ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Je Kužel Rytířem ze šťastné planety?

Středa, 22. února 2012 00:06

V jeho případě hovoří odborníci o štěstí, shodě náhod. Jedno ale popřít nemohou – Lukáš Kužel patří mezi největší talenty hokejových Rytířů. Dvacetiletý bek byl u vítězství Kladna nad Plzní a v pátek ho čeká domácí premiéra proti Liberci. Pokud se mu povede jako na západě Čech, může si z juniorské šatny začít pomalu stěhovat věci k áčku.

Lukáš Kužel (Foto: rytirikladno.cz)

V juniorské šatně včera jako vždy rozdal úkoly „bažantům“ a naposled vyjel pod trenérem Vejvodou na led. Nyní až do konce sezony patří už jen rytířskému áčku. „Dozvěděl jsem to včera. Že jsem hrál v Plzni, považuju za šťastnou náhodu. Trénovat s áčkem je pro mě velká čest,“ uvedl Kužel pro Kladenské listy.

Utkání v Plzni se Kuželovi nad očekávání povedlo. Nejenže nekazil, on dokonce přihrál na gól. Byla to sice jen druhá asistence, ale i ta se do kanadského bodování počítá. Tedy zapsal by si bod, jenom kdyby se rozhodčí pozorně dívali na hru. Jeho střelu na plzeňskou bránu, po které padl třetí gól, sudí jako asistenci totiž neuznali.

Bažanta povinnosti teprve čekají

Jestliže v kabině juniorů je Kužel „kápo“, v šatně áčka je největším bažantem. Dokonce i „mlaďas“ Růžička, se kterým v Plzni nastupoval v obranné dvojici, je proti Kuželovi už ostřílený máza. A takový bažant musí mazákům odjakživa sloužit. „Všechno mě asi ještě čeká. Zatím jsem v kabině áčka v rozjeté sezoně příliš času nepobyl. Mladí mi jistě řeknou, co a jak. Loni jsem sice nastoupil za áčko ve dvou zápasech, jenomže to bylo o záchranu a navíc na jejím konci, kdy vůbec o nic nešlo a v kabině jsem se jen mihnul. Když se odjíždělo do Plzně, čekal jsem, až všichni nastoupí a sednul si dozadu na volné sedadlo,“ říká bek, který si proti Plzni připsal tři plusové body!

Tréma z něj spadla s dotykem ledu

„Všechny nás příjemně překvapil. Zbytečně nic nevymýšlel, nezmatkoval. Vzali jsme ho s sebou, kdyby se někdo zranil. A jako naschvál se v první třetině zranil Posmyk. Zvažovali jsme, jestli raději nehrát na pět obránců, než tam poslat nezkušeného juniora, navíc za bezbrankového stavu. Škoda, že mu rozhodčí upřeli asistenci. Nakonec byl u tří ze čtyř našich gólů. Máme početnou marodku, takže se na Kužele dostane i v pátek proti Liberci,“ oznámil včera asistent trenéra a specialista na obránce Petr Tatíček.

„Na střídačce jsem se klepal trémou, ta ale s naskočením na led ze mě spadla a já si zápas užíval. Slavných plzeňským jmen jsem se ani trochu nebál. Hodně mi také pomohlo, že jsme hned první střídání dali gól. Pak se mi to povedlo ještě dvakrát, takže kromě gólu Hovorky, jsem se ocitnul při zbývajících brankách. Ale jen jednou jsem asistoval. Nevím proč, ale rozhodčí mi přihrávku nezapsali. Jirka Kuchler vyhrál buly, já to nastřelil na bránu, tam se puk dostal k Jardovi Kallovi a ten ho posunul zpoza brány na Patýze. U Lukáčova gólu šel puk ode mne ještě přes tři další hráče a Knotkův gól jsem viděl sice na ledě, ale z uctivé dálky,“ popsal největší zážitky urostlý mladík.

Připíše si další plusové body?

Mladík, který loni na konci play-out vstřelil soupeřům ve dvou zápasech dvě branky! Jeho výkony nelze samozřejmě přeceňovat, avšak ani podceňovat. Tři plusové body z jediného utkání ho v neděli vynesly na pěkné čtvrté místo v průběžné tabulce klubových obránců v hodnocení plus/mínus bodů (pobyt hráče ve hře při vstřelené či inkasované brance). Jestli se Lukáš skutečně narodil na „šťastné planetě“, to uvidí fanoušci třeba už tento v pátek. Každopádně o něm ještě hodně uslyší…

.

Autor: Jan Murárik

.


  1. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  2. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude

  3. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  4. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  5. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  6. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  7. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  8. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  9. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  10. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  11. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  12. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  13. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  14. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  15. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  16. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  17. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony

  18. zprávy

    Revolution Train z pohledu policie

  19. zprávy

    Motyčín navštívila největší pojízdná zvonkohra na světě

  20. zprávy

    Sobota rozhodne o postupu kladenských Kanonýrů do superligy,přijďte je podpořit