SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Klapod
  • KLAPOD
  • SAMK

Prodej čerstvých kuřat z domácího chovu, Žižice u Slaného, 125korun za kilo již dnes a zítra mapa na konci článku

Středa, 16. dubna 2025 06:10

V krajině nedaleko Slaného, na poklidném hospodářství obklopeném polnostmi a loukami, probíhá tradiční chov drůbeže, který se v dnešní době stává vzácností. Prodej chlazených, vakuově balených s droby bude 17. – 18.. dubna od 08.00 do 18.00 hodin. 125 korun za kilo. Žižice 16. u Slaného.

„Všechno je o podmínkách,“ říká místní chovatel, jehož cílem není masová produkce, ale kvalitní maso plné chuti. Kuřata zde žijí v teple, na voňavé slámě, s dostatkem prostoru k přirozenému pohybu.

Krmena jsou výhradně směsí kvalitního šrotu, a dokonce si farmář vyrábí vlastní granule bez chemických přísad. Výsledkem je kuřecí maso, které svou chutí a strukturou připomíná doby našich babiček.

Z malých kuřátek zde s láskou a péčí vyrůstají statná kuřata, která svou velikostí překvapí nejednoho zákazníka.

Kuře velikosti husy? Ano!

Běžně dostupné brojlery z obchodů váží sotva kilo a půl, zatímco zdejší kuřata dorůstají do hmotnosti 4 až 5 kilogramů. „Máme zákazníky, kteří si z jednoho kuřete uvaří polévku, upečou stehno a prsa použijí třeba na řízky. A ještě zbyde na další jídlo,“ popisuje spokojené ohlasy farmář.

Maso je křehké, šťavnaté a voní tak, jak by správné kuřecí maso mělo. Neobsahuje přebytečnou vodu, není uměle nafouknuté a jeho chuť je intenzivní. Ať už na pečení, grilování nebo do vývaru – každý pokrm z tohoto kuřete se stává kulinářským zážitkem.

Zpátky k poctivému chovu

V době, kdy se mnoho lidí snaží vrátit k tradičním potravinám a hledá kvalitu před kvantitou, jsou podobné farmy malým pokladem. Místní chovatelé dokazují, že skutečně dobré maso nemusí pocházet z anonymních velkochovů, ale může být výsledkem trpělivé péče a lásky k řemeslu.

Pokud hledáte poctivé kuřecí maso, které vás překvapí svou chutí i velikostí, stojí za to zavítat na tuto farmu kousek od Prahy. Možná pak i vy zjistíte, že opravdové kuře chutná úplně jinak, než jste byli zvyklí.

Mapu zvětšíte kliknutím na ni


  1. zprávy

    Hasičský velikonoční zajíček: tvoření, které potěší malé i velké

  2. zprávy

    Co bychom měli dělat, desatero a neměli na Velký pátek dle lidové tradice

  3. zprávy

    Dagmar Stříbrná – Čírka a kouzlo volného nebe

  4. zprávy

    Již dnes prodej čerstvých kuřat z domácího chovu Žižice u Slaného 125korun za kilo, mapa na konci članku

  5. zprávy

    Jarní předávání na Neonatologickém oddělení kladenské nemocnice: podpora pro nejmenší bojovníky i jejich rodiče

  6. zprávy

    Kladenský Majáles zve na oslavu jara a mládí – vstupné dobrovolné!

  7. zprávy

    Po dlouhé zimě nás jarní slunce láká ven, pobízí k lehčím bundám a chuť užít si konečně teplejší dny.

  8. zprávy

    Vratik Wirthig – Dne 17. července 2024 jsem zavítal do malebné obce Braškov-Toskánka

  9. zprávy

    Boží milosti neboli ratolesti, lidové pověry a recept Masopust

  10. zprávy

    Kam o víkendu i po něm, nejen s dětmi v následujících dnech, jako vždy se dozvíte v Kladenských listech

  11. zprávy

    První certifikáty regionální značky KLADENSKO-SLÁNSKO regionální produkt

  12. zprávy

    Velikonoční běh 2025: Rozhýbej se pro dobrou věc Hody hody doprovody, proběhej se do pohody

  13. zprávy

    Kladenští strážníci zachránili uvízlého ježka z vybetonovaného výklenku

  14. zprávy

    Staň se strážníkem, strážnicí, ve Slaném, pomoz s bezpečností města

  15. zprávy

    Velikonoční víkend v Lisovicích: Muzeum otevírá dříve a nabídne unikátní výstavy

  16. zprávy

    Rozkvetlé palačinky, vhodné i pro vegany

  17. zprávy

    Prostranství před 3. ZŠ ve Slaném je novým místem sochy „Setkání“

  18. zprávy

    Nábor hrdinů: Staňte se dárci kostní dřeně a pomozte zachránit život

  19. zprávy

    Strom pro hospic zasadí na Kladně 22.dubna

  20. zprávy

    Velikonoční lov vajíček v Royal Fitness: Hýbejte se, plňte výzvy a vyhrajte