Taneční pro seniory SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Klapod
  • Taneční pro seniory
  • ŠKOLA HLEDÁ NOVÉ SPOLUPRACOVNÍKY
  • SAMK

Ztracen v džungli kapiček a křidélek aneb „Jak jsem kupoval dámské vložky“

Sobota, 22. června 2024 06:04

Příběhy ze života ne-obyčejného „ajťáka,“ otce tří dětí, neobyčejnou formou podané, Podařilo se nám navázat spolupráci s Jiřím Mayem, úspěšným spisovatelem příběhů, jejichž autorem je sám život. Pokud o něm chcete vědět víc, čtěte do konce

Ilustrační foto. Archiv autora

KRONIKA RODINÉHO CHAOSU:

Koupit dámské hygienické vložky je pro většinu žen běžná záležitost. Pro muže to ale může být vstup do neznámého světa, kde je i nalezení správného regálu výzvou.

V naší rodině panuje v nakupování rovnoprávnost. Kdo jde zrovna kolem obchodu, ten nakoupí. Potraviny, oblečení a obuv pro sebe i děti, léky. To všechno zvládáme s manželkou na jedničku. Samozřejmě já jdu do obchodu jen nakupovat. Manželka se jde projít, pokoukat, zjistit, jestli nezlevnili její oblíbenou barvu na vlasy, a pokud potká známého, i popovídat. V tom případě jsem s dcerou vykázán o patro výš do dětské herny, kde strávíme příjemné tři hodinky dováděním a debatou s ostatními vykázanými tatínky.

Nedávno musela manželka zůstat dlouho v práci a já šel s dcerou sám nakupovat. Pravda, není to úplně optimální stav a honičky mezi regály za dcerou pometlem nejsou mojí oblíbenou činností, avšak s ohledem na výše uvedený tříhodinový prostoj se jednalo o přijatelný kompromis. Když jsem končil s nákupem, pípla mi od ženy zpráva: „Kup mi prosím vložky!“ Napsala i značku, takže jsem se naprosto sebevědomě vydal k regálům s drogérií. Hned na třetí pokus jsem je našel.

„No nazdar!“ povídám si v duchu. Před sebou vidím uličku dlouho 15 metrů a v ní samé vložky, tampony a další, mně zcela neznámé, artikly. Jistěže mám z reklam povědomí o značkách, ale netušil jsem, kolik je druhů, velikostí a dokonce i vůní. Naposledy jsem držel vložku v ruce jako malý kluk. To bylo v polovině 80. let. Vložka byla v takové jemné síťce, kterou jsem mámě kradl a chodil s ní chytat čolky. Chvilku bezradně stojím a koukám na požadovanou značku, od které je tam asi 30 druhů vložek. Klasické, s křidélky, na noc, slipové… „Jéžiš, já chci jenom vložky!“

To už dcera zase bere dráhu a já musím za ní. Skoro při tom nabourám do ochotné paní prodavačky a s uzarděním ji žádám o pomoc. „A jaké byste chtěl, tatínku?“ odpoví s úsměvem. A je to tu zase! Začne mluvit o nějakých kapičkách a velikostech. Beru telefon a volám ženě s dotazem na kapičky a velikosti. V záplavě informaci se ztrácím a předávám telefon usměvavé prodavačce. Koutkem oka spatřuji dobře oděného pána s plnovousem, jak se v něm škrábe a zmateně přehlíží záplavu dámských hygienických potřeb. „Ten bude taky volat,“ pomyslím si a s úlevou, že nejsem jediný trouba v obchodu, vracím zrak na prodavačku. Ta během několika sekund, co vyslechla požadavek manželky, vytahuje požadované vložky. Podává mi je a opět s úsměvem ukazuje, kde jsou pokladny. „Jasně, jsem úplný idiot a nevím, kde jsou,“ bleskne mi hlavou, ale úsměv opětuji a s díky odcházíme.

Naše raketka opět peláší uličkou a já vlaju za ní. Na konci uličky se jí smeká noha a padá do perlivých vod. Když ji zvedám a oprašuji pozadí, vidím vousatého gentlemana, jak podává svůj telefon prodavačce.

Autor: Jiří May

Kdo je Jirka

Usměvavý, skromný, empatický Kladeňák se smyslem pro humor, který ho nepřechází ani přesto že má tři děti, nebo právě proto. Únik z pracovního napětí a od obrazovky počítače nalezl ve formě sdílení osobních zážitků a pohledů na svět kolem sebe.

V relativně krátké době si získal více než sto padesát tisíc čtenářů napříč celou republikou a jeho příběhy, vydávané formou tří témat, jsou stále oblíbenější. Úspěch lze vysvětlit stylem  psaní, ve kterém se odráží jeho specifický pohled na vše okolo nás, protkaný přívětivým humorem s nepatrnou trochou nadsázky. Zdali je, dle jména, příbuzný s Karlem Mayem, známým otcem Vinetoua a Old Shatterhanda, tak to nám nechce prozradit.

Pokud chcete číst vice z jeho pera, stačí kliknout na jeden z odkazů níže.

Fake news CZ Satira Kronika rodinného chaosu

 







  1. povidka

    Kronika rodinného chaosu: Jak jsem synovi vysvětloval násilí na českých školách

  2. zprávy

    Mladé hudební talenty podpoří Středočeský kraj téměř milionem korun

  3. video

    Dny města Kladna 2024 – PÁTEK

  4. zprávy

    Pozor na podvodníky se vstupenkami na Dny města Kladna, policie varuje

  5. zprávy

    Další výhružku bombovým útokem obdrželo téměř 500 škol

  6. zprávy

    Forenzní identifikační značení jízdních kol a koloběžek pokračuje i na podzim

  7. zprávy

    Karel Kahovec George & Beatovens, legendy vystoupí v Kině Sokol na Kladně

  8. zprávy

    Casting do Zlobidel v neděli ve Slaném, jedinečná šance pro děti

  9. zprávy

    Kam o víkendu i po něm, zvláště s dětmi, akce i pro dospělé

  10. zprávy

    Ochutnávka vín, oficiální otevření jediného funkčního akvaduktu, to bude sobota ve Slaném

  11. zprávy

    Dny města Kladna startují již zítra od 15.00 hodin

  12. krimi

    Policisté posílili dohled nad bezpečností v silničním provozu, dohlíželi na návrat z prázdnin

  13. zprávy

    Královice u Slaného ovládly pohádkové bytosti a obsadil filmový štáb

  14. krimi

    Stovkám škol přišlo oznámení o bombovém útoku, policie intenzivně vše prověřuje

  15. zprávy

    Ve Slaném, již ve čtvrtek, proběhne nábor malých fotbalistů

  16. zprávy

    Zářijové vydání zpravodaje Slánská radnice právě vyšlo

  17. video

    Casting do Zlobidel bude ve Slaném už v neděli, jedinečná šance pro děti

  18. zprávy

    Překročení rychlosti se nevyplácí

  19. zprávy

    100 let hokeje na Kladně, unikátní kniha bude v prodeji od pátku 20. září

  20. pozvánka

    Prázdniny jsou za námi. Vánoce v Kladně ovládne Janek Ledecký