Taneční pro seniory SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Klapod
  • Taneční pro seniory
  • ŠKOLA HLEDÁ NOVÉ SPOLUPRACOVNÍKY
  • SAMK

Předškoláci v Kladně mají jako první v republice vesty pro jejich větší bezpečí

Pátek, 27. října 2023 13:45

Nápad na vesty pro děti ve školkách je z nápad ředitele strážníků v Kladně. Kladenský magistrát vše podpořil. Podstatně se zvýší bezpečnost předškoláků. Budou je mít všechny děti v republice. Zájem o ně předčil očekávání. Zvýšenou bezpečnost dětí ocení nejen učitelky i rodiče.

První vestu symbolicky, za přítomnosti médií, převzala ředitelka mateřské školky v ulici Vrchlického Zuzana Holečková z rukou ředitele MP Kladno Michala Strieborného, ten si získal svým neobvyklým, empatickým přístupem nejen děti , ale i všechny přítomné.

Kladno je opět první, tentokrát v celé republice. Ředitele MP napadlo nechat vyrobit speciální vesty se zabudovaným aktivním světelným systémem i pro děti ve školkách. Investice za více než milion korun je ukázkou toho jak dobře investovat peníze z rozpočtu. Kladenským dětem zajistí větší bezpečnost při procházkách městem, a to především díky světelnému LED systému, který u běžných reflexních vest chybí.

„Tyto dětské vesty vypadají prakticky stejně jako ty, které nosí naši strážníci. Jsou vyrobeny i ze stejného materiálu, který je mimo jiné nehořlavý. Jsme první v republice, kteří budou tyto vesty pro školky mít a dostane je i dětský rehabilitační stacionář Zvonek v Kročehlavech,“ zdůrazňuje Michal Strieborný, ředitel Městské policie Kladno a autor tohoto nápadu.

 

Všechny kladenské školky si od zástupců městské policie a Statutárního města Kladna přebírají celkem 440 kusů moderních reflexních vest, dodavatelem je firma Bartolini s.r.o.. Od těch klasických se liší svými aktivními světelnými prvky, které napomáhají větší viditelnosti například v brzkých ranních hodinách, v mlze nebo při zhoršeném počasí.

Kladno nepodniká krok do neznáma. Moderní vesty se světelnými prvky už používají městští strážníci. „Mají s nimi skvělé zkušenosti. Díky světelnému systému vest jsou strážníci mnohem lépe zpozorovatelní třeba na přechodech i při horší viditelnosti a od občanů na to máme velice pozitivní zpětnou vazbu. Proto jsme chtěli, aby byly stejně dobře vidět i děti na procházkách se svou školkou,“ vysvětluje Strieborný.„Nápad jsme od začátku konzultovali s panem primátorem Milanem Volfem, který nám dal zelenou, protože to napomůže zvýšit bezpečnost dětí, což je moc důležité,“ dodává.

Každá třída v každé kladenské školce obdrží do konce října čtyři kusy těchto vest. Na procházkách po městě je na sobě bude mít vždy první a poslední dvojice. Dětem se budou líbit nejen díky bezpečnému a zároveň zábavnému LED systému Applylight s několika světelnými režimy, ale také díky reflexním prvkům, které jsou na přední straně vyobrazeny do tvaru oblíbených zvířátek. Vesty vydrží na jedno nabití průměrně deset hodin intenzivního provozu. Byl vybrán i vhodný termín pro spuštění této akce s ohledem na podzimní počasí.

„ Jsem opravdu rád , že Kladno je prvním městem, které má tyto vesty k dispozici,“ uvedl jednatel společnosti Bartoliny Petr Bartošek, a dodal: „V tomto případě naši vývojáři pracoval na plno, osobně jsem rád, že nápad ředitele MP se podařilo zrealizovat a Kladno.“

Foto: MMK, Andrea Sovová, Pavel Varvařovský




  1. povidka

    Kronika rodinného chaosu: Jak jsem synovi vysvětloval násilí na českých školách

  2. zprávy

    Mladé hudební talenty podpoří Středočeský kraj téměř milionem korun

  3. video

    Dny města Kladna 2024 – PÁTEK

  4. zprávy

    Pozor na podvodníky se vstupenkami na Dny města Kladna, policie varuje

  5. zprávy

    Další výhružku bombovým útokem obdrželo téměř 500 škol

  6. zprávy

    Forenzní identifikační značení jízdních kol a koloběžek pokračuje i na podzim

  7. zprávy

    Karel Kahovec George & Beatovens, legendy vystoupí v Kině Sokol na Kladně

  8. zprávy

    Casting do Zlobidel v neděli ve Slaném, jedinečná šance pro děti

  9. zprávy

    Kam o víkendu i po něm, zvláště s dětmi, akce i pro dospělé

  10. zprávy

    Ochutnávka vín, oficiální otevření jediného funkčního akvaduktu, to bude sobota ve Slaném

  11. zprávy

    Dny města Kladna startují již zítra od 15.00 hodin

  12. krimi

    Policisté posílili dohled nad bezpečností v silničním provozu, dohlíželi na návrat z prázdnin

  13. zprávy

    Královice u Slaného ovládly pohádkové bytosti a obsadil filmový štáb

  14. krimi

    Stovkám škol přišlo oznámení o bombovém útoku, policie intenzivně vše prověřuje

  15. zprávy

    Ve Slaném, již ve čtvrtek, proběhne nábor malých fotbalistů

  16. zprávy

    Zářijové vydání zpravodaje Slánská radnice právě vyšlo

  17. video

    Casting do Zlobidel bude ve Slaném už v neděli, jedinečná šance pro děti

  18. zprávy

    Překročení rychlosti se nevyplácí

  19. zprávy

    100 let hokeje na Kladně, unikátní kniha bude v prodeji od pátku 20. září

  20. pozvánka

    Prázdniny jsou za námi. Vánoce v Kladně ovládne Janek Ledecký