ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Pfaur, Novák, Prudil a Hübner. Kanonýři hlásí další podepsané hráče

Sobota, 8. května 2021 09:30

Vedení Kanonýrů pokračuje ve stabilizaci kádru A-týmu a nově podepsalo smlouvy s kvartetem mladých hráčů. Na Kladně tak i nadále budou pokračovat Vojtěchové Pfaur a Novák, stejně tak dvojice juniorů Dominik Prudil a Hugo Hübner, která se už v nadcházející sezoně může dočkat debutu mezi muži.

Pfaur, Novák, Prudil a Hübner. Kanonýři hlásí další podepsané hráče. (Foto: Kanonýři Kladno)

Služebně nejstarším je 20letý útočník Vojtěch Pfaur, jenž za poslední tři sezony odehrál za Kanonýry 55 soutěžních utkání, v nichž zaznamenal 15 branek a 19 asistencí. „Vojta si vybudoval stabilní pozici v týmu a věřím, že tomu tak zůstane i v nejbližších letech. Důvěřuji mu, že je to správný hráč pro tým, což jsme chtěli stvrdit i podpisem smlouvy,“ říká sportovní ředitel a trenér A-týmu Kanonýrů Jan Pazdera.

Sám hráč pak podepsání kontraktu považuje spíše za formální záležitost, protože s klubem je už roky úzce spjat. Byl u kladenského restartu a přijal nároky, které jsou na hráče kladeny. „Týmové i klubové cíle jsou nastaveny na nejvyšší možné příčky a já chci být součástí jejich dosažení. Mám důvěru ve své spoluhráče, trenéry i vedení, že toho společně dosáhneme.“

Druhý z Vojtů, ten s příjmením Novák, je o dva roky mladší. Ještě v minulé sezoně byl věkem junior, teď už patří do mužské kategorie, byť v A-týmu se zabydlel mnohem dřív. „Jako junior s námi absolvoval řadu zápasů a postupně nakukoval do kádru. Hledal si v něm své místo, a i když se konkurence zvyšuje, jemu se daří si to místo držet. Zároveň vnímám, že za dva roky, co jsem na Kladně, výrazně zlepšil svůj přístup a doufám, že se to postupně projeví. Těší mě, že dokážeme juniory zapracovávat do mužstva, byť je velký rozdíl mezi juniorskou a seniorskou soutěží. Podpis smlouvy by pak měl Vojtovi zajistit podmínky, aby se v kádru dokázal stabilně prosazovat,“ vysvětluje Pazdera.

Novák, jenž si v áčku včetně poháru připsal 35 startů (5+7), jen skromně přidává: „Jsem moc rád, že jsem mohl smlouvu podepsat a s Kanonýry pokračovat v práci směrem k našemu superligovému cíli.“

Zmíněnou dvojici pak s podpisy doplnilo duo čerstvých juniorů (ročník 2004) Hübner a Prudil. Ti by se mohli v nadcházející sezoně dočkat prvních startů v A-týmu, předtím jim to věkový limit ještě nedovoloval. Nicméně s muži pravidelně trénovali a trénovat budou.

„Jsem rád, že se mladé naděje a odchovanci dokázali v áčku aklimatizovat. Pokud budou pokračovat ve své pracovitosti a nasazení, mohli by zasáhnout v soutěžních zápasech do hry. Zároveň by oba měli bojovat o nominaci do reprezentačního výběru U19 v nadcházejícím dvouletém cyklu. První kemp proběhne už v červnu, tak doufám, že se předvedou v dobrém světle. Chtěli jsme s nimi podepsat smlouvy, aby od nás měli péči a podporu a mohli být úspěšní v reprezentaci i v tom, že se jim v dlouhodobém výhledu podaří do A-týmu trvale zapracovat,“ říká sportovní ředitel.

Na jeho slova navazují oba hráči. Rovněž Prudil v první řadě touží po pravidelných startech v lize i poháru. „Další jasný cíl je postup a hrát v superlize. Rád bych s tím týmu pomohl a byl u toho,“ říká Dominik. A Hübner přidává: „Podpis smlouvy je pro mě malým dílkem k mému cíli. Chci být stálým členem kádru a odehrát v něm co nejvíce zápasů. Dá mi to i další podnět pro větší úsilí, abych všech svých cílů dosáhl.“

S podpisy nových smluv vedení Kanonýrů samozřejmě nekončí a o výsledcích dalších jednání s hráči budou aktuálně informovat.

Zdroj: Kanonýři Kladno



  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra