Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Nová hala ve Slaném se dočkala otevření ve velkém i sportovním stylu

Úterý, 9. ledna 2024 12:24

Nová sportovní hala bude sloužit i veřejnosti. Využijí ji i školáci. Už teď je jasné, že investice více než 140 milionů se vyplatí. Nebylo by to město Slaný, aby nebylo něco unikátního.

Nové prostory pro mnoho sportů májí, mimo jiné, neskutečné skvělou akustiku. místo stříhání pásky bylo rozsvícení všech světel v hale. O novém sportovním centru v podobě haly se uvažovalo už před více jak dvaceti léty, povedlo se.

Jak uvedl Starosta Královského města Slaný Martin Hrabánek: ,,Pro město tak velké a významné jako je Slaný byla potřeba vybudovat zázemí pro nejen sportovce, kteří úspěšně reprezentují naše město. Děkuji všem minulým i současným zastupitelům za souhlasný přístup ke stavbě která posune i mnoho sportů k vyšším metám a umožní turnaje i zápasy na nebývalé úrovni.

Neúnavný a skvělý moderátor  Radek Šilhan celý den odmoderoval s humorem jemu vlastním a předával pozitivní energii všem přítomným. Ano je to ten Radek který moderuje i  galavečer při každoročním vyhlašování vítězů ankety  Sportovec roku od  jejího samého začátku  ve Slaném.

Novou plochu tak zvané pokřtili žáci slánských škol při utkání v hned několika sportech. Nejen jejich spolužáci vytvořily tu správnou atmosféru a naprosto plné hlediště mělo svou úžasně sportovně naladěnou náladu.

Tisková zpráva města Slaný v plném zněni:

Slánská sportovní zařízení se rozrostla o moderní pasivní stavbu Sportovní haly Háje. Multifunkční hala poskytuje hrací plochu pro 7 míčových her a cvičební sál se zrcadlovou stěnou pro aerobik, tanec a jiné aktivity. Celkové náklady na stavbu byly 128 milionů Kč bez DPH, přičemž se na projekt podařilo získat dotaci skoro 25 milionů Kč.

Slavnostní otevření proběhlo za účasti zástupců zhotovitele stavby firmy Metal Quatro, hlavního stavbyvedoucího Františka Zlatohlávka, projektanta Jiřího Žáka z firmy AS Project Pelhřimov, a zástupců města v čele s manažerkou rozvoje města Magdalenou Stýblovou a starostou Martinem Hrabánkem, kteří vběhli na hrací plochu v dresech města. Nechyběl ani předseda Slánského sportovního klubu (SSK) Ladislav Peška, který bude halu provozovat.

Zahájení provozu si nenechaly ujít též další osobnosti politického a sportovního života jako například místopředseda poslanecké sněmovny Jan Skopeček, poslanci Vojtěch Munzar a Stanislav Berkovec, místostarostové města Radek Vondráček a Pavel Rubík ,dále pak bývalý reprezentant a účastník olympijských her ve skoku o tyči Štěpán Janáček, nebo slánský triatlonista Tomáš Řenč.

Po oficiální části, moderované známým sportovním komentátorem Radkem Šilhanem, následoval turnaj slánských škol ve florbalu, futsalu a basketbalu, který vyhrála 3. ZŠ Slaný.

V přízemí haly se nachází hlavní hrací plocha o rozměrech 44 x 25 metrů včetně výběhových zón, 6 šaten s vlastním sociálním zařízením, šatna pro rozhodčí, toalety pro veřejnost a sport bar s prosklenou stěnou a výhledem na sportovní plochu. Nechybí ani hlediště, které pojme 250 sedících a 50 stojících fanoušků. Zázemí zde najdou sportovní oddíly zaměřující se na florbal, futsal, volejbal, basketbal, házenou, nohejbal nebo tenis. Celé přízemí je řešeno bezbariérově s ohledem na osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

V prvním patře je menší cvičební sál s rozměry 29 x 9 metrů, 2 šatny se společným sociálním zařízením, klubovna s výhledem na sportovní plochu, místnost pro úpravu vody a vzduchotechniky. Nechybí ani kuchyňka a kanceláře údržbáře a předsedy SSK.

V celé hale je LED osvětlení, které je možné nastavit pouze na některé části hřiště. Provoz a vytápění haly zajišťují tepelná čerpadla a fotovoltaické panely. Instalovaná FTV o výrobní kapacitě 55 kW by měla svým výkonem pokrýt potřeby haly zhruba z jedné třetiny a byla doplněna i o bateriové úložiště,
které umožní vyrobenou elektrickou energii využívat právě v době největšího odběru el. energie.

„Jsem nadšená, že se povedlo zrealizovat tak velký projekt. Od začátku jsme cílili na to, aby se jednalo o stavbu šetrnou vůči životnímu prostředí a aby splňovala přísná kritéria většiny míčových sportů. Obojí se nám povedlo. Sami se můžete přesvědčit a přijít se kdykoliv podívat,“ sdělila manažerka rozvoje
města Magdalena Stýblová.

Starosta Hrabánek dodal: „Doposud jsme neměli ve Slaném sportovní halu, která by svými parametry splňovala možnost organizovat turnaje například ve florbalu, případně pořádat vyšší soutěže ve futsalu. Stejně tak žádná ze současných hal neměla dostatečný prostor pro sedící diváky. I proto jsem uvítal
výstavbu nové haly, kterou budou v dopoledních hodinách také využívat žáci 1. ZŠ Háje, kdy tato škola neměla vhodné tělocvičny pro kvalitní výuku tělesné výchovy. Podle předběžných rezervací je o multifunkční halu zájem i z řad sportovních klubů a veřejnosti, tak doufám, že to vydrží a sportovci
budou spokojení. “

Součástí haly je 65 parkovacích míst, přičemž 2 místa jsou připravena pro nabíjení elektromobilů. Stavba byla schválena zastupitelstvem v roce 2018 a probíhala v letech 2022-2023.

Provozní doba je od 7 do 23 hodin. Rezervace a další informace o hale naleznete: ZDE




  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát