Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

 Zahájení kulturní sezony – divadelní představení i galerie, to bude červen v Kladně

Úterý, 4. června 2024 10:58

S příchodem prvního letního měsíce se nejen příznivci dobré hudby mohou těšit na zahájení kulturní sezony na Kladně, zajímavé projekty připravil i Kladenský zámek.

První koncerty v podání mladých talentů

14. června od 19:00 hodin se kladenskému publiku přímo v Zahradě Kladenského zámku představí česká zpěvačka a vítězka páté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar Tereza Mašková. Velmi talentovaná rodačka z Třince zaujala svým hlasovým rozsahem nejen v SuperStar, ale i v pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

27. června od 19:00 hodin je připravený velkolepý vzpomínkový koncert „Můj Vzor, Božský Karel“ v podání mladého talentovaného interpreta Kristiána Šebka za doprovodu třináctičlenného živého orchestru. S pokorou mapují celou hudební kariéru největšího českého zpěváka a jeho životní cestu.

Každou třetí neděli v měsíci probíhají i velice oblíbené Taneční zábavy pro seniory U Zlatého selátka. K tanci a poslechu v červnu zahraje a zazpívá velmi populární Duo Aramis – Vítězslav Murka a Roman Rýdel. Kapela existuje už několik let a můžete ji často potkávat na obrazovkách televize Šlágr.

Legendární klasika Malý princ a Benediktínská noc

Dílo Antoina de Saint-Exupéryho ve výjimečné úpravě s fotoilustracemi multimediální umělkyně Elišky Podzimkové. Jedinečnou výstavu Malý princ, vhodnou nejen pro rodiny s dětmi, zahájí Galerie Kladenského zámku 15. června. Kouzelný les, všude stromy a pohádková světýlka, mlha rozlévající se po zemi a vůně, která vás bude šimrat v nose. Prostoru, ve kterém se ocitnete, dominují obrázky z nového vydání Malého prince s ilustracemi, které autorka připravila na Islandu. Dva týdny cestovala po ostrově, fotografovala a na fotografie pak kreslila ilustrace. Ikonický příběh Malého prince se přestěhoval na sever a našel tam různé krajiny, aby se tam usadil jako na jiné planetě. Obrázky jsou navíc interaktivní prostřednictvím aplikace AR (rozšířená realita) ARTIVIVE.

Víte, že jedním z významných držitelů Kladenského panství a Kladenského zámku byl řád benediktinů? A chtěli byste se o benediktinech dozvědět víc? Při Benediktínské noci využijte romantickou příležitost s průvodcem v kostýmu projít benediktinské prostory našeho zámku a poslechnout si jejich příběh. Užijete si atmosféru barokní kaple sv. Vavřince, kterou navodí i zpívání kvarteta Laurus, objevíte tajemství zámecké půdy a dozvíte se o nejvýznamnějších držitelích kladenského panství. S Margaritae Ars si budete moci vyzkoušet, jak se dříve tiskly a zdobily knihy a psalo brkem.

 

Městské divadlo Kladno uvede nové představení a rozloučí se s divadelní sezonou

V sobotu 8. června uvede kladenský činoherní soubor i jeden z nejinscenovanějších muzikálů vůbec – Šumař na střeše, jehož námětem je humoristická kniha Šoloma Alejchema a zabývá se především tradicemi a hledání rodinného štěstí. Hraje se doslova po celém světě – nejen v USA a Evropě, ale i v Jižní Americe, Africe i v Asii.

V inscenaci Městského divadla Kladno se objeví prakticky celý umělecký soubor i řada hostů. Zároveň se inscenace neobejde bez živého hudebního doprovodu v podání Collegia Modern Prague Orchestra.

 

Výjimečný večer plný nečekaných zážitků a velké porce zábavy vás čeká 28. června. Tradiční svátek divadla Malé kladenské Dionýsie nebude chybět ani letos. Týmy herců a hereček zabojují o vaši přízeň v jedinečném programu vytvořeném speciálně pro tuto akci. Slavnostními okamžiky vás provedou okouzlující moderátoři, o přestávkách se můžete těšit do divadelního parku, kde se rozhodně nudit nebudete. Kromě populární divácké ankety o nejoblíbenější herce, herečku i inscenaci obou divadel je pro vás ale připravena řada dalších překvapení.

 

Lampion pro malé i velké

Na premiéru Pohádky k nevíře se 7. června mohou těšit malí i velcí fanoušci divadla. Inscenace inspirovaná literární tvorbou Terryho Jonese vás přenese do tří křehkých příběhů o samotě, lásce, zbabělosti i statečnosti a lidské nenapravitelnosti. Tato na první pohled těžká témata představí dětskému divákovi hravou a lehkou formou tak, že se jich určitě nezalekne. Pokud by se vám v Lampionu zalíbilo, určitě navštivte i pohádku Zlatovláska, která je plná napětí, humoru a lyriky.







  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát