ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Zcela zaplněný sál kina Sokol v Kladně byl místem galavečera sportovců z klubu Miners

Úterý, 29. listopadu 2022 07:22

Galavečer, který se konal po dvouleté pauze, byl ukázkou dokonalé práce organizátorů. Jejich souhra vyústila do výsledku, který by mohli závidět i organizátoři mnoha větších akcí. Celý večer se nesl ve sportovním duchu a v tomto mnohdy poutavě novém pojetí, které předčilo i mnohá očekávání ani nezbyl čas na to přemýšlet, co bylo a nebylo správně. Nemalou měrou se o zdárný průběh večera zasloužil i dobře zvolený moderátor Jan Dvořák.

Zcela zaplněný sál kina Sokol v Kladně byl místem galavečera sportovců z klubu Miners (Foto: Paval Varvařovský)

Pro mnoho lidí není rozhodně bez zajímavosti, že jde o jednu z největších, možná i největší základnu sportu v Kladně. Překvapením je fakt, že nejde o hokej nebo fotbal, ale o baseball a softbal. „Jistě málokoho napadne, že název klubu Miners, vlastně v překladu znamená, horníci,“ jak uvedl hned na začátku dlouholetý předseda a trenér národního mužstva Petr Baroch a dodal: „Celkově nám příprava tohoto večera trvala půl roku. Nebýt podpory města, kraje a sponzorů, tak by to bez zásahu do naší pokladny nebylo uskutečnitelné. Tímto bych rád všem touto cestou poděkoval. Nemohu vyzdvihnout jednotlivé sportovce ani trenéry, jsme prostě jedna velká rodina, Miners family, Jsem rád, že bylo přítomno i mnoho význačných hostů z kraje i z města Kladno.“

Mezi mnohými oceněnými sportovci úspěšnými v mnoha kategoriích jak mužů, tak i žen, bylo i uvítání prvního člena do nově vzniklé síně slávy a to Radka Zimy, který se svou doposavadní prací zasloužil o rozvoj těchto sportů v Kladně, a je ten, který tomu na všech postech věnoval, jak se říká tělo i duši. Zaplněný sál, jak sportovci, tak i příznivci s hosty jeho práci ocenil potleskem ve stoje. „Nevím co říct jiného, než že si tohoto ocenění nesmírně vážím, a děkuji všem, se kterými jsem mohl spolupracovat, ať už s hráči, trenéry i rozhodčími. Jsem sice první, ale věřím, že v síni slávy nezůstanu sám,“ řekl Radek Zima.

„Z dnešního večera jsem opravdu velmi nadšená, především z atmosféry, na které bylo znát to nejdůležitější pro sport, a to jsou mezilidské vztahy. Přála bych klubu Miners i přes tu velkou základnu mladých, aby přestáli to rizikové období, kdy děti odcházejí do jiných škol a díky tomu ztrácejí motivaci a chuť jít dál a budovat mnohdy slibnou kariéru. To je velmi citlivé období a přeji jim, aby měly motivaci hlavně v té skvělé partě, kterou tento klub jistě je. Přeji jim i mnoho skvělých trenérů, kteří to dělají většinou z entuziasmu bez ohledu na zisk. Od kraje může klub Miners očekávat podporu stejně jako mnoho dalších, i přes úsporné programy se snažíme najít prostředky a to nemalé na podporu především mládežnického sportu. Ročně kraj vynakládá na sport mládeže přes 30 milionů a na příští rok se nám povedlo opět najít prostředky, vždyť život se sportem je zároveň školou do života, je to o umění prohry nebo naopak radosti z týmovosti a úspěchů. Z mého pohledu je sport základem života,“ uvedla exkluzivně pro Kladenské listy hejtmanka středočeského kraje Petra Pecková.

Dalšími váženými hosty, kteří přijali pozvání a předávali ceny nejlepším sportovcům v mnoha kategoriích, byli například Milan Vácha, radní středočeského kraje pro oblast vzdělávání a sportu, František Bureš, radní a náměstek primátora města Kladno, Robert Bezděk, radní a náměstek primátora města Kladno, jednatel Sportovních areálů města Kladno Jiří Chvojka, a vcelku logicky měl celou akci pod bedlivým dohledem takříkajíc s lehkou nadsázkou, současný otec klubu Miners family, Petr Baroch.

Pavel Varvařovský


  1. zprávy

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  2. komerční sdělení

    Máte pro strach uděláno? Šupitó do šapitó! V Kladně u OC Oaza

  3. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  4. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Pro velký zájem vypisuje Zoopark Zájezd dodatečný termín příměstského tábora

  6. krimi

    V pátek hasiči z Kladna a Rakovníka zachraňovali paraglidistu z vysokého modřínu

  7. video

    V Kladně se rozloučili se zimou a spálili Moranu

  8. zprávy

    Slánská porodnice jde s dobou: Nově mohou maminky rodit na porodnickém gauči

  9. sport

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  10. video

    Ve Slaném přivítalo první zákazníky nové obchodní centrum

  11. zprávy

    Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID

  12. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  13. kultura

    Na smrtnou neděli v Kladně spálí Moranu

  14. krimi

    Sieg Heil, takto zdravil muž strážníky v Kladně, skončil v rukách policie

  15. kultura

    Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

  16. zprávy

    Poděkování za uspořádání sbírky, od Nadačního fondu, do Oblastní nemocnice Kladno

  17. krimi

    Speed Marathon 2024, akce policie zaměřená na měření rychlosti

  18. zprávy

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně představí koláže Jiřího Hankeho

  19. info z radnice

    Pozvánka na páté zasedání Zastupitelstva města Kladna

  20. kultura

    Kladno bude v neděli pálit Moranu a vyhánět zimu