Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Pomozte vybrat Sporťáka SAMK 2022

Úterý, 17. ledna 2023 07:29

Hlasujte v anketě Sporťák SAMK a vyhrajte hodnotnou cenu! Sportovní areály města Kladna opět oslovily místní kluby, aby nominovaly sportovce, kteří v roce 2022 skvěle reprezentovali své město, mateřské kluby či dokonce Českou republiku. Sporťákem se stane ten, který obdrží nejvíce hlasů veřejnosti.

 

Jako už tradičně SAMK oslovily kladenské kluby, aby do ankety nominovaly po jednom sportovci ze svých řad a jednom z jiného klubu. Ze zásobníku navržených jmen byla do ankety zařazena ta, která se v nominacích objevovala opakovaně. O hlasy veřejnosti se tak v letošním roce budou ucházet:

Matyáš Bachmaier – devatenáctiletý florbalista, juniorský mistr světa z roku 2021. V roce 2022 dokráčel s Kanonýry do čtvrtfinále play off první ligy a svými výkony si jako první Kladeňák v historii vysloužil angažmá v nejlepší lize světa, švédské SSL. V týmu Hagunda IF pravidelně nastupuje v základní sestavě a už několikrát se zapsal do listiny střelců.

Michaela Čurillová – dvacetiletá softbalistka pravidelně nastupuje za tým Tempo Praha, s nímž v loňské sezoně vybojovala druhé místo v ženské extralize. Stříbrnou medaili loni přivezla také z mistrovství Evropy hráček do 22 let. Mimo hráčských úspěchů už sbírá i ty trenérské. S týmem žákyň kladenských Miners loni na finálovém turnaji obsadila druhé místo a její tým byl v kategorii do 13 let 6. nejlepší v celé republice.

Vít Hlaváč – zakrátko šestadvacetiletý atlet, reprezentant A. C. Tepo Kladno, jehož specializací je závodní chůze. V roce 2022 startoval na mistrovství světa v USA, kde v chůzi na 35 kilometrů obsadil 23. místo. Na mistrovství Evropy v německém Mnichově byl na stejné vzdálenosti devátý. S časem 2:32:50 stanovil v chůzi na 35 kilometrů národní rekord. V loňském roce se stal mistrem republiky na vzdálenostech 5, 20 a 35 kilometrů.

Tomáš Kudela – třiatřicetiletý hokejbalista, několikanásobný mistr republiky s Kladnem a mistr světa z roku 2011. V roce 2022 s Kladnem vybojoval druhé místo v extralize mužů, stříbro v Českém poháru a stejný kov přivezl i z mistrovství světa.

Anežka Mandová – patnáctiletá volejbalistka, kapitánka dívčího reprezentačního výběru do 17 let na kvalifikačním turnaji o mistrovství Evropy, kde Češky obsadily třetí místo a postoupily do další fáze. Mandová, členka volejbalového centra působícího při kladenském sportovním gymnáziu, byla v konkurenci starších děvčat zvolena nejlepší blokařkou turnaje. V současnosti působí v týmu Olymp Praha.

Jitka Pilařová devatenáctiletá basketbalistka. Mistryně republiky v mládežnických kategoriích, v současnosti hráčka pražské Slovanky v nejvyšší soutěži žen a hráčka dívčí reprezentace do 20 let. S basketbalem začínala v oddíle Sokol Kladno, kde od svých sedmi let prošla všemi minižákovskými, žákovskými a dorosteneckými kategoriemi.

Malvína Skrčená – patnáctiletá badmintonistka, hráčka Badminton Clubu Kladno. V roce 2022 startovala na Olympiádě dětí a mládeže, kde v dívčí čtyřhře věkové kategorie do patnácti let získala zlatou medaili. Na stejném turnaji ve dvouhře obsadila šesté místo.

Agáta Škripko – čtrnáctiletá plavkyně reprezentující KSP Kladno. Na Olympiádě dětí a mládeže v roce 2022 obsadila první místo v závodu na 200 metrů motýlkem a 400 metrů volným způsobem. Tři zlaté medaile získala také na mistrovství České republiky, a to na 800 metrů volným způsobem a 400 metrů volným způsobem. V polohovém závodě na 400 metrů získala stříbrnou medaili.

Jakub Šmolík – patnáctiletý gymnasta kladenského Sokola. Jeden z nejúspěšnějších sportovců středočeské výpravy na Olympiádě dětí a mládeže v roce 2022. Obsadil první místo na kruzích a na bradlech, ve víceboji získal druhé místo. S jeho výrazným přispěním uspěl Středočeský kraj i v soutěži týmů, v níž také vybojoval první místo.

Natálie Šolínová – třináctiletá aerobička z klubu MK Kladno. V roce 2022 startovala v kategorii juniorek a v říjnu si vysloužila druhé místo na mistrovství republiky v Brně. O měsíc později stejného umístění dosáhla dokonce na mistrovství světa v Ostravě. Na mistrovství Evropy, které se konalo v květnu v belgickém Bruselu, obsadila třetí příčku.

Jiří Ticháček – devatenáctiletý hokejista, obránce extraligových Rytířů Kladno, s nimiž v roce 2022 uhájil extraligovou příslušnost a stal se pevnou součástí základní sestavy. Čerstvý vicemistr světa v kategorii do dvaceti let pro rok 2023 si nominaci do ankety za rok 2022 vysloužil svými výkony na loňském odloženém juniorském mistrovství světa, kde v srpnu s týmem vybojoval čtvrté místo.

Matouš Tůma – jednadvacetiletý moderní pětibojař z klubu TJ LARS Kladno, který v roce 2022 získal zlatou medaili ve štafetě mužů na mistrovství světa juniorů v Drzonkově. Ve finále individuální soutěže na mistrovství Evropy v Barceloně vybojoval čtvrté místo a byl součástí bronzové štafety mužů na mistrovství světa v Alexandrii.

Hlasování bylo spuštěno v pondělí 16. ledna 2023 hlasovat můžete ZDE 

Hlasovat můžete až do pátku 24. 2. 2023. Každý hlasující bude po vyplnění kontaktního formuláře zařazen do slosování o hodnotnou cenu od Sportovních areálů města Kladna. Anketa tak bude mít vítěze jak mezi sportovci, tak mezi hlasujícími. Její vyhlášení se uskuteční u příležitosti chystaného galavečera, který se letos uskuteční pod názvem Nejúspěšnější sportovec Kladenska v první polovině měsíce března. Více informací najdete v nadcházejících dnech na stránkách www.samk.cz.


  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát