Taneční pro seniory SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Klapod
  • Taneční pro seniory
  • ŠKOLA HLEDÁ NOVÉ SPOLUPRACOVNÍKY
  • SAMK

FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

Pondělí, 22. července 2024 10:09

Vyhrožování smrtí, vypálením domu, likvidací vozidel a dokonce vyhrožování usmrcení  dětí. To vše způsobilo krátké video účelově zveřejněné ve zkrácené verzi. Kladenské listy jsou jediné médium, které bylo přijato do místa bydliště chovatelky. Exkluzivní reportáž přinášíme přímo od chovatelky z Kladenska.

Nabídku na osobní setkání přijal osobně šéfredaktor Kladenských listů přímo v domě chovatelky a byl ochotně proveden všemi prostory. Ve světě pejskařů je celkem známý. Jeho sedmatřicetiletá praxe v chovu malých plemen psů ho vice než 400 krát dovedla na nejvyšší příčky výstav celé Evropy. Založil osobně klub chovatelů jorkšírských teriérů, ještě v Československu a jako první v tehdejším státu přivezl prvních pět čínských naháčů ze Švýcarska.  Sám je zmiňován v mnoha knihách o plemenech kterým se věnoval pro své úspěchy, nejen výstavní ale i v chovu s ohledem na genetiku jedinců. Zkušenosti s konkurencí by mohl i sepsat do obsáhlé knihy.

,,Nepovažuji se odborníka i když mne o tom chovatelé celé Evropy přesvědčují, Nechutný a neoprávněný útok na paní Staňkovou považuji za, vice než odporný a zakládající se na neúplných informacích. Ano svět vystavovatelů je opravdu tvrdý boj o ta nejvyšší ocenění , tím  je CACIB a inter šampión. Ano desítky mých pejsků a jejich štěňátka toho dosáhli. Osobně jsem si pochoval čubičku, o které to je a přesvědčil jsem se, že hystericky reaguje na doteky na zadní levé noze, dokonce se pokusila i o kousnutí, ovšem s vědomím mé nadřazenosti útok nedokončila. Jako bývalý předseda hned dvou klubů a i poradce chovů, mohu zodpovědně prohlásit, že chov paní Stańkové by mohl být vzorem pro mnoho majitelů a chovatelů psů. Denně se setkávám na ulicích s rádoby chovateli a většinou bych jim dal s chutí pár facek. Ruku na srdce, kdo z vás ví historii svého psa a nastudoval si co opravdu potřebuje, víte například že jorkšír byl vyšlechtěn na lov krys v anglických uhelných dolech? Ale o tom napíši další článek.“ uvedl šéfredaktor Kladenských listů Pavel Varvařovský.

Exkluzivně se k záležitosti chovatelka vyjádřila pro Kladenské listy: Těžko budu přesvědčovat  veřejnost o tom , že vše je trochu jinak. Na základě krátkého videa nám byly odebrány i tituly získané den před událostí. Do doby zveřejnění jsme byli jasným lídrem mezinárodní výstavy, tak jak už mnohokrát, Jistě to maďarka, která je za pejsky, mnou chovanými, často druhá neudělala z důvodů konkurence. Ohromný stres pro vystavovaná zvířata i vystavovatele, den před tím ohromná vedra, a mnoho dalších faktorů vedlo k tomu , že má šampionka se rozhodla nechodit a navíc měla lehký průjem. Ano lehce jsem ji plácla přes její malinké pozadí, aby se zklidnila a nevyskočila mi z náručí,  ostatně není to o ráně ale o výchovném letmém dotyku za účelem zpětného získání pozornosti. Zareagovala svým hysterickým způsobem a hned je z toho virál. Kdybych byla špatná chovatelka, myslíte že by se na to nepřišlo na některé z více než 150 velkých výstav Evropy, za 10 let mé kariéry, kde jsme získali ta nejvyšší ocenění nejen v jednotlivcích , ale i v chovatelské skupině kde se představují čtyři pejskové najednou? Jistě, dělám vše poctivé a to se nenosí.“

Zcela psychicky zdrcená chovatelka dodala: ,, Nechci a nebudu komunikovat osobně s jinými médii, čelíme vyhrožování nejen mně, ale i mým dětem. Chtějí nás i zabít a to vše jen na základu videa které bylo účelově neúplné a na základě vyvolané hysterie od maďarské konkurentky.

Dlouholetí i začínající chovatelé bojují za Hanku

  • Známe se roky a navštěvujeme se, nesmysl ta pro své psy žije.
  • Máme od ní štěNátko, které nám dělá radost, vždy, ve dne i v noci je Hani k dispozici.
  • Hanka nepravidelně a často pořádá setkání majitelů štěňat ze svého chovu, vždy se sejdeme téměř všichni, Je to úžasné. Setkáme se nejen mi lidé ale i psí děti se svými rodiči.
  • Jako chovatelka s dvaadvacetiletou zkušeností mohu jen potvrdit, že takových chovatelů, kteří to dělají z lásky je málo. Hanka pejskům obětuje vše co může. Ano, aby byla opravdová profesionálka, musela by vyhnat všechny pejsky z manželské postele. Její muž je velmi tolerantní, ten můj by mi to nedovolil.
  • Připadá mi to jako hon na čarodějnici, zlikvidovat špičkovou chovatelku s velkým srdcem, které nejde o peníze, kde to žijeme, jen za účelem získání ocenění pro své podřadné zvíře zničíme nevinného člověka?
  • Našemu těžce postiženému synovi pomáhá holčička od Hanky. Víme, že bohužel nemůžeme zastavit jeho nemoc, která postupuje pro nás velmi rychle. Ovšem i lékaři potvrzují, že pejsek hodně pomáhá a Hanka vezme k nám sebou často i ty co má doma. V tu chvíli Marečkovi běhají v očích jiskřičky štěstí.

To je jen výběr slušných vyjádření, pozitivně laděných jsou desítky ovšem obsahují slova nezveřejnitelná s ohledem na naštvanost z celé situace.

Kladenské listy zpomalily záběry a díky speciálnímu programu vše i dostřihli. Opravdu nešlo o úder ,ale lehké plácnutí. ,,Konkurence dokáže i větší svinstva znám to velmi dobře osobně, paradoxně, za minulého režimu mne tak zvaně kapitalistický západ tleskal a komunistický chovatelé i výbor mi házeli klacky pod nohy. Bafuňáři lidé kteří dožívají na funkcích naprosto zbytečných, prostě parta lehkoživků, která rozhoduje o chovech čehokoliv se má rozhodnout co bude s touto mezinárodně uznávanou chovnou stanicí. Pokud rozhodnou negativně, osobně se budu zabývat jejich činností a odryji veřejnosti jejich nadbytečnou činnost, v tomto případě není co řešit. Je to svinstvo od konkurence. Nabídl jsem zdarma zastoupení našeho právního oddělení s ohledem na výhružky fyzickou likvidací chovatelce, jejím dětem i poškozením majetku, pisatelům nedochází, že jim hrozí vysoké tresty i nepodmíněné,“ dodává Pavel.

,,Momentálně jsem psychicky na dně, Nikdy bych nevěřila, že je něco podobného možné. Bojíme se o pejsky a hlavně o děti, Vyhrožují nám smrtí, Kdyby to byli pejskaři ta by věděli že ničeho špatného jsem se nedopustila. Naší pejskové jsou pro nás vším. Prosím i ostatní média o shovívavost, nevyhýbám se jen se ze všeho musím dostat a řešit primárně vyhrůžky fyzickou likvidací mých dětí, opravdu máme strach.“ Dodala naprosto zničená a uplakaná úspěšná chovatelka.

Žena která bojuje s těžkým údery života byla zasažena neoprávněným obviněním.

 




  1. video

    Dny města Kladna 2024 – PÁTEK

  2. zprávy

    Pozor na podvodníky se vstupenkami na Dny města Kladna, policie varuje

  3. zprávy

    Další výhružku bombovým útokem obdrželo téměř 500 škol

  4. zprávy

    Forenzní identifikační značení jízdních kol a koloběžek pokračuje i na podzim

  5. zprávy

    Karel Kahovec George & Beatovens, legendy vystoupí v Kině Sokol na Kladně

  6. zprávy

    Casting do Zlobidel v neděli ve Slaném, jedinečná šance pro děti

  7. zprávy

    Kam o víkendu i po něm, zvláště s dětmi, akce i pro dospělé

  8. zprávy

    Ochutnávka vín, oficiální otevření jediného funkčního akvaduktu, to bude sobota ve Slaném

  9. zprávy

    Dny města Kladna startují již zítra od 15.00 hodin

  10. krimi

    Policisté posílili dohled nad bezpečností v silničním provozu, dohlíželi na návrat z prázdnin

  11. zprávy

    Královice u Slaného ovládly pohádkové bytosti a obsadil filmový štáb

  12. krimi

    Stovkám škol přišlo oznámení o bombovém útoku, policie intenzivně vše prověřuje

  13. zprávy

    Ve Slaném, již ve čtvrtek, proběhne nábor malých fotbalistů

  14. zprávy

    Zářijové vydání zpravodaje Slánská radnice právě vyšlo

  15. video

    Casting do Zlobidel bude ve Slaném už v neděli, jedinečná šance pro děti

  16. zprávy

    Překročení rychlosti se nevyplácí

  17. zprávy

    100 let hokeje na Kladně, unikátní kniha bude v prodeji od pátku 20. září

  18. pozvánka

    Prázdniny jsou za námi. Vánoce v Kladně ovládne Janek Ledecký

  19. krimi

     Telefon v ruce za volant nepatří! Dopravní akce zaměřená na věnování se řízení

  20. zprávy

    Mayrau oslavil důstojně den horníků, více než 600 lidí zažilo skvělé odpoledne