Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Na festival Kladno žije! v ulicích přijedou i Noname a Marek Ztracený 

Úterý, 1. září 2020 12:53

O víkendu čeká Kladeňáky nevšední open-air festival Kladno žije! v ulicích. Ty budou o víkendu plné hvězd! Na poslední chvíli došlo k nečekaným změnám v programu. Diváci se tak mohou těšit na slovenskou kapelu No Name a zpěváka Marka Ztraceného!

„Připravit festival pro širokou veřejnost v době covidové bylo a stále ještě je velmi obtížné. Původní hvězdy pátečního i sobotního programu bohužel nepřijedou, maďarská skupina Paddy and the rats z důvodu uzavření hranic a členové MIG 21 jsou nyní v karanténě,“ vysvětluje Lucie Steinerová, mluvčí kladenského magistrátu. 

„Organizaci jsme nevzdali, i přes veškeré komplikace, změny v programu i měnící se opatření Kladno žije! v ulicích! Přijďte podpořit umělce a užít si příjemný první zářijový víkend,“ řekl primátor Dan Jiránek.

I přes změny související se situací s covid 19 se organizátoři nevzdali a po komplikacích, které mají MIG 21 a Paddy and The Rats, pozvali na kladenský festival další špičkové umělce, a to No Name a Marka Ztraceného. V pátek zahrají DOCTOR VICTOR, prý nejdivočejší rockeři ve střední Evropě, kteří vystupují převážně v zahraničí, a hráli dokonce jako předkapela legendárních AC/DC. Dále nás roztančí kapely Wohnout a nečekaně právě slovenská kapela No Name. Na zahradní scéně po dlouhé době uvidíme naživo místní kapelu Lipany B.Band a finalistu soutěže Skutečná liga, skupinu Bikini.

„Budou to tři dny ‚nadupané‘ zábavou pro celou rodinu s důrazem na bezpečnost návštěvníků podle aktuálního vývoje koronavirové situace,“ říká Filip Zoubek a dodává: „Doufám, že už žádné zásadní změny organizaci nečekají, ale v dnešní situaci jsme připraveni na vše, děkuji všem za podporu a pochopení.“

Sobota bude žánrově pestrá. Zahraje například vítězka soutěže The Voice Annamáriu d’ Almeidu s kapelou The Brownies nebo VANUA 2, tedy pop-rockové spojení bývalých členů skupiny Blue Effect. Dále vystoupí také kapela MYDY, dříve známá pod názvem Mydy Rabicad a další.

Neděle je více zaměřena na mladší věkovou skupinu. Zahajuje český rapper Paulie Garand. Zážitkem bude i dvojkoncert Voxela s kapelou a Pokáče. Program uzavře zpěvačka Olga Lounová. Na vedlejší scéně zahraje americkou country kapela Eddie Edward & Friends a další.

Placený prostor festivalu bude dostatečně ohrazen, na akci se dostane pouze počet diváků, který umožní aktuální opatření vlády. Vstupy budou na dvou místech, a to v Zádušní ulici u velkého parkoviště a v levém horním rohu nám. Starosty Pavla v pohledu od radnice.

„Na celý areál, který bude rozdělen do sektorů, budou dohlížet bezpečnostní agentury a městská policie. Návštěvní řád bude respektovat všechna nařízení vlády platná v době konání akce a informační systém festivalu bude obsahovat bezpečnostní doporučení a apelovat na ohleduplnost diváků a dodržování obezřetných hygienických pravidel. Tato doporučení bude opakovat z pódia i moderátor akce. V areálu umístíme dostatečný počet stojanů na mytí rukou a desinfekci,“ informoval primátor Jiránek.

Návštěvníci budou moci svá vozidla zaparkovat zdarma na autobusovém nádraží pod náměstím Starosty Pavla, dále v podzemním parkovišti OC Central a také v celé ulici Pod Zámkem, a to po celé tři dny trvání festivalu v provozních hodinách areálu. Pro potřeby festivalu budou v centru města pouze minimální dopravní omezení, autem nebude možné projet v centru města pouze v bezprostřední blízkosti konání festivalu a v již zmíněné ulici Pod Zámkem, která se celá promění v odstavné parkoviště.

Autor: (red)



  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát