Výlov rybníka ve Vítově, tuny ryb se prodaly bleskově, nezbyla ani šupina
Pondělí, 16. prosince 2024 15:01
Sobotní výlov rybníka Farmy Dryák zaznamenal nečekaný zájem veřejnosti. V síti uvízlo i to co nikdo nečekal. Dokonce opravdu velká želva nebo kapitální štika či dokonce úhoř.
V sedm ráno se sešly desítky lidí u rybníka a ještě za tmy, u ohně na zahřátí, probral celý ohromný tým lidí, pod vedením Karla Dryáka, strategii a již daný scénář výlovu rybníka.
S odchodem tmy, nejdelší noci v roce, rozehrál dobře připravený a motivovaný tým perfektně sehraný koncert výlovu, na chyby prostě nebyl prostor. Prvnímu výlovu přihlížely desítky prvních zájemců o ryby a byl o ně o to větší, že například kapr bez rozdílu velikosti byl za jen 95 korun za kilo.
V prvním zátahu uvízlo tolik ryb, že celý sehraný tým několik hodin vše třídil podle druhu, velikosti a mnoha dalších parametrů, mezitím se trvale zvyšoval i počet lidí, kteří si přijeli i z mnoha vzdálených míst pro absolutně čerstvou rybu.
Co se nepovedlo, s ohledem na množství, vytáhnout na poprvé, to neuniklo perfektně sehraným rybářům na druhý zátah. A lidé koupěchtiví se doslova valili snad ze všech stran.
Zájem byl nejen o tradičního kapra, ale i například tolstolobiky, jejichž velikost mnohdy přesahovala 20 kilo. Kolegům s kamerou sám majitel rybníka prozradil tajný recept jak získat tak ohromné ryby v téměř rekordním času.
Jak tedy uvedl Karel Dryák: ,,Máme i polnosti na kterých pěstujeme tuny obilovin a tak dokážeme krmit tím co sami vyprodukujeme. Tím je navíc zajištěna vyšší kvalita ryb s ohledem na fakt, že nekrmíme granuláty z továren, jak je to bohužel běžné.“
Manželé Dryákovi nejsou jen těmi z kanceláře jak znovu dokázali, Kamila navlékla zástěru a sama byla u prodeje a Karel neváhal vžít do ruky podběrák a vybíral ryby z kádí na přání kupujících i když bylo počasí nevlídné a téměř mrazivé.
Dnešní výlov byl nad očekávání úspěšný, všechny ryby jsou prodané. měli jsme připravené sádky na to co zbyde a není co tam přesunout. Covic by jsme si mohli přát. Děkujeme všem našim fanouškům a příznivcům,“ uvedl Karel Dryák.
Za naší farmu bych rád všem našim stálým i budoucím zákazníkům popřál hezké svátky a vše nejlepší do příštího roku. Budeme se setkávat vlastně hned od jara kdy opět otevřeme naši prodejnu a postupně budou oblíbené samosběry našich výpěstků. Nesmím zapoměnou poděkovat celému týmu naší farmy za úspěšnou sezonou, která, tak trochu symbolicky, je dne dnešním výlovem za námi.“ dodal Karel.
-
zprávy
Žehrovický Kalspotkros slaví 14. ročník: Přijďte si zaběhnout v krásném terénu
-
zprávy
Nemocnice Slaný: Týden povědomí o neplodnosti: Každému šestému páru se nedaří počít dítě
-
zprávy
Zpráva o činnosti odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání za 1. čtvrtletí roku 2025
-
zprávy
Na D6 u Unhoště instalují vysokorychlostní váhy, hotovo má být koncem května
-
zprávy
Velikonoční běh 2025: Rozhýbej se pro dobrou věc Hody hody doprovody, proběhej se do pohody
-
zprávy
Hasičský velikonoční zajíček: tvoření, které potěší malé i velké
-
zprávy
Co bychom měli dělat, desatero a neměli na Velký pátek dle lidové tradice
-
zprávy
Dagmar Stříbrná – Čírka a kouzlo volného nebe
-
zprávy
Jarní předávání na Neonatologickém oddělení kladenské nemocnice: podpora pro nejmenší bojovníky i jejich rodiče
-
zprávy
Kladenský Majáles zve na oslavu jara a mládí – vstupné dobrovolné!
-
zprávy
Po dlouhé zimě nás jarní slunce láká ven, pobízí k lehčím bundám a chuť užít si konečně teplejší dny.
-
zprávy
Vratik Wirthig – Dne 17. července 2024 jsem zavítal do malebné obce Braškov-Toskánka
-
zprávy
Boží milosti neboli ratolesti, lidové pověry a recept Masopust
-
zprávy
Kam o víkendu i po něm, nejen s dětmi v následujících dnech, jako vždy se dozvíte v Kladenských listech
-
zprávy
První certifikáty regionální značky KLADENSKO-SLÁNSKO regionální produkt
-
zprávy
Velikonoční běh 2025: Rozhýbej se pro dobrou věc Hody hody doprovody, proběhej se do pohody
-
zprávy
Kladenští strážníci zachránili uvízlého ježka z vybetonovaného výklenku
-
zprávy
Staň se strážníkem, strážnicí, ve Slaném, pomoz s bezpečností města
-
zprávy
Velikonoční víkend v Lisovicích: Muzeum otevírá dříve a nabídne unikátní výstavy
-
zprávy
Rozkvetlé palačinky, vhodné i pro vegany