Poslední šance před velikonocemi pro čerstvé kuře z domácího chovu z farmy Tomáše Jelena, Žižice u Slaného125korun za kilo, mapa na konci članku
Sobota, 19. dubna 2025 07:43
V krajině nedaleko Slaného, na poklidném hospodářství obklopeném polnostmi a loukami, probíhá tradiční chov drůbeže, který se v dnešní době stává vzácností. Prodej chlazených, vakuově balených s droby je dnes 19. dubna od 08.00 do 16.00 hodin. 125 korun za kilo Žižice 16 u Slaného.
„Všechno je o podmínkách,“ říká místní chovatel, jehož cílem není masová produkce, ale kvalitní maso plné chuti. Kuřata zde žijí v teple, na voňavé slámě, s dostatkem prostoru k přirozenému pohybu.
Krmena jsou výhradně směsí kvalitního šrotu, a dokonce si farmář vyrábí vlastní granule bez chemických přísad. Výsledkem je kuřecí maso, které svou chutí a strukturou připomíná doby našich babiček.
Z malých kuřátek zde s láskou a péčí vyrůstají statná kuřata, která svou velikostí překvapí nejednoho zákazníka.
Kuře velikosti husy? Ano!
Běžně dostupné brojlery z obchodů váží sotva kilo a půl, zatímco zdejší kuřata dorůstají do hmotnosti 4 až 5 kilogramů. „Máme zákazníky, kteří si z jednoho kuřete uvaří polévku, upečou stehno a prsa použijí třeba na řízky. A ještě zbyde na další jídlo,“ popisuje spokojené ohlasy farmář.
Maso je křehké, šťavnaté a voní tak, jak by správné kuřecí maso mělo. Neobsahuje přebytečnou vodu, není uměle nafouknuté a jeho chuť je intenzivní. Ať už na pečení, grilování nebo do vývaru – každý pokrm z tohoto kuřete se stává kulinářským zážitkem.
Zpátky k poctivému chovu
V době, kdy se mnoho lidí snaží vrátit k tradičním potravinám a hledá kvalitu před kvantitou, jsou podobné farmy malým pokladem. Místní chovatelé dokazují, že skutečně dobré maso nemusí pocházet z anonymních velkochovů, ale může být výsledkem trpělivé péče a lásky k řemeslu.
Pokud hledáte poctivé kuřecí maso, které vás překvapí svou chutí i velikostí, stojí za to zavítat na tuto farmu kousek od Prahy. Možná pak i vy zjistíte, že opravdové kuře chutná úplně jinak, než jste byli zvyklí.
Mapu zvětšíte kliknutím na ni
-
zprávy
Poslední šance před velikonocemi pro čerstvé kuře z domácího chovu z farmy Tomáše Jelena, Žižice u Slaného125korun za kilo, mapa na konci članku
-
video
Vězni z Vinařic aktivně uklízejí Čabárnu, výsledek spolupráce města a věznice je neuvěřitelně pozitivní
-
zprávy
Velikonoční vigílie Dnes od 20 hodin v hlavním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladně.
-
zprávy
PAŠIJOVÝ TÝDEN – BÍLÁ SOBOTA, LIDOVÉ ZVYKY A TRADICE
-
zprávy
Vyšehrad Dvje v kladenském Hutníku: stejný humor ve filmovějším kabátě nezklame
-
zprávy
Jiří May – Kronika rodinného chaosu: Absurdistán: Z filmové komedie je dnešní tragédie
-
zprávy
Kuřátka a paní s foťákem ve stodole
-
zprávy
Slaný je šance a výzva pro nové strážníky i strážnice, udělejte město bezpečným
-
zprávy
Nemocnice Slaný: Týden povědomí o neplodnosti: Každému šestému páru se nedaří počít dítě
-
zprávy
Zpráva o činnosti odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání za 1. čtvrtletí roku 2025
-
zprávy
Na D6 u Unhoště instalují vysokorychlostní váhy, hotovo má být koncem května
-
zprávy
Velikonoční běh 2025: Rozhýbej se pro dobrou věc Hody hody doprovody, proběhej se do pohody
-
zprávy
Hasičský velikonoční zajíček: tvoření, které potěší malé i velké
-
zprávy
Co bychom měli dělat, desatero a neměli na Velký pátek dle lidové tradice
-
zprávy
Dagmar Stříbrná – Čírka a kouzlo volného nebe
-
zprávy
Jarní předávání na Neonatologickém oddělení kladenské nemocnice: podpora pro nejmenší bojovníky i jejich rodiče
-
zprávy
Kladenský Majáles zve na oslavu jara a mládí – vstupné dobrovolné!
-
zprávy
Po dlouhé zimě nás jarní slunce láká ven, pobízí k lehčím bundám a chuť užít si konečně teplejší dny.
-
zprávy
Vratik Wirthig – Dne 17. července 2024 jsem zavítal do malebné obce Braškov-Toskánka
-
zprávy
Boží milosti neboli ratolesti, lidové pověry a recept Masopust