ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Tomáš Ujfaluši bude v Hřebčí slavit postup

Čtvrtek, 1. června 2017 07:30

V Rožmitále se v projektu Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga! bojovalo  o záchranu. V Hřebči se naopak bude slavit postup z I. B třídy o soutěž výš. Dneska první liga! v neděli 4. června zakončí třetím duelem SK Hřebeč – TJ Unhošť svou jarní část.  Fanoušci se mohou těšit na skvělou show v podání Jakuba Koháka a Pavla Čapka a také na patrony obou týmů. Na domácí straně se představí vítěz Evropské ligy Tomáš Ujfaluši a tým Unhoště požene za třemi body bývalý ligový útočník Luděk Zelenka.

Tomáš Ujfaluši bude v Hřebčí slavit postup (Foto: Dneska první liga!)

V Hřebči se budou všichni veselit a bavit. Domácí tým z malé obce u Kladna bude slavit postup
do I. A třídy, který si zajistil už čtyři kola před koncem soutěže. Radost z postupu ještě znásobí zařazení zápasu s Unhoští do projektu Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga!. Právě v Hřebči se uzavře třídílný seriál jarní části projektu. Na podzim se hrály tři zápasy v Sokolči, Tišicích a Kondraci a na jaře pak ve Zdicích a Rožmitále a závěr obstará postupová oslava  v Hřebči.

Předchozí utkání projektu Dneska první liga! přineslo rekordní návštěvu, dramatický penaltový rozstřel a vůbec první vítězství domácího týmu, byť po penaltách. Skvělá atmosféra dostala každého. „Byl jsem nesmírně potěšen, jak fanoušci v Rožmitálu naši akci přijali. Na stadión přišel rekordní počet 1 100 diváků, kteří po celý zápas neúnavně povzbuzovali a každou vydařenou akci odměnili potleskem. Když navíc domácí v derby z Březnicí vyhráli, zavládlo na stadiónu obrovské nadšení. Vydařila se i pozápasová Tiskoffka a všechny další doprovodné aktivity. V Rožmitálu se nám podařilo naplnit základní poslání projektu, aby přišly celé rodiny a hlavně, aby se fotbalem i dalším programem všichni dobře bavili. Věřím, že i v Hřebči nás čeká výborná atmosféra a radost z fotbalu,“ řekl předseda Středočeského krajského fotbalového svazu Miroslav Liba.

V Hřebči se diváci mohu samozřejmě těšit i na dva patrony. Na straně domácích bude slavit už jistý postup do I. A třídy Tomáš Ujfaluši. Unhošti bude v roli patrona držet palce Luděk Zelenka.

Tomáš Ujfaluši ve své skvělé kariéře prošel elitními zahraničními kluby ve čtyřech zemích – Hamburger SV, Fiorentina, Atlético Madrid a Galatasaray Istanbul. S národním týmem, v němž se později stal i kapitánem, skončil 3. na ME v roce 2004 a v dresu Atlétika vyhrál v roce 2010 Evropskou ligu. S fotbalem začínal v moravském Rýmařově, kam se po skončení profesionální  kariéry za fotbalem zase vrátil. „Fotbal teď hraji u nás doma u Rýmařova, okresní přebor za Sokol Stará Ves, kde hrával kdysi můj táta. Konečně jsem se posunul do útoku a dávám góly. Nastoupil jsem do šesti zápasů a mám bilanci pět gólů a pět asistencí. Možná jsem měl už dřív hrát útočníka a ne vzadu,“ říká s úsměvem Tomáš Ujfaluši a na adresu Luďka Zelenky ve stejném duchu dodává. „S Luďkem jsme se na hřišti potkávali, když jsem hrál za Sigmu Olomouc a Luděk za Slavii. Vždycky do toho pořádně šlapal a hodně kousal. A to mu vlastně zůstalo do dneška.“

Luděk Zelenka patřil dlouhé roky k obávaným útočníkům, který oplýval velkým důrazem. Na jeho góly spoléhali mj. v Jablonci, na Žižkově, ve Slavii, Teplicích, Blšanech nebo v Brně. V projektu Dneska první liga! už zažil podzimní zápas Kondrac – Kácov. „Měl jsem před zápasem respekt a úplně jsem v první chvíli nevěděl, jak moc do toho mohu trenérovi zasahovat. Ale atmosféra mě pohltila a bylo to naprosto skvělé. Díky své první zkušenosti už vím, co můžu čekat. Klukům se pokusím říct, ať nejsou před tolika lidmi v té výjimečné atmosféře nervózní. Bude potřeba, aby to brali jako každý jiný zápas a nerozklepali se. Jak se začne hrát, určitě z nich nervozita spadne a budu jim přát, aby hráli bez stresu a zápas si užívali.“

Zápas Hřebeč – Unhošť se hraje v neděli 4. června od 14:00, předzápasová show začíná ve 13:30.


 

Autor: Jiří Nikodým


banbad


  1. zprávy

    Světový týden respektu k porodu. Aktuální trendy v porodnictví

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. foto

    V Kladně přejel náklaďák seniora, ten byl na místě mrtvý

  4. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  5. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  6. foto

    Koláže Jiřího Hankeho jsou od pondělí k vidění ve Středočeské vědecké knihovně

  7. zprávy

    Nezapomeňte dnes popřát své lásce k svatému Valentýnu

  8. zprávy

    V kladenské nemocnici pokračuje rekonstrukce pavilonu C2 podle plánu

  9. zprávy

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  10. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  11. foto

    Jak vidíš, když nevidíš, unikátní projektový den ZŠ Amálka v Kladně

  12. pozvánka

    Škola na náměstí E. Beneše bude mít den otevřených dveří

  13. zprávy

    Kladenská nemocnice pořídila nové převozové sanity

  14. foto

    V Kladně poblíž divadla, srazil cizinec na přechodu stařenku

  15. zprávy

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  16. krimi

    Kladenský strážník zachránil opilce před skokem ze Sítenského mostu

  17. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  18. zprávy

    V Kladně na náměstí Starosty Pavla mizí stage, vánoční program je u konce

  19. video

    Velkolepý ohňostroj rozzářil oblohu nad Kladnem

  20. zprávy

    První narozené miminko v kraji přišlo na svět v rakovnické nemocnici