Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Co zažít tento týden ve Slaném, opět doporučuje muzejnice Hana

Pondělí, 24. dubna 2023 08:08

I tento týden bude ve Slaném zajímavý. Můžete si vyrobit květinový věnec, ptačí budku, přijít na koncert, meditovat nebo si poslechnout hudbu v restauraci Na Střelně. Můžete také během podpořit Světlušku a tancem nadaci. Pro sportovně založené je tu jarní pochod. A nezapomeňte ani na pálení čarodějnic. To vše a mnohem více můžete tento týden zažít ve Slaném.

Muzeum Slaný . Foto: Hana Vranová

V pondělí 24. dubna jsou znovu přístupné krovy kostela sv. Gotharda.

Ve středu 26. dubna pořádá Dům s pečovatelskou službou Na Sadech přednášku pro seniory na téma sociální dávky a příspěvky, na jaké máte nároky a jak o ně žádat.

Středa 26, dubna. V klubu Matylda se od 17. hodin do 19 hodin uskuteční přednáška na téma Chci zhubnout… A mám strach… že to nepůjde. Rezervace na emailu www.romanahorova.cz.

Středa 26, dubna od 17:30 hodin do 19 hodin si můžete v Klubu knihovny vyrobit květinový věnec. Sundali jste velikonoční věnec a nevíte, co dát na dveře? Květinové srdce je správná volba. Na kurz je nutné se přihlásit v knihovně nebo na telefonu 312 522 238.

Čtvrtek čtvrtek 27. dubna. V ateliéru Hliněnka Domu Dětí a Mládeže proběhne od 17:30 hodin do 19:30 hodin workshop keramické dílny. Můžete si vyrobit zahradní dekoraci – ptačí budku.

Čtvrtek čtvrtek 27. dubna od 18:30 hodin do 20 hodin můžete přijít do ateliéru Jeleni nelení na Meditaci s Luckou Pospíšilovou. Ve stejnou dobu je meditace i v pátek. Rezervace je možná na emailu jelenineleni@gmail.com.

Čtvrtek čtvrtek 27. dubna. Večer uslyšíte od 19. hodin do 21:30 hodin v kapli Zasnoubení Panny Marie koncert Královská harfa a kouzlo hoboje. Zbyňka Šolcová zahraje na harfu a Jan Adamus na hoboj, umělci vystoupí se skladbami Telemanna, Mozarta, Handela, Bacha a Dvořáka.

Pátek 28. dubna pořádá od 12. hodin do 15 hodin pobočka knihovny Na Dolíkách oblíbený workshop pro děti a družiny s Jiřinou Vnoučkovou. Tentokrát se bude vyrábět ptáček jarňásek. 

Pátek 28. dubna. V pátečním pořadu Soul food night uslyšíte večer od 21. hodin do 24 hodin v klubu Šantán restaurace Na Střelně kapelu Rasta Fidli Orkestra.

Pátek 28. dubna.Od 21 hodin Slaný se poběží pro Světlušku v areálu letního kina ve Slaném. Nenechte si ujít jedinečnou běžeckou událost, při které nejde o čas, ale o zážitek a chuť pomáhat. Účastníci svým startovným na trati na 1 a 3 kilometry přispívají na pomoc lidem se zrakovým postižením.

V sobotu 29. dubna proběhne od 7. hodin do 18 hodin od pivovaru Továrna Krutákův jarní pochod. Celková délka okruhu čítá 46 km a zahrnuje čtyři kontrolní body. Od Továrny je trasa do Drnku 13km, pak do Bucku 26km, do bývalého vojenského raketového prostoru za Novou Studnicí 39km, zpět do Továrny 46km. Je možný odjezd v 15:05 autobusovou linkou ze zastávky Třtice, Bucký rybník zpět do Slaného. V cíli na Vás bude čekat čerstvě naražená várka za studena chmeleného ležáku Cejn.

V sobotu 28. dubna pořádá Dům Dětí a Mládeže od 9. hodin do 15 hodin Mezinárodní den tance. Pomocí workshopů zaměřených na různé taneční styly se oslavuje světový den tance. Tentokrát se tančí pro nadaci Mateřství primáře Jaroslava Nachtigala.  V nabídce jsou Contemporary dance, Latinskoamerické tance, Street dance a Ženské Mohendžodáro.

V sobotu 28.dubna zazní od 14. hodin do 24 hodin v restauraci Na Střelně Slánský country folk fest. Pořádá jej kapela Dřeváci. Rezervace je možná na telefonu 602 171 152.

V neděli 30. dubna můžete od 15. hodin do 24 hodin uvítat čarodějnice na hřišti u sokolovny Slaný – Kvíček. Během odpoledne a večera se můžete těšit na dětskou kuchařskou show, zumbu, soutěže o ceny, zdobení strašidelných perníčků a cen za nejlepší dětské masky. Od 19:30 hodin bude k tanci a poslechu hrát kapela Variace Kladno. V areálu bude k dostání občerstvení a budete si moci opéct i špekáčky.

Autor: Hana Vranová

 


  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát