Prodej čerstvých kuřat z domácího chovu, Žižice u Slaného, 135korun za kilo již 10.dubna mapa na konci článku
Pondělí, 31. března 2025 07:48
V krajině nedaleko Slaného, na poklidném hospodářství obklopeném polnostmi a loukami, probíhá tradiční chov drůbeže, který se v dnešní době stává vzácností. Prodej chlazených, vakuově balených s droby bude 10. – 11.. dubna od 08.00 do 18.00 hodin. 135 korun za kilo. Žižice 16. u Slaného.
„Všechno je o podmínkách,“ říká místní chovatel, jehož cílem není masová produkce, ale kvalitní maso plné chuti. Kuřata zde žijí v teple, na voňavé slámě, s dostatkem prostoru k přirozenému pohybu.
Krmena jsou výhradně směsí kvalitního šrotu, a dokonce si farmář vyrábí vlastní granule bez chemických přísad. Výsledkem je kuřecí maso, které svou chutí a strukturou připomíná doby našich babiček.
Z malých kuřátek zde s láskou a péčí vyrůstají statná kuřata, která svou velikostí překvapí nejednoho zákazníka.
Kuře velikosti husy? Ano!
Běžně dostupné brojlery z obchodů váží sotva kilo a půl, zatímco zdejší kuřata dorůstají do hmotnosti 4 až 5 kilogramů. „Máme zákazníky, kteří si z jednoho kuřete uvaří polévku, upečou stehno a prsa použijí třeba na řízky. A ještě zbyde na další jídlo,“ popisuje spokojené ohlasy farmář.
Maso je křehké, šťavnaté a voní tak, jak by správné kuřecí maso mělo. Neobsahuje přebytečnou vodu, není uměle nafouknuté a jeho chuť je intenzivní. Ať už na pečení, grilování nebo do vývaru – každý pokrm z tohoto kuřete se stává kulinářským zážitkem.
Zpátky k poctivému chovu
V době, kdy se mnoho lidí snaží vrátit k tradičním potravinám a hledá kvalitu před kvantitou, jsou podobné farmy malým pokladem. Místní chovatelé dokazují, že skutečně dobré maso nemusí pocházet z anonymních velkochovů, ale může být výsledkem trpělivé péče a lásky k řemeslu.
Pokud hledáte poctivé kuřecí maso, které vás překvapí svou chutí i velikostí, stojí za to zavítat na tuto farmu kousek od Prahy. Možná pak i vy zjistíte, že opravdové kuře chutná úplně jinak, než jste byli zvyklí.
Mapu zvětšíte kliknutím na ni
-
zprávy
Nutriční poradna kladenské nemocnice se přestěhovala
-
zprávy
Začala přestavba lávky nad D7 u Letiště Václava Havla
-
zprávy
Zlatí retrívři obsadili srub AGHB v Horním Bezděkově, hlavní aktéři nechyběli na zahájení výstavy
-
zprávy
Kladenské věžáky projdou radikální proměnou ani jim se nevyhne modernizace
-
zprávy
Větrné elektrárny a hned tři vyrostou do roka i ve Slaném další dvě o rok později
-
zprávy
Slaný zve na týdenní festival Dny mezinárodní kultury věnovaný Holandsku
-
zprávy
1. dubna- Mezinárodní den ptactva: Křídla svobody i ostré zobáky reality
-
zprávy
1. duben, na apríla se vždy děly divné věci (zvyky a pověry)
-
zprávy
Miroslav Roháček – The Cygnus Region: A Cosmic Canvas of Nebulous Wonders
-
zprávy
Staňte se ředitelem SPŠ a VOŠ Kladno! Škola hledá nového lídra
-
zprávy
Jarní den zdraví v kladenské nemocnici
-
zprávy
Přijďte si užít den plný zábavy a pomozte Felixovi zachránit Velikonoce v Žilině už za týden
-
zprávy
Buštěhradští rybáři opět zvou na sobotní rybolov pro veřejnost
-
zprávy
Prodej čerstvých kuřat z domácího chovu, Žižice u Slaného, 135korun za kilo již 10.dubna mapa na konci článku
-
zprávy
Lékařská komora varuje cestovatele: Na co si dát pozor před dovolenou?
-
zprávy
Neurologické oddělení: Odborná péče pro pacienty s problémy nervového systému
-
zprávy
Chcete hrát volejbal, sportovat?
-
zprávy
Blokové čištění kladenských ulic začne v dubnu. Řidiči, přeparkujte včas!
-
zprávy
Uzavírka ve Velvarech: Kanalizační přípojka omezí dopravu
-
zprávy
Přípravy na oblíbené samosběry u Slaného jsou v plném proudu