ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Hana doporučuje co zažít tento týden ve Slaném

Neděle, 2. dubna 2023 08:36

I tento týden bude ve Slaném zajímavý. Můžete navštívit přednášku o tom, jak pátrat po předcích, velikonoční koncert, rukodělné workshopy na pletení pomlázky či zdobení vajíček voskem. Také se můžete přijít podívat na velikonoční prodejní výstavu, na turnaje v šachu a karetních hrách, na závody motocyklů, prohlédnout si cestovatelské filmy nebo se zúčastnit turnaje v discogolfu. To vše a mnohem více můžete tento týden zažít ve Slaném.

Atrium muzea ve Slaném. Foto: Hana Vranová

V pondělí 3. dubna od 15. hodin do 16 hodin můžete navštívit přednášku z cyklu Hrátky s pamětí, k lepší paměti pomocí pohybu v Klubu K Knihovny Václava Štecha. „Paměť slábne, pokud ji necvičíš,“ řekl Marcus Tullius Cicero. Rezervace je nutná buďto na telefonu 312 522 238 nebo emailu najmanova@knihovnaslany.cz.

V pondělní podvečer od 16:20 hodin do 17:20 hodin si také můžete prohlédnout na komentované prohlídce kostela sv. Gotharda jeho krovy a zvony. Zarezervovat si místo lze na telefonu 608 064 755 či emailem campanus.jan@gmail.com.

V pondělí večer pořádá od 18. hodin do 20 hodin ateliér Jeleni nelení rukodělnou dílnu pod názvem Společné pletení pomlázek, dílna pro všechny kluky, mládence a muže. Tato dílna je určena výhradně mužům, aby se mohli sejít a jeden večer se věnovat společně tradiční řemeslné práci. Přihlásit se můžete na emailu jelenineleni@gmail.com.

V úterý 4. dubna od 09. hodin do 10 hodin v Knihovně Václava Štecha úřaduje klub Čítálek pro děti do 1,5 roku. Prima chvilka s knihou pro děti a jejich rodiče. Tipy na pěkné knihy pro děti, hraní, cvičení, výtvarné dílny. Pro děti mezi věky 3 až 6 let bude klub otevřen od 15:30 do 16:30 hodin. Rezervace je v obou případech nutná na emailové adrese citalek@knihovnaslany.cz.

V úterý večer od 17.hodin do 18:30 je v Klubu K Knihovny Václava Štecha přednáška Co nám přináší pátrání po předcích. Martin Slaboch, předseda České genealogické a heraldické společnosti v Praze, bude povídat i na téma nemanželské děti, nalezenci a sirotci v rodopisném zkoumání, jak naši předci zapisovali nemanželské potomky, jaké měly ženy možnosti nebo kam mohly ženy děti odložit, když se o ně nemohly postarat. Kde se dají hledat informace o sirotcích a o jejich následném případném osvojení.

Ve středu 5. dubna se od 09.hodin do 17 hodin v galerii V troubě Městského centra Grand koná prodejní Velikonoční výstava. Výstavu výrobků klientů Domova pod lipami ze Smečna budou doprovázet rukodělné dílničky s velikonoční tématikou, zdobení vajíček a ukázka řemeslných prací.

Ve středu večer je od 18 do 20 hodin v ateliéru Jeleni nelení workshop Zdobení kraslic technikou voskový reliéf. Přijďte si do kruhu žen namalovat kraslice a popovídat si o tom, jak se u vás slaví Velikonoce. Ozdobíte si pět nabarvených vajec a ty si pak odnesete domů. Přihlášky na emailu jelenineleni@gmail.com.

Od 5. dubna do 26. dubna bude chodbu Knihovny Václava Štecha zdobit v rámci Dnů francouzské kultury výstava jménem Stará dáma aneb Pohledy z Tour de France od Markéty Navrátilové.

Ve čtvrtek 6. dubna se po celý den koná v Domu Dětí a Mládeže Prázdninové velikonoční deskohraní. Dopoledne je herna pro příchozí, můžete si vyzkoušet různé deskové hry, odpoledne jsou soutěžní turnaje v karetních hrách Bobří banda a také Dao. Od 10.hodin do 14:30 je tamtéž Šachový turnaj Bílá věž pro děti narozené v roce 2007 a mladší. Přihlásit se na šachový turnaj můžete na e-mailu vanecek.jiri@seznam.cz.

Ve čtvrtek je v knihovně znovu klub Čítálek, pro děti do 1,5 roku je od od 9 do 10 hodin, pro větší děti odpoledne.

Ve čtvrtek večer si můžete od 18.hodin do 21 hodin ve Hvězdárně Jaroslava Trnky prohlédnout filmy ze série Expediční kamera. Jsou to nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce.

V pátek 7. dubna od 14.hodin do 18 hodin probíhá na stadionu ploché dráhy Mistrovství ČR juniorů,jednotlivců U21 a U19 a Mistrovství ČR 125 ccm klasická dráha.

V pátek odpoledne poběží od 14. hodin do 16:30 hodin u starého altánku v lesoparku Na Hájích Velikonoční turnaj v discogolfu na devět jamek. Jedná se o amatérský turnaj pro veřejnost, disk bude zapůjčen.

V neděli 9. dubna si můžete od 18.hodin do 19:30 hodin poslechnout velikonoční koncert Pašije, účinkují Richard Pachman a Dita Hořínková. Koncert je v Husově domě ve Vepřkově ulici.

Autor: Hana Vranová

 


  1. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  2. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  3. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  4. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  5. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  6. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  7. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  8. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  9. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  10. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  11. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  12. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  13. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  14. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  15. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  16. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  17. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  18. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  19. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  20. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky