Vaření s Liskou, účastník soutěže MasterChef Česko představuje své recepty, tentokrát hovězí žebro na víně
Čtvrtek, 4. července 2024 15:52
Každý týden vám poskytneme zajímavý recept z kuchyně Tomáše Lisky, účastníka známé televizní soutěže. Věříme že vás zaujmou a možná najdete i inspiraci a zkusíte si podle Tomáše uvařit sami.
Hovězí žebro na víně, opečené bylinkové brambory.
Žebro osolíme opepříme a s bylinkami, chilli a kouskem másla zavakuujeme. Pak 10 hodin vaříme metodou sous vide na teplotu 75 stupňů. Maso vyjmeme a zprudka opečeme na pánvi. Do výpeku dáme cibuli, česnek, slaninu, nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer. Přidáme třtinový cukr, tymián, rozmarýn a divoké koření. Podusíme dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme červeným vínem a necháme vyvařit alkohol. Pak přidáme vývar a obsah sáčku ve kterém se dělala žebra. Dáme do pekáče a pod pokličkou pečeme do úplného změknutí masa. Omáčku propasírujeme a zredukujeme. Nakonec zahustíme vychlazeným máslem. Brambory smícháme s olivovým olejem, bylinkami a solí a upečeme.
Přeji dobrou chuť, váš Tomáš.