Desetiletá Nikol vaří zdravě a chutně, zkuste to také podle jejích receptů
Středa, 5. července 2023 09:57
Představujeme recepty, jednoduché, rychlé, chuťově vynikající, nízkokalorické a zdravé. Vhodné i pro vegetariány a vegany. Když to hravě zvládne desetiletá slečna Nikol, tak proč ne kdokoliv jiný. Na začátek seriálu zvolila klasiku, pizzu.
Foto: Andrea Sovová
Těsto je základ a tady je návod jak na něj:
35 dKg polohrubé mouky, zkuste i bezlepkovou nebo jakoukoliv jinou
2 dcl mléka. Mám ráda sojové a je možné vlastně to, které vám vyhovuje
Půl kostky droždí
6 lžic oleje, zas dejte ten váš nejoblíbenější
dvě lžičky soli
Jak to vlastně dělám:
„Do mísy nasypu mouku a do důlku uprostřed naleju vlažné mléko, do kterého rozdrobím droždí. Za chvilku mi vznikne kvásek a pak už jen zamíchám a přidám mouku nebo mléko, aby těsto bylo vláčné a nelepilo se. Mísu s těstem překryju folií a po vykynutí rozválím na plech, který před tím natřu olejem. Potom už jen kečup, oregano, paprika, rajče z plechovky nebo čerstvé, sýr třeba i veganský, olivy, žampiony, cibule, pórek. Zkrátka vše podle chuti a co je po ruce. Dám na 150 stupňů do trouby přibližně na 30 minut.“
Přeji vám dobrou chuť, vaše Nikol.
Kdo je Nikol: |
Celým jménem Nikol Sovová. |
Naprosto obyčejná slečna, která má mnoho zájmů. Nesedí u počítače a raději vyrazí ven. Mezi její oblíbené koníčky patří mimo jiné vaření. Její recepty, které si sama vymýšlí, jsou plné nápadů a především poskytují nekonečné množství možných modifikací. Standartu se vzdalují, tak zvaně přidanými hodnotami. Bezesporu se dá mluvit o jednoduchosti, časové nenáročnosti a vše s přihlédnutím na zdravý životní styl. Dá se předpokládat, že roste budoucí hvězda v tomto oboru. |
Foto: Andrea Sovová