Taneční pro seniory SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Klapod
  • Taneční pro seniory
  • ŠKOLA HLEDÁ NOVÉ SPOLUPRACOVNÍKY
  • SAMK

SOŠ a SOU Kladno Dubská dostane od Kraje 900 000 korun

Úterý, 26. září 2023 09:55

Do středočeského školství míří další peníze. Jde o finance na nákupy vybavení, opravy a rekonstrukce. Dohromady rada schválila akce za bezmála 19 milionů korun. Rada kraje schválila další finance do školství, výcvikové středisko pro hasiče v Kladně bude mít jídelnu.

„Schválili jsme finance jak na velké stavební akce, tak na drobné opravy, úpravy nebo na nákup vybavení. Není rozhodující, z jaké položky rozpočtu peníze jdou. Podstatné je, že pokračujeme ve vylepšení prostor pro výuku nebo pro důležité zázemí školy, jako jsou například školní kuchyně,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Celkem 2,2 mil. korun využijí středočeské krajské školy ze svých fondů investic. Radní jejich návrhy podpořili bez výhrad. O schválení žádostí tentokrát požádalo 9 krajských škol. Jednou z největších investic je financování nákupu gastrovybavení pro školní výdejnu v objektu Hasičského výcvikového centra v ulici Unhošťská v Kladně. SOŠ a SOU Kladno Dubská chce za 900 000 Kč pořídit jídelní výdejní vozíky, chladící skříně, stoly, profesionální mikrovlnnou troubu a další vybavení. Zřízení jídelny pro žáky a vyučující v hasičském výcvikovém centru, které není součástí hlavní budovy školy, schválila rada kraje letos v březnu. Také Střední zemědělská škola Rakovník chce investovat do školní kuchyně. Ta v současné době připravuje stravu pro dvě střední školy (Střední zemědělskou školu a Masarykovu obchodní akademii), speciální školu (střední, základní a mateřskou), církevní školu a domov seniorů, což je celkem 800 jídel denně. Kromě církevní školy se jedná o subjekty, které jsou zřízeny Středočeským krajem. Nyní potřebuje pořídit nový plynový varný kotel za 200 000 korun. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové chce zakoupit nový server a modernizovat pracoviště praktického a teoretického vyučování. Kromě toho chce vyměnit dvacet let starý elektrokotel za nový. Škola tak požádala o souhlas s využitím zhruba půl milionu korun z jejího fondu investic.

Další školy budou čerpat peníze na velké opravy a havárie.  Střední odborná škola informatiky a spojů a Střední odborné učiliště Kolín plánuje úpravu prostor pro dvě učebny informačních technologií. Celkové náklady akce budou ve výši 600 000 Kč. Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Kolín II chystá modernizaci zastaralého stravovacího a docházkového systému mj. v souvislosti s navýšením kapacity školy. Škola zajištuje stravování i pro zdravotnickou školu v Kolíně. Celkové náklady budou ve výši 320 000 korun. SOU Čáslav potřebuje opravit střechu školních dílen, která je v havarijním stavu. Předpokládané náklady jsou odhadovány na 650 000 Kč. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Rakovník plánuje drobné havarijní opravy za 300 000 korun. Bude se jednat například o opravu kanalizace ve výdejně stravy, opravu havárie klimatizace nebo výměnu nefunkčního hromosvodu.

 

 


  1. povidka

    Kronika rodinného chaosu: Jak jsem synovi vysvětloval násilí na českých školách

  2. zprávy

    Mladé hudební talenty podpoří Středočeský kraj téměř milionem korun

  3. video

    Dny města Kladna 2024 – PÁTEK

  4. zprávy

    Pozor na podvodníky se vstupenkami na Dny města Kladna, policie varuje

  5. zprávy

    Další výhružku bombovým útokem obdrželo téměř 500 škol

  6. zprávy

    Forenzní identifikační značení jízdních kol a koloběžek pokračuje i na podzim

  7. zprávy

    Karel Kahovec George & Beatovens, legendy vystoupí v Kině Sokol na Kladně

  8. zprávy

    Casting do Zlobidel v neděli ve Slaném, jedinečná šance pro děti

  9. zprávy

    Kam o víkendu i po něm, zvláště s dětmi, akce i pro dospělé

  10. zprávy

    Ochutnávka vín, oficiální otevření jediného funkčního akvaduktu, to bude sobota ve Slaném

  11. zprávy

    Dny města Kladna startují již zítra od 15.00 hodin

  12. krimi

    Policisté posílili dohled nad bezpečností v silničním provozu, dohlíželi na návrat z prázdnin

  13. zprávy

    Královice u Slaného ovládly pohádkové bytosti a obsadil filmový štáb

  14. krimi

    Stovkám škol přišlo oznámení o bombovém útoku, policie intenzivně vše prověřuje

  15. zprávy

    Ve Slaném, již ve čtvrtek, proběhne nábor malých fotbalistů

  16. zprávy

    Zářijové vydání zpravodaje Slánská radnice právě vyšlo

  17. video

    Casting do Zlobidel bude ve Slaném už v neděli, jedinečná šance pro děti

  18. zprávy

    Překročení rychlosti se nevyplácí

  19. zprávy

    100 let hokeje na Kladně, unikátní kniha bude v prodeji od pátku 20. září

  20. pozvánka

    Prázdniny jsou za námi. Vánoce v Kladně ovládne Janek Ledecký