Na kladenské škole E. Beneše bude vařit michelinský šéfkuchař Roman Paulus
Středa, 3. listopadu 2021 16:01
Již tento čtvrtek 4. listopadu budou žáci SOŠ a SOU Kladno, náměstí E. Beneše ve školní restauraci vařit s Romanem Paulusem. Ten v roce 2012 získal jako první český šéfkuchař michelinskou hvězdu, kterou poté v letech 2013 – 2017 ještě pětkrát obhájil.
Škola několikrát do roka pořádá různé prezentační akce, jako například projektové dny nebo dny otevřených dveří. Jako jedna z mála zvládla také na jedničku s hvězdičkou distanční výuku. Nyní do tohoto vzdělávacího institutu zamíří také opravdová hvězda. A to rovnou michelinská. Šéfkuchař Roman Paulus. Od něj jeho pochutiny ochutnají nejenom žáci a zaměstnanci školy, ale i široká veřejnost.
I v tomto školním roce se mohou žáci, zaměstnanci i veřejnost stravovat ve školní jídelně kladenské školy E. Beneše. Pro strávníky, kteří nejsou zaměstnanci školy, jsou každý den vyhrazeny časy od 11:45 – 12:10, 12:35 – 13:00, 13:10 – 13:30 hodin.
„Naše škola vždy dbala na zajištění kvalitního stravování pro žáky i zaměstnance. V provozu byl školní bufet s širokým sortimentem zdravé výživy a internetová čajovna-kavárna, kde si žáci mohli dopřát vydatnou snídani či svačinu. Co nám však velmi chybělo, byla školní jídelna. Situace se změnila v závěru roku 2018, kdy naše škola získala status školní jídelny. Máme jídelnu a ne ledajakou,“ uvádí na stránkách školy ředitel Petr Paták.
„Žáci si mohou objednávat obědy pomocí elektronických čipů na dotykové obrazovce. Denně si vybírají ze tří skvělých jídel, jako bonus mají k dispozici zeleninové a těstovinové saláty, kompoty, zákusky i mléčné koktejly. O strávníky je postaráno jako v restauraci, kompletní obsluhu zajišťují žáci učebního oboru Kuchař-číšník. Po příchodu do jídelny se žákovi po přiložení čipu vytiskne jeho objednávka, on se posadí a víc není nutné řešit, číšníci se o něj postarají. Žádné umělohmotné tácy, igelitové ubrusy, ale krásně prostřené stoly, příjemné prostření a profesionální obsluha. Všichni, kteří do školní jídelny začali docházet, jsou nadmíru spokojeni, počet strávníků se stále zvyšuje,“ dodává ředitel Paták.
Co můžete ochutnat:
.