ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Další krok k záchraně kladenského hokeje: Do klubu vstoupí město

Čtvrtek, 28. dubna 2011 17:56

Dnešní jednání mezi představiteli města a majitelem HC Kladno Jaromírem Jágrem st. kladenský hokej nepohřbilo. Podle vyjádření zdroje blízkého městu otec nejslavnějšího českého hokejisty údajně předložil radním některé interní dokumenty klubu.

Mělo se jednat o dlužních částkách stran sponzorů, počtu sponzorů, nechal prý nahlédnout do stavu hráčských smluv a hospodaření společnosti s ručením omezeným, které je jedním ze tří jednatelů (dalšími jsou František Pospíšil a Milan Šubrt).

Jaromír Jágr mladší se schůzky kvůli reprezentačním povinnostem nezúčastnil. Přitom ještě včera večer to vypadalo, že stihne z Prahy do Kladna na odpolední jednání dorazit, ovšem letecký speciál odlétal už ve čtvrtek dopoledne. Přesto dal aspoň na dálku svolení, aby jeho jméno figurovalo při jednání klubu i zástupců města se sponzory pro nadcházející extraligovou sezonu. To znamená, že se v nejbližší době určitě právo hrát nejvyšší hokejovou soutěž jinam nepřesune, neprodá.

„S panem Jágrem jsme se dnes dohodli, že společně uděláme vše pro to, aby hokej v Kladně zůstal. Příští týden bychom jako město do klubu chtěli vstoupit a do poloviny května bychom mohli svolat mimořádné zastupitelstvo, které by vstup města do klubu mohlo schválit. Další jednání s Jaromírem Jágrem jsme domluvili na příští pondělí,“ řekl krátce po schůzce radní Radek Větrovec.

Pokud by se město s Jaromírem Jágrem nedomluvilo, bude údajně příští sezonu dotovat chod klubu částkou zhruba 20 milionů korun z městského rozpočtu . Dohodnou-li se, mělo by město sehnat na příští sezonu až 50 milionů korun.

V současnosti nemá ani jedna strana jasno, kdo bude od nové sezony na dresech Kladna figurovat coby generální sponzor. Zítra zasednou k jednání právní zástupci obou stran. Mají za úkol dohodnout právní způsobilost města rozhodovat většinově o osudu HC Kladno. Město po mimořádném zasedání zastupitelstva bude rozhodovat, kdo povede mančaft jako hlavní trenér, kdo bude ústředním trenérem mládeže a kdo povede klub z kanceláře manažera.

Podle kuloárních zpráv z radnice zatím nikdo z městské rady netrval na personálních změnách v klubu. Na „svém“ místě tedy v tuto chvíli zůstávají manažer klubu Milan Volf, trenér gólmanů a sekretář klubu Marcel Kučera i oba trenéři Petr Tatíček a Jiří Kopecký. Těm ovšem oficiálně končí smlouva 30. dubna.

Z Kladna odejdou Šmach, Falter a Mrázek

Přesto by mohli s mužstvem už v pondělí zahájit letní přípravu. Podle zástupců města, kteří zřejmě dříve nebo později převezmou nad chodem klubu dohled, může s tréninkem „A“ týmu na suchu začít kterýkoliv hokejista Kladna. Pod hráčskou smlouvou by mělo být zhruba dvanáct hokejistů.

S mužstvem už by neměli pokračovat například brankář Martin Falter, Jaroslav Mrázek (patří Spartě Praha), nebo Ondřej Šmach. Ze starších hráčů jsou pod smlouvou Pavel Patera, Radek Bělohlav, Libor Procházka, Jaroslav Kalla či Jiří Kuchler. Fanoušky snad potěší zpráva, že nejlepší kladenský hokejista uplynulé sezony Jiří Bicek sám včera projevil zájem s mužstvem pokračovat. „Mluvil jsem s ním a Jirka mi řekl, že už by rád s námi zahájil přípravu. Podle posledních zpráv svoláme s Jirkou Kopeckým mančaft v pondělí dopoledne. Rádi bychom mužstvo připravili od prvních dnů, aby na ledě byl znát náš trenérský rukopis,“ řekl exkluzivně Kladenským listům trenér Petr Tatíček. Podle něj se zatím nové tváře v mužstvu neobjeví.

„Už se nemůžu dočkat. Chodím si zahrát fotbálek a hokejbal, ale cítím, že už potřebuju dostat pořádně do těla,“ sdělil Listům útočník Jakub Valský, který patří mezi hokejisty chráněné smlouvou.

Koho trenérům majitel klubu Jaromír Jágr starší přivede a kdy odstartuje přípravu, se zatím Listům nepodařilo zjistit. Šéf HC nebral dnes odpoledne telefon.

.

Autor: Jan Murárik

.


  1. zprávy

    Redakční výběr toho, co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  2. zprávy

    Srdcem pro Nelinku, spousta zábavy pro děti i dospělé pokračuje dnes ve Vinařicích na hřišti

  3. krimi

    Zloděj v Kladně byl dopaden díky spolupráci občanů, strážníků a policistů

  4. video

    Kladno ocenilo své sportovce, Kaberle se stal legendou, sportovcem města je Krsek, video

  5. video

    Ohlédnutí za požárem v Auto Kelly očima hasičů, oficiální zpráva, foto, video

  6. krimi

    Černý démon úspěšně unikal strážníkům v Kladně

  7. zprávy

    Rozsáhlý požár kladenské firmy Auto Kelly vyšetřují kriminalisté

  8. video

    Vyhrajte vstupenky, legendární kapela Flamengo míří do Kladna vystoupí v kině Sokol už v sobotu

  9. pozvánka

    Kam o víkendu i po něm, kultura, sport, zábava i poučení. Vyberte si v naší nabídce

  10. zprávy

    Jarní výstava drobného zvířectva ve Slaném přináší i změny v parkování

  11. zprávy

    Vyprodaný sál Kina Sokol v Kladně zažil úžasný koncert Anety Langerové

  12. video

    Řidič černého auta ujížděl až 200 kilometrovou rychlostí, měl zákaz řízení, odmítl test na drogy

  13. zprávy

    Areál Auto Kely v Kladně pohltily plameny, zasahovalo víc než 21 jednotek a přes 110 hasičů, jeden zraněný

  14. zprávy

    U požáru pneumatik v Kladně zasahovalo sedmdesát hasičů

  15. zprávy

    Učitele/ky na 1. stupeň, uklízečku a pomocnou kuchařku, přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  16. pozvánka

    Nedělní jarmark pro vás připravili v Zooparku Zájezd

  17. pozvánka

    Omluva za mylně uvedený termín, Lesní království – písničková show pro nejmenší bude v NEDĚLI

  18. zprávy

    Mezinárodní den sester slavila také kladenská nemocnice

  19. kultura

    Galerie v Troubě představuje malíře ze Slaného a okolí, zavítejte na prezentaci děl 13. umělců

  20. krimi

    Nočním Kladnem se řítil tmavý vůz, pronásledovali ho policisté