ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Letos jsme byli k nakousnutí, ohlíží se za sezonou Milan Volf

Pátek, 8. dubna 2011 22:45

Bude se hrát v Kladně extraliga i příští rok? Potvrdit to zatím nemůže ani výkonný ředitel hokejového klubu Milan Volf. „Bez peněz to nejde,“ opakuje známou pravdu. „Když budete dlouho dráždit hada bosou nohou, tak vás jednou rafne.“ Letos už k tomu nebylo a není daleko.

Šestinásobný mistr ligy tento rok znovu plnil záchranářské povinnosti a jen díky bodovému odpočtu Mladé Boleslavi neskončil v baráži. Malý zázrak? Možná. „Jsme něco jako David Copperfield. Pořád se zachraňujeme,“ říká Milan Volf s jednoduchým odůvodněním, kterým je samozřejmě nízký rozpočet.

Roli kouzelníka a spasitele mnozí přisuzují Jaromíru Jágrovi ml. Jeho návrat by mohl být znatelným impulsem pro vzestup slavného klubu. „Bylo by adekvátní, kdyby to spojil jako Martin Straka – hvězda na ledě, která zároveň vede oddíl. To bych přivítal všema deseti. Ale myslím, že se to nestane a všechno ostatní kolem je… Pořád se plazíme někde po zemi a to nebude fungovat,“ říká. Ani návrat Jaromíra by sám o sobě nemusel stačit. „Ono to nebude tak, že sem přijde a potečou k nám miliardy,“ upozorňuje Milan Volf.

Klub podle něj musí nastavit nový způsob financování a projít přeměnou na akciovou společnost. „Dostali jsme se někam, kde jsme se naprosto přesvědčili, že to nejde. Je potřeba s tím zacvičit – buď to dobře dopadne a zacvičí se s tím, což si bez účasti města nedovedu představit, nebo to padá někam do propasti.“

Místo díků nákop do zadnice?

Podle Milana Volfa rodina Jágrů dlouhodobě přispívá do klubové pokladnice svými penězi. „Před oběma hluboce smekám. Říká se za to děkuju a nekope se za to do zadní části těla,“ naráží na tolik diskutované spory s vedením města nebo na nižší dotace. „Ta částka je znatelná a hokej je opravdu ohrožen. Stejně jako další vrcholové sporty v Kladně,“ říká znovu s tím, že silní sponzoři nejsou. „Tady se postavila jižní průmyslová zóna, ale do města to nemá žádný dopad – nejde z toho ani koruna. Je slušné, že ten, kdo tu podniká a dostává byznys od města nebo z veřejných peněz, dá něco do kultury, dětí, zeleně, do sportu,“ vypočítává Milan Volf, který je spolu s prezidentem klubu Jaromírem Jágrem st. od podzimu opozičním zastupitelem.

„Někdo říká – vy jste spolu neměli kandidovat a ty peníze by byly… Proboha, kde to žijeme? To přece není vůbec možné ani vyslovit,“ prohlašuje. „Strašně rád bych řekl, že se tady příští rok extraliga hrát bude. Ale já to nevím, a proto je to pro mě horší. Jasno bude, co jsem pochopil po rozhovoru s panem Jágrem, tak v příštím týdnu. Z jeho strany je chtění, ale ono musí být smysluplné.“

Znovu zachráněno, obrovský dík Paterovi!

Vraťme se mezi mantinely. Při hodnocení hráčů Milan Volf vyzvednul kapitána Pavla Pateru. „Patří mu obrovský dík. Závěr zvládnul famózně jako kapitán – po stránce herní i lidské,“ uznal a ocenil i dalšího matadora v dresu Kladna Radka Bělohlava. „Oba mají naprosto neuvěřitelný přístup k tréninku, trénují daleko víc,“ poznamenal.

Velkými posilami byli podle něj útočníci Sacha Treille a Jiří Bicek. Francouzský bojovník nakonec bohužel skončil ve Spartě, kde dohrál ročník. Z Prahy naopak putoval do modrobílého dresu Radek Smoleňák. „Chtěl, ale nešlo mu to. Hrál pod své možnosti.“ Součástí hráčských škatulat byl i příchod obránce Jaroslava Nedvěda. „Ukázal se jako vydatná pomoc. Má super herní myšlení a je to bezvadný kluk do kabiny.“

Více si výkonný ředitel hokejového Kladna naopak sliboval od Vítězslava Bílka či Jaroslava Kally. „Letos neodehrál dobrou sezónu. On je platný hráč, přesto se na něj zlobím, protože v tom klukovi je trojnásobně víc,“ řekl na Milan Volf na Kallovu adresu.

Z mladých borců ho nezklamal Antonín Melka, naděje vkládá do Daleckého. Sezona však nevyšla dvojici Stieler-Eberle. „U mladších hráčů platí všeobecně pravidlo, že když odehrajete první sezónu v extralize, možná dochází k nějakému vnitřnímu sebeuspokojení a druhou sezónu málokdo zvládne. Většinou hráč zadrhne. A přesně tím prochází David Stieler, stejně jako Eberlík.“

Ze zahraničí se na Kladno vrátily i další mladé pušky. „Piskáček s Knotkem chtěli hrát NHL, chtěli být ve světě. Najednou se ukázalo, že mají co dělat, aby odehráli extraligu. Nakonec měl Pisky krásný závěr a hrál dobře. Ale zatím je nesvůj a je nervózní. Knotek zase nemá takový pohyb, jaký by měl mít na extraligovém ledě. Ale má úžasné hokejové myšlení a má vše před sebou,“ řekl Volf a upozornil na fakt, že Knotek výrazně pomohl juniorům při záchraně extraligy.

Tým měl problém na klíčovém postu brankáře. „Cikánek loni nepustil Kopra do brány. Letos se trápil a u gólmana je to víc vidět. Ke konci Cigi už odchytal pěkné zápasy a věřím, že tu prodlevu už má za sebou,“ konstatoval Milan Volf.

.

Autor: Vít Heral

.


  1. foto

    Hstorická vozidla obdivovali lié ve Velvarech i ve Slaném, Stopou slánského Oriona už po sedmnácté

  2. info z radnice

    Slaňáky čekají komplikace v dopravě, pět měsíců se bude stavět nový kruhák

  3. zprávy

    Doslova tuny šly nad hlavu při Mistrovství republiky v Kladně, bojovalo se o medaile a hlavně pro dobrou věc

  4. zprávy

    Den vítězství – datum i názvy svátku se v historii několikrát měnily

  5. pozvánka

    Bitvě o Brandýsek nepřálo počasí, i tak to byla úžasná show

  6. pozvánka

    Speciální komentovaná krmení ve středu 8. května na vás čekají v Zooparku Zájezd

  7. pozvánka

    XVII. ročník ,,Stopou slánského Oriona“, již zítra se pojede opět z Velvar do Slaného

  8. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  9. kultura

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně připravila akci, Rande naslepo s knihou, na podporu čtenářství

  10. krimi

    Mistrovství světa v ledním hokeji 2024, užitečné rady a upozornění od policie

  11. zprávy

    Nenechte si ujít den otevřených dveří v Městském divadle Kladno

  12. krimi

    Kladenští strážníci představili v Mostě své čtyřnohé kolegy

  13. zprávy

    Přeložka horkovodu a výstavba bytových domů uzavřela ulici U Engerthu

  14. zprávy

    Zoo Zájezd se zúčastnil na Festivalu Mini v Praze

  15. zprávy

    Nezletilý hoch se v Kladně pokoušel otevřít vozidla nalezenými klíči

  16. kultura

    Kladenská divadla by mohla od kraje získat slušnou dotaci

  17. zprávy

    Světový týden respektu k porodu. Aktuální trendy v porodnictví

  18. zprávy

    Podívejte se na dubnový TV měsíčník, mimo jiné prozrazuje, kdo vystoupí na dnech Kladna

  19. zprávy

    Létající auto přistálo ve Slaném, řidiče, pilota a fotografa Milana Paprčku přívítali redaktoři KL

  20. zprávy

    Ve Slaném zažily stovky lidí ohromnou hořící vatru