ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Drahomír Kadlec: Půjdeme s pokorou, ale chceme vyhrát titul!

Pátek, 3. března 2017 07:20

Podzimní přestávka a skončila a jako první z kladenských týmů se „vrhnou“ do jarních odvet hokejbalisté Alpiqu Kladno. Čeká je velice náročné jaro zhuštěné do dvou měsíců, protože případný pátý finálový zápas by se hrál 10. května, jelikož již 1. června startuje v Pardubicích světový šampionát. O novinky jsme požádali trenéra Alpiqu Drahomíra Kadlece.

Drahomír Kadlec (Foto: KL)

Museli jste přizpůsobit zimní přípravu k mimořádně „našlapanému“ jaru, které bude končit o měsíc dříve než obvykle?

Připravovali jsme se stejně náročně jako v předchozích letech. Musím klukům poděkovat, že zvládli na jedničku. Vzhledem k silným mrazům jsme tréninky museli přizpůsobit, párkrát jsme třeba využili posilovnu, kam jinak moc nechodíme. Dvakrát týdně jsme se připravovali venku, jednou za sedm dnů, stejně jako loni, jsme využili fitnesss studio v Centrálu Kladno.

Na podzim jste se potýkali s velkou marodkou. Stačili se všichni vyléčit a budete mít konečně všechny hráče pohromadě?

Všichni, co měli zdravotní potíže se uzdravili a mohli trénovat naplno. Bohužel při srazu reprezentace se zranil Franta Pliml a musí podstoupit operaci plastiky křížového vazu, takže je vyřazen na celé jaro a přijde i o mistrovství světa. Přeji mu, aby se vyléčil a mohl nám být v příští sezóně k dispozici.

Do konce základní části chybí jen pět kol. V současné době máte na prvním místě CCM extraligy náskok čtyř bodů, budete brát zbývající utkání již jako přípravu na play-off?

Budeme samozřejmě ladit formu na vyřazovací boje,  ale na druhé straně by byla škoda, kdybychom o první místo přišli. Nebudeme se šetřit, naším malým cílem je skončit po základní části první.

Cítíte u hráčů větší motivaci. Jistě budou chtít vedle případného titulu se probojovat i do reprezentace?

Teď se především soustřeďujeme na klubový úspěch a až potom je MS. Kluci, kteří bojují o nominaci na šampionát, se snaží předvádět co nejlepší výkony, bez ohledu, kdo je na střídačce. Jako reprezentační trenéři bychom si samozřejmě přáli, abychom měli nominaci hodně ztíženou a museli vybírat z velkého okruhu hráčů.

Asi je zbytečné se ptát na cíle. Budete spokojeni jen se ziskem titulu, o který jste loni přišli?

Loni jsme o titul přišli po fantastickém finále. Hned po prohraném utkání jsem slyšel od hráčů odhodlání vrátit titul zpět do Kladna. Je zde čtyři, pět mužstev, která rovněž prahnou po titulu a zvláště na Alpiq se chce každý vytáhnout. Do všech utkání půjdeme s pokorou, ale s cílem je všechna vyhrát!

Minulý rok jste si dost často stěžoval na špatný stav hrací plochy. Změnilo se něco v tomto směru a počítáte opět s variantou hrát play–off na druhé ploše ČEZ stadionu?

Jsme domluveni, že až na druhé ploše skončí hokejová sezóna, tak bychom položili „koberec“, abychom zde mohli hrát. Navíc máme na letošní rok od Magistrátu Kladno a SAMK přislíbeno, že se vybuduje hřiště i s mantinely, které by mělo splňovat parametry nejlepší hokejbalové  plochy v celé České republice! Vše by mělo být dokončeno na podzim, před začátkem nového ročníku.

Na podzim zůstal za očekáváním Dominik Barnošák. Jste přesvědčen, že jeho výkony budou na jaře lepší?

Musím se Dominika trochu zastat. Přišel s nálepkou nejlepšího střelce extraligy. Nebylo pro něho snadné přijít do mužstva, které je zvyklé hrát jinak, spíše sázíme na tři pětky, než jak byl navyklý z Třince. Navíc přišel do cizího prostředí, musel si zvyknout na nové zázemí, zaměstnání, což není snadné. O svých velkých přednostech mě přesvědčil na reprezentačních srazech a pochopitelně budu chtít, aby se tak prezentoval i v klubu. Věřím, že se všemi zásadními změnami vyrovnal a jeho výkonnost půjde hodně nahoru.

Z kádru byl překvapivě vyřazen jeden ze stavebních kamenů mužstva, Milan Schnaubelt. Můžete vysvětlit důvody?

Milan dostával na Kladně opakovaně hodně příležitostí. Teď, kdy se zdálo, že si konečně vše v hlavě urovnal, tak přišly další problémy. V zimní přípravě, kdy se velká většina hráčů snažila „polykat“ všechny tréninkové dávky, tak on se dostavil na jediný trénink!!! Nelíbilo se to ani kabině, přišla za mnou skupina hráčů a výsledkem bylo, že byl dočasně vyřazen do konce sezóny z kádru a pochopitelně i z reprezentace. Umožnili jsme mu hostování v Rakovníce, ale jsem zvědav, jak tam bude dojíždět na tréninky, když nechodil ani na Kladně. Bude záležet jenom na něm, jak k celé věci přistoupí. V létě uvidíme. Nehrajeme golf, tenis nebo jiný individuální sport, ale jsme kolektiv, kde je krédem jeden za všechny, všichni za jednoho! Bohužel se špatnou tréninkovou morálkou se nesetkám poprvé. V mužstvu takhle skončili třeba Vojtěch Butor nebo Lukáš Hudec, když zjistili, že na Kladně se musí trénovat! Vůbec o nich nevíme… Ale velice jsem zklamán i s tréninkovou morálkou dorostenců. Vyjma bratranců Procházkových a Prokopa nemají ostatní zájem. Na druhé straně by si měli vzít příklad z Tomáše Rejthara, který se vrátil ke hraní, s jakou intenzitou trénuje.

Určitě však máte radost z nečekané posily, Honzy Pospíšila, který se teď objevil v mužstvu. Počítalo se, že bude k dispozici až na play-off?

Honza měl od nás nabídku, ale jako Rakovničák chtěl ještě nováčkovi soutěže pomoci k záchraně. V únoru mně však volal, že je zklamán z přístupu spoluhráčů, kdy na tréninku se scházejí ve čtyřech v pěti, vedle bratrů Tvarůžků a brankáře Gerlicha, Honza, případně ještě jeden hráč!!! Volal jsem předsedovi Rakovníka Martinu Tvarůžkovi, který pochopil Honzovy důvody a v odchodu mu nebránil. Trénuje s námi čtrnáct dnů. V prvních dvou jarních kolech však Honza nemůže nastoupit, protože Rakovník na podzim odehrál sedmnáct utkání, kdežto Alpiq jen patnáct, takže zápasy musí „odstát“, aby nedošlo k porušení pravidel s hrozící kontumací.

Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Mobilní aplikace „Slaný“ je ke stažení, stáhněte si jí hned ať vám nic neuteče

  2. krimi

    Zdrogovaného řidiče BMW pronásledovala policie i vrtulníkem, začalo to v Berouně, dopaden byl v Kladně

  3. pozvánka

    Kam o víkendu, kultura, sport, zábava i poučení to a více najdete v naší nabídce

  4. krimi

    Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového projektu „Řídím, piju nealko pivo“

  5. pozvánka

    Vydejte se už v sobotu historickým vlakem po Švestkové dráze s Výtopnou Slaný

  6. info z radnice

    Turistickou sezónu v rámci celého regionu zahájí už v sobotu ve Slaném

  7. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  9. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  10. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  11. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  12. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  13. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  14. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  15. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  16. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  17. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  18. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  19. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  20. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér