Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

Pondělí, 15. dubna 2024 11:10

Maturanti Střední školy služeb a řemesel Stochov si v pátek 12. dubna vyskoušely fyzické testy, které jsou součástí přijímaček k policii. Pomohli tím přispět malé Natálce. Kladenské listy byly u toho.

Krajské ředitelství policie Středočeského kraje s nadací Charty 77 – Kontem Bariéry, zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra České republiky, středočeským krajem a spolkem bezpečnost z. s.  Pořádá od roku 2018 sportovně charitativní akci PŘES BARIÉRY S POLICÍ. Hlavní myšlenkou je motivovat mládež ke sportovním aktivitám a zároveň pomoci Handicapovaným dětem.

Studenti si mohou vyzkoušet pod vedením instruktorů krajského ředitelství policie Středočeského kraje testy fyzické způsobilosti, které jsou nezbytné pro přijetí do zkušebního poměru k Policii ČR. Každý úspěšný student přispěje, prostřednictvím sponzorů, finanční částkou na podporu konkrétní handikepované osoby a obdrží potvrzení o absolvování fyzických testů, zároveň získá informace o možnosti přijetí do služebního poměru k Policii České republiky. Tímto způsobem chce policie také podpořit náborovou kampaň ke středočeské policii.

Díky tomuto programu se podařilo podpořit již 21 handicapovaných osob celkovou částkou 1 950 7457 Kč jarní části roku 2024 chtějí policisté společnými silami pomoci sedmileté Natálce.

Foto: P ČR

„Natálka se narodila předčasně, jako jedno z dvojčat, a vážila pouze půl kila. Na rozdíl od brášky Štěpána si musela svůj život těžce vybojovat, což nezůstalo bez následků. Dívenka se potýká s těžkým kombinovaným postižením a neobejde se bez cizí pomoci. Kvůli ochrnutým nohám a rukám nechodí ani neleze, v sedě má potíže delší dobu udržet hlavu. Také velmi špatně vidí. Přes svůj těžký osud je Natálka usměvavá holčička. Ráda poslouchá hudbu a má ráda zvukové hračky. Od září chodí do 1. třídy speciální ZŠ. Své vrstevníky nikdy nedožene, ale díky péči rodičů, kteří ji neustále vozí na neurorehabilitace, se pomalu posouvá kupředu. Pravidelné terapie jsou však velmi finančně nákladné a pojišťovna na ně nepřispívá. Proto bychom s jejich úhradou Natálce a jejím rodičům rádi pomohli. Společnými silami bychom rádi finančně přispěli na 54 terapií, jejichž cena je cca 65 tisíc korun,“ uvádí Monika Pragerová z oddělení tisku a prevence, P ČR Kladno.

Monika dále exluzivně pro Kladenské listy dodala: „Hlavní gró tohoto programu je charitativní pomoc a snaha rozhýbat dnešní mládež. Jako bonus akce je certifikát o splnění limitů fyzické zkoušky, nutné pro přijetí k policii, který platí jeden rok a v případě že se rozhodnou nastoupit k policii, tak mají třetinu přijímaček splněnou. Za každého kdo splní fyzické zkoušky jsou odeslány peníze pro Natálku.“

„Zájem o fyzické testy potřebné pro přijetí k policii nás překvapil. Z naších maturitních ročníků se zúčastnilo celkem 25 studentů. Většina z nich vážně uvažuje o práci u policie a jsou mezi nimi i ti, kteří si přišli skusut jestli to zvládnou,“ uvedla vedoucí vychovatelka domova mládeže pří Střední škole služeb a řemesel ve Stochově Alena Šímová.

Studenti na vlastní kůži poznali, že tato fyzická prověrka není žádná legrace. O tom jasně hovoří fakt, že na dané minimální limity dosáhla necelá třetina z 25 žáků. Někteří do toho dali skutečně vše, byla vidět radost i zklamání z dosažených výsledků a došlo i na slzy. Mnozí, neúspěšní, si stanovili za cíl začít trénovat a příště to skusu znovu.Při těchto prověrkách, v roli pomocných instruktorů a rozhodčích, pomáhali také policisté z místního oddělení Stochov, někteří dokonce ze svého osobního volna. Letošní maturanti si odnesli zajímavou zkušenost, spoustu informací i pozitivní dojmy ze setkání s policisty.

Foto: KL

 


 
 
 


  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát