Prodej čerstvých kuřat z domácího chovu, Žižice u Slaného, 125korun za kilo již dnes a zítra mapa na konci článku
Středa, 16. dubna 2025 06:10
V krajině nedaleko Slaného, na poklidném hospodářství obklopeném polnostmi a loukami, probíhá tradiční chov drůbeže, který se v dnešní době stává vzácností. Prodej chlazených, vakuově balených s droby bude 17. – 18.. dubna od 08.00 do 18.00 hodin. 125 korun za kilo. Žižice 16. u Slaného.
„Všechno je o podmínkách,“ říká místní chovatel, jehož cílem není masová produkce, ale kvalitní maso plné chuti. Kuřata zde žijí v teple, na voňavé slámě, s dostatkem prostoru k přirozenému pohybu.
Krmena jsou výhradně směsí kvalitního šrotu, a dokonce si farmář vyrábí vlastní granule bez chemických přísad. Výsledkem je kuřecí maso, které svou chutí a strukturou připomíná doby našich babiček.
Z malých kuřátek zde s láskou a péčí vyrůstají statná kuřata, která svou velikostí překvapí nejednoho zákazníka.
Kuře velikosti husy? Ano!
Běžně dostupné brojlery z obchodů váží sotva kilo a půl, zatímco zdejší kuřata dorůstají do hmotnosti 4 až 5 kilogramů. „Máme zákazníky, kteří si z jednoho kuřete uvaří polévku, upečou stehno a prsa použijí třeba na řízky. A ještě zbyde na další jídlo,“ popisuje spokojené ohlasy farmář.
Maso je křehké, šťavnaté a voní tak, jak by správné kuřecí maso mělo. Neobsahuje přebytečnou vodu, není uměle nafouknuté a jeho chuť je intenzivní. Ať už na pečení, grilování nebo do vývaru – každý pokrm z tohoto kuřete se stává kulinářským zážitkem.
Zpátky k poctivému chovu
V době, kdy se mnoho lidí snaží vrátit k tradičním potravinám a hledá kvalitu před kvantitou, jsou podobné farmy malým pokladem. Místní chovatelé dokazují, že skutečně dobré maso nemusí pocházet z anonymních velkochovů, ale může být výsledkem trpělivé péče a lásky k řemeslu.
Pokud hledáte poctivé kuřecí maso, které vás překvapí svou chutí i velikostí, stojí za to zavítat na tuto farmu kousek od Prahy. Možná pak i vy zjistíte, že opravdové kuře chutná úplně jinak, než jste byli zvyklí.
Mapu zvětšíte kliknutím na ni
-
zprávy
Hasičský velikonoční zajíček: tvoření, které potěší malé i velké
-
zprávy
Co bychom měli dělat, desatero a neměli na Velký pátek dle lidové tradice
-
zprávy
Dagmar Stříbrná – Čírka a kouzlo volného nebe
-
zprávy
Již dnes prodej čerstvých kuřat z domácího chovu Žižice u Slaného 125korun za kilo, mapa na konci članku
-
zprávy
Jarní předávání na Neonatologickém oddělení kladenské nemocnice: podpora pro nejmenší bojovníky i jejich rodiče
-
zprávy
Kladenský Majáles zve na oslavu jara a mládí – vstupné dobrovolné!
-
zprávy
Po dlouhé zimě nás jarní slunce láká ven, pobízí k lehčím bundám a chuť užít si konečně teplejší dny.
-
zprávy
Vratik Wirthig – Dne 17. července 2024 jsem zavítal do malebné obce Braškov-Toskánka
-
zprávy
Boží milosti neboli ratolesti, lidové pověry a recept Masopust
-
zprávy
Kam o víkendu i po něm, nejen s dětmi v následujících dnech, jako vždy se dozvíte v Kladenských listech
-
zprávy
První certifikáty regionální značky KLADENSKO-SLÁNSKO regionální produkt
-
zprávy
Velikonoční běh 2025: Rozhýbej se pro dobrou věc Hody hody doprovody, proběhej se do pohody
-
zprávy
Kladenští strážníci zachránili uvízlého ježka z vybetonovaného výklenku
-
zprávy
Staň se strážníkem, strážnicí, ve Slaném, pomoz s bezpečností města
-
zprávy
Velikonoční víkend v Lisovicích: Muzeum otevírá dříve a nabídne unikátní výstavy
-
zprávy
Rozkvetlé palačinky, vhodné i pro vegany
-
zprávy
Prostranství před 3. ZŠ ve Slaném je novým místem sochy „Setkání“
-
zprávy
Nábor hrdinů: Staňte se dárci kostní dřeně a pomozte zachránit život
-
zprávy
Strom pro hospic zasadí na Kladně 22.dubna
-
zprávy
Velikonoční lov vajíček v Royal Fitness: Hýbejte se, plňte výzvy a vyhrajte