Víkendový prodej poslední možnost si koupit čerstvá kuřata z domácího chovu, Žižice u Slaného, 125korun, již dnes 26. a 27. dubna, mapa na konci článku
Sobota, 26. dubna 2025 06:59
V krajině nedaleko Slaného, na poklidném hospodářství obklopeném polnostmi a loukami, probíhá tradiční chov drůbeže, který se v dnešní době stává vzácností.
Poslední možnost koupit si čerstvé chlazené, vakuově balené kuře s droby ještě dnes 26. a 27. dubna od 8:00 do 16:00 hodin, 125 kč/kg Žižice 16 u Slaného další možnost bude nejdříve v polovině května.
Z důvodu velkého zájmu doporučujeme rezervaci na tel: 775 663 538, případně na www.rybnikujelena.cz
„Všechno je o podmínkách,“ říká místní chovatel, jehož cílem není masová produkce, ale kvalitní maso plné chuti. Kuřata zde žijí v teple, na voňavé slámě, s dostatkem prostoru k přirozenému pohybu.
Krmena jsou výhradně směsí kvalitního šrotu, a dokonce si farmář vyrábí vlastní granule bez chemických přísad. Výsledkem je kuřecí maso, které svou chutí a strukturou připomíná doby našich babiček.
Z malých kuřátek zde s láskou a péčí vyrůstají statná kuřata, která svou velikostí překvapí nejednoho zákazníka.
Kuře velikosti husy? Ano!
Běžně dostupné brojlery z obchodů váží sotva kilo a půl, zatímco zdejší kuřata dorůstají do hmotnosti 4 až 5 kilogramů. „Máme zákazníky, kteří si z jednoho kuřete uvaří polévku, upečou stehno a prsa použijí třeba na řízky. A ještě zbyde na další jídlo,“ popisuje spokojené ohlasy farmář.
Maso je křehké, šťavnaté a voní tak, jak by správné kuřecí maso mělo. Neobsahuje přebytečnou vodu, není uměle nafouknuté a jeho chuť je intenzivní. Ať už na pečení, grilování nebo do vývaru – každý pokrm z tohoto kuřete se stává kulinářským zážitkem.
Zpátky k poctivému chovu
V době, kdy se mnoho lidí snaží vrátit k tradičním potravinám a hledá kvalitu před kvantitou, jsou podobné farmy malým pokladem. Místní chovatelé dokazují, že skutečně dobré maso nemusí pocházet z anonymních velkochovů, ale může být výsledkem trpělivé péče a lásky k řemeslu.
Pokud hledáte poctivé kuřecí maso, které vás překvapí svou chutí i velikostí, stojí za to zavítat na tuto farmu kousek od Prahy. Možná pak i vy zjistíte, že opravdové kuře chutná úplně jinak, než jste byli zvyklí.
Mapu zvětšíte kliknutím na ni

-
zprávy
Uzavírky v Kladně ovlivní provoz MHD: Linky 386 a 614 pojedou po objízdných trasách
-
zprávy
Zvířata, peněženky, klíče i koloběžka. Co všechno lidé v červnu ztratili v Kladně?
-
zprávy
Strážníci spolu s revizorkami ještě zintenzivnili kontroly černých pasažérů, v autobusech jsou ráno, přes den i o víkendech
-
zprávy
Kladenská nemocnice bude mít novou moderní kuchyni a jídelnu Středočeský kraj poskytl 100 milionů korun
-
zprávy
Luxusní apartmány u Lipna se slevou10%, od Kladenských listů, na ubytování
-
zprávy
Starostka obce Brandýsek poskytla odpovědi ke stavbě komunikace
-
zprávy
Dávejte pozor i na běžný hmyz, i beruška může způsobit lehké kožní potíže
-
zprávy
Deštivé počasí je třetí medardovskou vlnou – Prokopské deště
-
zprávy
Pejsci, milí lidé a krásná krajina: přátelé CHS ze Cvrčovic vyrazí na letní procházku
-
zprávy
9. června slavíme Světový den veterinářů: Odborníci se srdcem pro zvířata
-
zprávy
První pomoc – alergie na hmyzí bodnutí: diagnóza a první pomoc
-
zprávy
Už i Hydrometeroligický ústav varuje před klíšťaty, index jejich aktivity se u nás dozvíte vždy i pro dva následující dny
-
krimi
Olej na vozovce ochromil provoz na D7 u Prahy: Levý pruh uzavřen na hodinu
-
zprávy
V Zahradě Kladenského zámku vystoupí Duo Jamaha a host: Mára
-
zprávy
Rozsáhlá odstávka elektřiny v Kročehlavech: 9. července od 7:30 do 15:30
-
zprávy
Medvěd na noční obloze: Povídání o souhvězdí pro malé i velké
-
zprávy
V prvním pololetí provedli středočeští hygienici v rámci školního stravování 369 kontrol
-
zprávy
Dokeský rybník se na tři dny uzavře rybářům i veřejnosti.
-
zprávy
Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 2
-
zprávy
Senioři, nebuďte snadným cílem – naučte se bránit!