Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kladno získalo dotaci 138 milionů na zimní stadion

Pondělí, 8. srpna 2022 09:23

Národní sportovní agentura se bude spolupodílet na financování rekonstrukce kladenského ČEZ zimního stadionu, a to dotací ve výši 138 milionů korun. Na hale mezitím odstartovala montáž zbrusu nových mantinelů podle nejnovějších norem.

Kladno získalo dotaci 138 milionů na zimní stadion (Foto: SAMK)

Bezmála rok a půl trvající rekonstrukce jednoho z nejstarších zimních stadionů v republice se blíží ke zdárnému konci. Ikonická hala si po přestavbě zachová své typické znaky, ale dočká se i vylepšení v podobě nové vyšší střechy, vzduchotechniky, skyboxů v nově vybudovaném zázemí při administrativní budově a také zcela nových prostorů pro režii, kamery, komentátory a novináře nad severní tribunou v úrovni takzvaného třetího patra.

Áčko hokejových Rytířů se dočkalo výrazné modernizace kabiny, po stranách administrativní budovy se dodělávají výtahy. I tato část stadionu tak nově bude bezbariérová. Rekonstrukcí prošel fanshop s prodejnou hokejové výstroje, prostory hlavní vrátnice a také přístavba v jihovýchodní části haly. V místech bývalé prodejny Husquarna vznikly nové pokladny. Součástí rekonstrukce je kompletní zateplení haly, jeho opláštění ocelovými lamelami a nová fasáda na administrativní budově a po obvodu haly v úrovni přízemí. Vyměněna byla také všechna okna, včetně těch v technické budově při západní tribuně. Renovací prošly prostory VIP zóny a na místě bývalé režie vznikne VIP místnost pro zástupce hostujícího týmu.

Po odvozu těžké techniky z okolí stadionu dojde k výměně asfaltových povrchů a před administrativní budovou bude vyměněna dlažba. Vozidla budou po kolaudaci stadionu projíždět novou závorou s moderní čtečkou SPZ. Na dalších novinkách v podobě brandingu haly a dalších vizuálních zlepšení intenzivně pracuje hokejový klub. Slavnostní otevření stadionu je plánované na 16. září, kdy Rytíři v prvním kole nového ročníku extraligy vyzvou pardubické Dynamo.

„Rekonstrukce stadionu nesnesla odkladu, rozhodli jsme ji provést pořádně, a nikoliv stylem předchozího vedení města, které chtělo pouze zalátat nejnutnější problémy, což z dlouhodobého hlediska nedává smysl a ani by se to ekonomicky nevyplatilo. Původní projekt jsme doplnili o řadu klíčových prvků, například o třetí patro a nezbytnou vzduchotechniku. Jde sice o nejvyšší investici města Kladna, ale je třeba zdůraznit, že stadion je významnou součástí města a jeho tradice. Sloužit tu bude nejen hokejistům na další desítky a desítky let,“ řekl primátor města Kladna Milan Volf a ocenil férový přístup Národní sportovní agentury, která poskytne městu dotaci 138 milionů korun, čímž výrazně uleví městskému rozpočtu. Ocenit musím i spolupráci s Jaromírem Jágrem. Těším se, až si vychutnáme první extraligový zápas v novém důstojném prostředí,“ dodal Volf.

A jaká je aktuální situace uvnitř stadionu? Po instalaci protipožárních bezpečnostních skel ve třetím patře započala montáž zbrusu nových odpružených mantinelů, které splňují nejnovější normy. V polovině měsíce srpna by ledaři mohli postupně začít s mražením plochy.

Výrazně pokročily i práce na rekonstrukci druhé ledové plochy, kde dozrává nový beton a hřiště už je mantinely kompletně osazeno. Také zde by se mohlo začít mrazit v polovině měsíce.



  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát