ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Hokejbalisté start sezony zvládli! Po drtivém nástupu se ale o výsledek báli

Sobota, 12. září 2020 14:09

Kladenští hokejbalisté zvládli start nové sezony a proti extraligovému nováčkovi z Hostivaře zapsali tříbodové vítězství 4:2. Přestože Rysi v první třetině jasně dominovali, ve zbytku utkání polevili a o výsledek se v závěru ještě museli bát. Svoji zkušenost ale dokázali přeměnit ve vítězný začátek ročníku.

Hokejbalisté start sezony zvládli! Po drtivém nástupu se ale o výsledek báli (Foto: KL)

„Tři body jsou skvělé, pro ně jsme šli. Byl to první zápas po půl roce, takže jsme mohli těžko očekávat, jaké to bude. Když hraješ přáteláky, tak to pořád není mistrovský zápas. Jsme rádi, že se nám vstup do sezony povedl,“ hodnotil po utkání kapitán Rysů Martin Špaček.

Kladno totiž do sezony vstoupilo opravdu skvěle. V první třetině soupeře prakticky nepustilo k míčku a zaslouženě vstřelilo čtyři branky. Už ve třetí minutě se prosadil Jan Eitler, kterého o chvíli později napodobil Milan Schnaubelt. V desáté minutě Eitler přidal svůj druhý zásah v přesilové hře a o pouhých 42 vteřin později navýšil Ondřej Pražák. Nováček extraligy z Hostivaře byl v tu chvíli zralý na ručník.

„První třetina byla výborná. Do zápasu jsme vstoupili hodně dobře, plnili jsme pokyny, byli jsme v pohybu a ukázali jsme Hostivaři, jak se hraje extraligový hokejbal,“ chválil kladenský kapitán, který už byl ale se zbytkem utkání pochopitelně daleko méně spokojen. Hosté se od druhé části dostali daleko více do hry a v 29. minutě byli odměněni snížením. Přesilovou hru využil po Brožově přihrávce Jan Fišer.

„Neřekl bych, že jsme se od druhé třetiny nějak markantně zhoršili, ale soupeř se zlepšil a oklepal se z první třetiny. Bylo vidět, že hráči asi dostali v kabině co proto a výkon zvedli. My jsme se ale od druhé třetiny taky zhoršili. Neplnili jsme, co jsme si řekli, přitom jsme si v kabině jasně řekli, že nemůžeme polevit. A přesně to se stalo. Taky jsme na to málem doplatili,“ mrzelo Špačka.

Hostivař totiž v závěrečném dějství pokračovala ve zlepšené hře a díky tomu se dostala až na dostřel dvou gólů. Martin Konečný propálil Jana Jirotku prudkou ranou z levého kruhu a Kladno začalo být rázem nervózní. Díky svým zkušenostem už ale další problémy nepřipustilo a dokráčelo si až pro tříbodové vítězství. „To je už typická stránka naší hry. Část zápasu hrajeme tak, jak chceme, a soupeře přehráváme. Pak jsme ale, jak říká kouč v kabině, moc velcí profesoři. Říkáme si, že to půjde samo, tak to ale nejde. V extralize je hodně dobrých mužstev, i Hostivař ukázala, že bude silným soupeřem, který bude všechny okrádat o body,“ dodal Martin Špaček, který odehrál celý zápas s ortézou na koleni.

Domácí přípravný turnaj Páňa Cup totiž kladenský kapitán nedohrál kvůli zranění a trenér Drahomír Kadlec se neodvažoval odhadovat, na jak dlouho bude jeho svěřenec mimo hru. Špaček ale naskočil do extraligy hned od začátku. „Cítil jsem se dobře. Není to úplně tak, jak bych si přál, protože příprava byla z mé strany dobrá, ale pomalu a jistě se do toho dostávám. Doufám, že to bude fungovat,“ zakončil.

HBC Kladno – HBC Hostivař 4:2

Třetiny: 4:0, 0:1, 0:1. Branky: 3. Eitler (Schnaubelt, Kohout), 5. Schnaubelt (Špaček, Kohout), 10. Eitler (Hrabar, Schnaubelt), 11. Pražák (Hrabar, Šrámek) – 29. Fišer (Brož), 38. Konečný (Fišer).

HBC Kladno: Jirotka – Dědič, Hrabar, Kamenář, Kužel, Pliml, Soukup – Barnošák, Eitler, Kohout, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Špaček (C), Šrámek, Teinitzer.

HBC Hostivař: Štoural – Dušák (C), Konečný, Kubeš, Kučera, Macek, Novotný, Vaniš – Brož, Čejka, Davídek, Fišer, Hroch, Krupka, Lhota, Malina, Vosátka, Zyta.


Autor: (fa)



  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra