Uvařte si s Tomášem Liskou: Vepřová kotleta s meruňkovým chutney
Středa, 20. července 2022 08:16
Kuchař Tomáš Liska si pro čtenáře Kladenských listů přichystal na prázdniny několik zajímavých receptů, které by se vám v době volna mohly hodit. Ten dnešní je: Vepřová kotleta s meruňkovým Chutney, chřestem, cuketou a stonkovou brokolicí na másle.
Maso osolíme, opepříme a na lžíci ghí osmahneme a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme vypeckované meruňky a povaříme, přidáme vývar a necháme zredukovat. Dochutíme třtinovým cukrem skořicí a chilli. Nakonec zašleháme vychlazené máslo. Chřest a brokolici povaříme tři minuty v páře a zchladíme. Pak spolu s cuketou osolíme, opeříme a osmahneme na másle.
K přípravě pokrmu budeme potřebovat:
- vepřová kotleta
- pepř
- sůl
- ghí lžíce
- tymián
- rozmarýn
- chutney
- meruňky 250g
- máslo 50g
- chilli
- vývar 50 ml
- třtinový cukr
- skořice
Příloha:
- máslo
- cuketa
- chřest
- stonková brokolice