Letiní festival KAVKAZ V KLADNĚ SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Letní festival
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Již zítra Kladno hází, mítink plný atletických hvězd, Sletiště v Kladně

Úterý, 21. května 2024 09:32

Mítink Kladno hází a Kladenské memoriály startuje ve středu 22. května už v 10 hodin soutěžemi žáků, hlavní program, v němž se představí domácí i světové hvězdy včetně domácího Krska., startuje v 16 hodin a potrvá přibližně tři hodiny.

V olympijském roce bude atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály snad prestižnější než kdy předtím! Chystají se na něj zástupci domácí špičky, ale i celá řada zahraničních hvězd. Na Sletišti se ve středu 22. května představí i několik medailistů z mistrovství světa, včetně domácího Matěje Krska. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost na vlastní oči sledovat závodníky, kteří budou za dva měsíce v Paříži startovat pod pěti kruhy!

Oficiální stránky mezinárodního atletického mítinku Kladno hází a Kladenské memoriály,  klikněte na: Kladno hází 2024

Atletické mítinky na Kladně jsou pověstné jednak pro každoročně narůstající konkurenci ve startovním poli a jednak pro svou přátelskou atmosféru, kterou oceňují jak závodící sportovci, tak příchozí diváci, zejména rodiny s dětmi. Málokterý stadion totiž svými dispozicemi umožňuje pohodlně spojit rodinné odpoledne se sledováním vrcholového sportu.

Organizátoři mítinku Kladno Hází a Kladenské memoriály z klubu A. C. TEPO Kladno to dobře vědí, a proto se vedle finalizace nabité startovní listiny soustředí i na zajištění doprovodného programu pro děti, které se mohou těšit na skákací hrad a animační program, zatímco sportovní nadšenci mohou sledovat v akci atletické hvězdy světového formátu.

„Letos se můžeme na Sletišti těšit na domácí atletickou špičku. Pro mnohé české závodníky bude Kladno poslední příležitostí kvalifikovat se na mistrovství Evropy do Říma,“ říká předseda pořádajícího klubu Jiří Klesnil. Kromě špičkových Čechů ale dorazí i na sto atletů z 35 zemí světa. Mezi nimi třeba halový mistr Evropy ve skoku vysokém Douwe Amels nebo vítězka Diamantové ligy ve vrhu koulí Danniel Thomas-Doddová.

Největším lákadlem pro českého diváka, a Kladeňáka zejména, by měla být mužská čtvrtka, ve které na vítězství zaútočí domácí Matěj Krsek. Jeden z nejlepších českých atletů současnosti a držitel bronzu z loňského mistrovství světa má jasný cíl – vítězně se naladit na mistrovství Evropy. Na jeho výkon se těší i primátor města Kladna Milan Volf. „Atletika pro nás znamená moc, v nejvyšší soutěži máme skvělé úspěchy. Bavil jsem se teď s Matějem Krskem. Když běžel, v Krušných horách jsem kvůli němu ztlumil celou restauraci a pustil jsem televizi. Všichni věděli, odkud je. Je skvělé, že tady dnes sedí vedle mě,“ odlehčil primátor tiskovou konferenci před mítinkem.

Sám Krsek poděkoval organizátorům mítinku Jiřímu Klesnilovi a Jakubu Kubálkovi. „Viděl jsem startovní listinu a je mi ušitá přímo na míru, abych podal co nejlepší výkon a získal body, které jsou opravdu potřeba,“ připomněl mladý čtvrtkař, pro nějž kladenský závod může být katapultem na olympijské hry v Paříži.

Pod pěti kruhy by měla startovat i Japonka Haruka Kitaguchiová. Za Kladno nastupuje v extralize a ráda by se na „domácím“ stadionu představila. Tři dny před kladenským mítinkem ale hází v Tokiu. Do Česka se vrací až v den závodu, a nad jejím případným startem tak visí otazník. I kdyby neházela, přijde své kamarády podpořit.

„A my věříme, že podpořit atlety přijde i široká veřejnost. Divácká kulisa může sportovce dovést k ještě lepším výkonům. Šancí na vlastní oči vidět sportovce, kteří budou za několik týdnů startovat na olympijských hrách moc není, a u nás na Kladně se jich sejde celá řada. Už kvůli domácím závodníkům věřím, že atmosféra bude stát za to a všechny Kladeňáky zvu, ať se přijdou podívat,“ říká Jiří Klesnil a připomíná, že vstup do areálu není zpoplatněn. „Sletiště je volnočasový prostor, kam chodí nejen návštěvníci atletického závodu, ale i maminky s dětmi. Myslíme i na ně, a kromě animačního programu a skákacího hradu chceme posílit stánky s občerstvením. Chceme, aby si i náhodně příchozí mohli užít parádní sportovní podívanou a u toho si dali něco dobrého. Náš mítink je zábava pro celou rodinu a každý si najde svoje.“



  1. zprávy

    Bezpečně nejen na kladenských silnicích: Cyklisté versus motoristé

  2. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Vodní park Čabárna

  3. zprávy

    Nakazit klíšťovou encefalitidou se můžete i při odstraňování klíštěte

  4. zprávy

    Navrhněte občany na ocenění města Slaného

  5. pozvánka

    Už v sobotu se v Zahradě Kladenského zámku koná Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého

  6. video

    Přijďte se bát s Kukuřičáky. Skvělá noční zábava v kukuřičném bludišti už tento pátek, Kladno -Dolany

  7. zprávy

    Evropa zálohuje. Aneb co s PET lahvemi a plechovkami na dovolené

  8. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Líský

  9. kultura

    Osobnosti města Kladna: Ludvika Smrčková

  10. zprávy

    Kladenští strážníci si snadno poradili s kolabující ženou

  11. zprávy

    Na rozbouřený potok se mění jedna z ulic v Želevčicích po každém dešti

  12. zprávy

    Výjezd posádek ze Slaného slovy záchranářky Míši ze Záchranné služby ASČR

  13. zprávy

    Vaříme s Liskou, tentokrát kulajda z lišek od účastníka soutěže MasterChef Česko

  14. zprávy

    Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích nabídne ve čtvrtek filmový zážitek

  15. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Rozhledna Vysoký vrch

  16. video

    Ohlédnutí za patnáctým Slanským okruhem foto i video

  17. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Národopisné muzeum Slánska v Třebízi

  18. zprávy

    FB zahltila reakce na účelové video, pravda o chovatelce z Kladenska je jiná, byli jsme u ní doma jako jediní

  19. zprávy

    Šest mýtů o šesti kladenských věžácích – část 4

  20. pozvánka

    Tip na výlet na Kladensku a Slánsku: Křivoklát