Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Muzejnice Hana doporučuje ka ve Slaném zajít za zábavou a poučením

Pondělí, 5. června 2023 08:27

I tento týden bude ve Slaném zajímavý. Můžete přijít na workshopy o malbě akrylem, o aromaterapii, či zamířit na Slánskou muzejní noc, strávit čas s vínem a cimbálovkou, vyrazit na turistickou procházku či si vyrobit zapichovátko do květináče. Také bude poslechu i k vidění hudební festival či oslavy výročí založení obce Stradonice. To vše a mnohem více můžete tento týden zažít ve Slaném.

Vlastivědné muzeum Slaný. Foto: KL

V pondělí 5. a 12. června chystá po celý den Dům s pečovatelskou službou Na Sadech individuální kurzy německého jazyka pro seniory.

V pondělí se také senioři mohou těšit nadalší díl cyklu Hrátky s pamětí, tentokrát se pojede na výlet do Muzea věžáků Kladno.

V úterý 6. června je v knihovně otevřen klub Čítálek. Od 9 do 10 hodin pro děti do 1,5 roku, od 15:30 do 16:30 hodin pro děti od 3 do 6 let.

V úterý nabízí od 18 do 21 hodin ateliér Jeleni nelení workshop Moderní květinová malba akrylem. Od minimalistické podoby po nejburajší květenu všech barev a tvarů můžete na plátno vytvořit cokoliv dle fantazie či předlohy. Dílnu povede Lenka Molková, objednat se můžete na emailu jelenineleni@gmail.com či na telefonu 739 609 548.

Ve středu 7. června se můžete zúčastnit od 17 do 18:30 hodin pohybové relaxace v klubu Matylda. Přihlásit se můžete na stránkách www.romanahorova.cz.

Ve čtvrtek 8. června bude v knihovně znovu klub Čítálek.

Na čtvrtek si od 18:15 do 20:15 hodin připravil ateliér Jeleni nelení Aromaterapii léta. Je to teorie i praxe plná vůní léčivých pro tělo i duši. V praktické části si vytvoříte repelentní sprej, v rámci workshopu si můžete vyrobit další produkty jako prostorový sprej, inhalační tyčinku, masážní nebo tělový olej za poplatek na místě. Rezervace je na emailu jelenineleni@gmail.com či telefonu 739 609 548.

V pátek 9. června si můžete od 13 do 14 hodin v knihovně vyrobit v rámci dílniček pro děti zápichy do květináčů.

V pátek také probíhá od 16 do 22 hodin ve Vlastivědném muzeu Slánská muzejní noc. Můžete se těšit na prohlídky expozic muzea, Velvarské brány a kostela sv. Gotharda, bojové a divadelní scénky, archeologický depozitář, Martinický kvíz, dílničky a další kratochvíle nejen pro děti, výstavu geniálního ilustrátora Vojtěcha Kubašty, promítání v kině, koncert oblíbené slánské kapely Rastafidli Orkestra v zahradě, občerstvení a další.

V pátek i sobotu se koná pietní akt k 81. výročí vyhlazení obce Lidice.

V sobotu 10. června bude po celý den na Masarykově náměstí řemeslný jarmark.

Turisté se v sobotu od 10 hodin mohou těšit na slavnostní otevření naučné stezky Plchov, sraz je před obecním úřadem. Během 1. plchovského pochodu budou k dispozici 3 trasy dle náročnosti a zakončení cesty se oslaví v amfiteátru opečením buřtů.

Sobotní odpoledne a podvečer můžete strávit v letním kině na akci Cimbál a víno v Letňáku. S cimbálovou muzikou Slovácko a dobrým vínem ze slánských hroznů z vinařství Podrábský i moravská vína z vinařství Černý z Valtic a vinařství Konečný z Čejkovic. Na místě zakoupíte i občerstvení, točené pivo a nealkoholické nápoje.

V sobotu také můžete oslavit 750. let od první písemné zmínky o obci Stradonice. Po celý den bude bohatý program, od 13 do 18 hodin vystoupí například kapela Strakoši, budou rozhovory o historii obce a školy, ukázky hasičů, psí triky, hudba na chůdách, skákací hrad, malování na obličej, ukázky starých řemesel. Od 18 do 22 hodin jsou plánovány individuální setkání rodáků a přátel Stradonic, k tanci a poslechu zahraje kapela Krystal Slaný.

Od 13 do 23 hodin se na dětském hřišti v Řisutech koná již 10. ročník hudebního festivalu Pod Vrbou. Vystoupí kapely Megaphone, Botox, Kapišto, Mandala, Pacifik, Anaceron, Munzifaj, Aleš Pokorný a hosté, Radim Flender, Luboš Stranďa Strádník, Hana Lounová a Pony express. Budou dvě scény, míchané nápoje, doprovodný program, je tu možnost stanování i občerstvení.

Během soboty a neděle bude v rámci akce Víkend otevřených zahrad k dispozici Kumpánova zahrada. V sobotu od 16 hodin zahrají Tři swingoví mušketýři, od 21 hodin bude Festival studentských filmů Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku a v neděli od 16 hodin účinkuje houslový virtuoso Eduardo García. Otevřena také bude zahrada kláštera Řádu bosých karmelitánů, kde je možné se připojit ke komentovaným prohlídám řádových bratrů.

Od pondělí 12. června do pátku 16. května proběhne v Domu Dětí a Mládeže 26. keramický festival „O hliněnou pícku“, tentokrát na téma svět Harry Pottera. Příjem prací je možný od 1. června do 8. června, a během festivalu budou kromě výstavy i keramické délny pro veřejnost.

Od pondělí 12. června do pátku 16. května proběhne v Domu Dětí a Mládeže také výtvarná soutěž na téma svět Harry Pottera. Výtvarné soutěže se mohou zúčastnit děti i dospělí, školy, školky, DDM, ZUŠ, výtvarníci samouci i účastníci a absolventi uměleckých a řemeslných kurzů pořádaných různými organizacemi, spolky a sdruženími z regionu Slánska a Kladenska.

Autor: hana Vranová



  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát