Desetiletá Nikol vaří zdravě a chutně, zkuste to také podle jejích receptů
Středa, 2. srpna 2023 08:26
Představujeme recepty, jednoduché, rychlé, chuťově vynikající, nízkokalorické a zdravé. Vhodné i pro vegetariány a vegany. Když to hravě zvládne desetiletá slečna Nikol, tak proč ne kdokoliv jiný. Receptem i inspirací je tentokrát sushi tak trochu po našem.
Recept je vhodný pro všechny i pro vegany a vegetariány. To podle použitých ingrediencí.
Co budeme potřebovat na sushi:
Mořské řasy
Rýži,dá se koupit přímo na sushi i použít jakákoliv
Okurka, já použila hadovku
Nakládaná červená paprika
Bambusové výhonky z konzervy
Ocet na suši
Sojová omáčka na sushi
Wasabi pasta a kdo chce může si koupit nakládaný zázvor
Postup opravdu je jednoduchý:
Dám vařit rýži podle návodu na sáčku a mezi tím si nakrájím okurku a papriku na tenké proužky. Po uvaření rýže do ní vmíchám lžíci octa. Můžete si koupit i rohožku na balení, a nebo si vystačit s obyčejnou utěrkou. Na rohožku k tomu určenou položím plát mořské řasy a na něj slabou vrstvu rýže a pak už nezbývá nic jiného než na celou šířku naskládat okurku, papriku a bambusové výhonky. Kolik řad a čeho to záleží na každém, ale když tam toho dáte moc, bude se to špatně balit. Jak se roluje štrůdl ví každý a stejné je to i v tomto případě. Hotové ruličky je lepší dát na pár minut do lednice před krájením na plátky a nůž si namáčet ve vodě aby se to tolik nelepilo. Plátky dělám asi tak centimetr tlusté. Pak už jen do mističky nalít sojovku na namáčení a na talíř přidat wasabi i zázvor. S wasabi opatrně opravdu hodně pálí. Co použijete dovnitř je na vás záleží jen na chuti a na tom co je pro vás snadné koupit. Dá se to doplnit i lososem nebo o krabi tyčinky a tak dále. Opravdu je to jen na vaší fantazii a chuti.
Přeji vám dobrou chuť, vaše Nikol Sovová.
Foto: Andrea Sovová