Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

ME ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Kladno přivezlo cenné kovy

Úterý, 11. června 2024 06:09

Evropská špička sportovního a fitness aerobiku se na přelomu května a června sjela do švýcarského Pffäfikonu. Kladenské závodnice obdivovaly soupeřky z celé Evropy.

Tradiční nejvyšší evropskou soutěž FISAF International European Sport Aerobic & Fintess Championschips historicky poprvé doplnil International Open Novice Cup, který dal příležitost získat první mezinárodní zkušenost i závodníkům z nižších výkonnostních kategorií. Mezi českou reprezentaci se ze dvou nominačních závodů podařilo přes silnou konkurenci probojovat i závodnicím z rakovnicko-kladenského klubu Diamond Angel Academy a měli tak želízka v ohni jak v hlavním závodě Mistrovstvní Evropy, tak nominačním sítem prošla i řada závodnic do soutěže International Novice Cup. „Projít v Česku nominačními závody je velice těžké, závodnic je ve všech kategorií hodně a tím, že patříme v tomto sportu k těm nejlepším na světě, tak konkurence u nás je obrovská, takže z nominace tolika závodníků máme ohromnou radost“, hodnotí jarní sezónu za klub Šárka Stříbrská.

Čtvrtek 30. května patřil základním kolům Novice cup, kdy se v kategorii Mini women 8 -10 představila Petra Sinkulová a Sára Jirasová a oběma se podařilo postoupit do finále. O pár hodin později ze svého základního kola postoupila i Nelly Hořavová (Junior women) a Adéla Parmová (Youth women). Mezi finalisty se probojovalo i Mini duo Vendula Boháčová a Valerie Brožová.

Páteční den odstartoval závod FISAF International European Sport Aerobic & Fintess Championschips, kde si ze svých základních kol zajistila postup nejen skvělá Klaudie Kamlerová (Junior women), ale dařilo se i ostatním a k finalistům se připojilo duo Míša Qyunh Anh Khuc Ngoc se Simonou Ortmannovou (Junior Duo), Klaudie Kamlerová a Šárka Dudáčková (Junior Duo) a tým viralmoves ve složení Marie Doležalová, Šárka Dudáčková, Berta Holakovská, Sabrina Thuy Duong Nguyen a Sára Skalická (Junior Petite fitness).

„Všechny holky daly do příprav na Evropu vše a opravdu na trénincích dřely, takže když do finálových kol postoupily všechny naše závodní sestavy, měli jsme všichni ohromnou radost“, hodnotí trenérky.

Finálové sestavy si tak diamantový andělé šli doslova užít. Nejdříve nás čekalo finále International Novice Cup, kde v kategorii Mini women Diamond zabral hned dvě medailové příčky. Petra Sinkulová brala bronz a ještě o stupínek výš vystoupala Sára Jirasová, která si na krk pověsila stříbro. Neméně úspěšné bylo i Mini Duo, které předvedlo nejlepší výkon jarní sezóny a právem tak Vendula Boháčová a Valerie Brožová vezou domů další stříbro. Adéla Parmová ve svém finále skončila těsně pod stupni vítězů a obsadila 4. místo a Nelly Hořavová se ve svém finále vybojovala úžasné 7. místo, což v konkurenci 25 ti závodnic z celé Evropy je skvělým výsledkem této začínající závodnice. Obě dívky si oprati svým základním kolům o jednu příčku polepšili.

Nedelě 2. června pak patřila finále Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Klaudie Kamlerová byla ve finále skvělá a udržela tak 5. Místo (Junior women). Dále nás čekala obě naše juniorská dua. Míša se Simčou si ze svého prvního mezinárodního šampionátu odváží 5. Místo, jejich kolegyně Klaudie a Šárka vezou 4. Místo, kdy jim bronz unikl o pár bodů, ale po prvotním zklamání, je potřeba si uvědomit, že obě dua patří mezi 5 nejlepších v Evropě a smutek byl hned pryč. Na závěr nás čekal náš Juniorký tým virolmoves. Finále bylo opravdu velkolepé, holky předvedly neskutečné výkony a o vítězství rozhodla jediná známka a pro letošní rok si holky ve složení Sára, Berta, Maru, Šárka a Sabri vezou domů titul 1. Vicemistryně Evropy.

Atmosféra závodů byla úžasná, veliké díky patří městu Rakovník za podporu našeho klubu a ostatním sponzorům, kteří nám umožnili na závod vyjet. Dále moc děkujeme našim trenérům (Lin Do Thuy, Klára Hlaváčková, Linda Holubová, Gabriela Vimrová, Markéta Vondráčková, Šárka Stříbrská aMonika Šímová), kteří ukazují, že jsou profíky ve svém oboru a neustále se vzdělávají a posouvají a tím náš klub patří mezi nejlepší v Česku, pátý Nejúspěsnější klub ČR za rok 2023.

Autor: Šárka Stříbrská, Foto:Diamond Angel Academy

 






  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát