ĎURICA SAMK
ČSAD KLADNO Klapod
  • ĎURICA
  • ČSAD MHD Kladno
  • SAMK

Doporučujeme rezervaci: Prodej čerstvých kuřat z domácího chovu, Žižice u Slaného, 125korun za kilo již 5. – 6. června mapa na konci článku

Úterý, 3. června 2025 07:07

V krajině nedaleko Slaného, na poklidném hospodářství obklopeném polnostmi a loukami, probíhá tradiční chov drůbeže, který se v dnešní době stává vzácností.

Prodej chlazených, vakuově balených s droby bude 5. – 6. června od 08.00 do 18.00 hodin. 125 korun za kilo. Žižice 16. u Slaného.

„Všechno je o podmínkách,“ říká místní chovatel, jehož cílem není masová produkce, ale kvalitní maso plné chuti. Kuřata zde žijí v teple, na voňavé slámě, s dostatkem prostoru k přirozenému pohybu.

Krmena jsou výhradně směsí kvalitního šrotu, a dokonce si farmář vyrábí vlastní granule bez chemických přísad. Výsledkem je kuřecí maso, které svou chutí a strukturou připomíná doby našich babiček.

Z malých kuřátek zde s láskou a péčí vyrůstají statná kuřata, která svou velikostí překvapí nejednoho zákazníka.

Kuře velikosti husy? Ano!

Běžně dostupné brojlery z obchodů váží sotva kilo a půl, zatímco zdejší kuřata dorůstají do hmotnosti 4 až 5 kilogramů, nyní budou „jen“ 2,5 – 3,5 kilogramů. „Máme zákazníky, kteří si z jednoho kuřete uvaří polévku, upečou stehno a prsa použijí třeba na řízky. A ještě zbyde na další jídlo,“ popisuje spokojené ohlasy farmář.

Maso je křehké, šťavnaté a voní tak, jak by správné kuřecí maso mělo. Neobsahuje přebytečnou vodu, není uměle nafouknuté a jeho chuť je intenzivní. Ať už na pečení, grilování nebo do vývaru – každý pokrm z tohoto kuřete se stává kulinářským zážitkem.

Zpátky k poctivému chovu

V době, kdy se mnoho lidí snaží vrátit k tradičním potravinám a hledá kvalitu před kvantitou, jsou podobné farmy malým pokladem. Místní chovatelé dokazují, že skutečně dobré maso nemusí pocházet z anonymních velkochovů, ale může být výsledkem trpělivé péče a lásky k řemeslu.

Pokud hledáte poctivé kuřecí maso, které vás překvapí svou chutí i velikostí, stojí za to zavítat na tuto farmu kousek od Prahy. Možná pak i vy zjistíte, že opravdové kuře chutná úplně jinak, než jste byli zvyklí.

Mapu zvětšíte kliknutím na ni

 

 


  1. zprávy

    POZOR!!! samosběr jahod na Farmě Dryák je zrušen, další bude v pátek

  2. zprávy

    POZOR: Silné bouřky se blíží! Meteorologové varují před extrémním počasím

  3. zprávy

    Opilý řidič vjel do protisměru u Libochoviček, srazil se s dodávkou – zasahoval i vrtulník

  4. zprávy

    Léto začíná na Sletišti. Kladenské koupaliště zahajuje sezonu už tento pátek

  5. zprávy

    Kamion havaroval u Slaného, vyprošťování potrvá do odpoledne. Provoz veden přes čerpací stanici

  6. zprávy

    Dvě záchranné akce během úterního sečení: srnčátka v bezpečí díky skvělé spolupráci

  7. zprávy

    Mezinárodní den dětí 2. června jsme oslavili pacienti i dětmi z Rybičky

  8. zprávy

    Iktové centrum kladenské nemocnice znovu mezi evropskou špičkou

  9. zprávy

    Školní louka ožila – Družina ve Pcherách oslavila květen venku se zvířecími mláďaty

  10. zprávy

    Festival VoBrKo přinese do Brandýska bouřlivou hudební jízdu

  11. zprávy

    Lidice pro 21. století slaví rekordní 20. ročník. Silné příběhy, emoce i naděje mladých autorů zazněly v zahradě Lidické galerie

  12. zprávy

    Pozvánka na EduRun 2025: Rozběhněte se do léta se slánskou Obchodkou!

  13. zprávy

    43. ročník Kladenských dvorků láká na výtvarné umění, hudbu i slam poetry

  14. zprávy

    Odešel kladenský šachový velmistr

  15. zprávy

    Modernizace železniční trati dále proměňuje tvář Kladna: Výstavba podchodu uzavře ulici Sportovců, přibudou parkovací místa u stadionu

  16. zprávy

    Lékař radí – Cizí těleso v oku – Záněty a podráždění očí

  17. zprávy

    Obdivuhodný maratonec mezi námi. Smekáme klobouk před Ladislavem Tlustým z Dubí

  18. zprávy

    Slánská muzejní noc otevře sochařskou výstavu Mikrosvěty

  19. zprávy

    Dítě utrpělo těžké popáleniny, bylo letecky transportováno.

  20. zprávy

    Restaurace Na Čamrdě otevřená již 14 dní navzdory ZÁKAZU. SZPI zahajuje nové šetření