ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kanonáda! Rytíři smetli Slovan devíti góly a uhájili první místo tabulky

Středa, 24. února 2021 20:56

Rytíři vrátili Ústí nad Labem porážku z prvního vzájemného zápasu a na domácím ledě vyhráli vysoko 9:2! Kladno, které vedlo na začátku třetí části už o sedm branek, našlo ve svých řadách hned osm různých střelců. Slovan v závěrečném dějství ještě zkorigoval výsledek, poslední slovo ale měli opět domácí. Kladeňáci, za které se poprvé v sezoně trefil mladík Šimon Jelínek, tak uhájili první místo tabulky a zapsali další tři body.

Kanonáda! Rytíři smetli Slovan devíti góly a uhájili první místo tabulky (Foto: Roman Mareš)

Hosté nastoupili do zápasu hodně aktivně a v úvodu jich byl plný led! V prvních minutách hry tak byly k vidění jen šance před brankou Andreje Košarišťana. Neprosadil se ale nadvakrát Štěpán Matějček, individuálně Daniel Vrdlovec ani prudkou střelou kladenský odchovanec Ondřej Bláha. Po jeho střele ještě dorážel Dominik Sklenář, zasáhl ale jen tyč! Další dobrou možnost soupeře pak hasil Josef Zajíc už faulem. Oslabení ale Rytíři přestáli a postupně se dostali do hry. A oni svoje šance proměňovali! Po deseti minutách hry se dostal do úniku Šimon Jelínek a bekhendovým blafákem otevřel skóre zápasu – 1:0. V přesilové hře pak ukázal kus svojí hokejové geniality Jaromír Jágr. Na pravém kruhu si položil dva soupeře a křížným pasem vybídl Nicolase Hlavu ke skórování – 2:0.

Ve druhé části už tolik hezkých hokejových momentů k vidění nebylo. Místo toho se začalo na ledě přiostřovat a postupně se dostali do strkanic jak Američan Zach Frye, tak o chvíli později mladík Šimon Jelínek. Hosté se mohli vrátit zpět do zápasu přesilovými hrami, necelých šest minut před sirénou ale Kladno v oslabení navýšilo! Nicolas Hlava příkladnou bojovností získal puk, vyslal do úniku Marka Račuka a ten už dokázal dorazit svoji střelu za Hamalčíkova záda – 3:0. Další branku mohl přidat Ondřej Machala, který dostal puk od Jágra krásně před brankoviště, bekhendovým blafákem ale neuspěl. Skóre se tak měnilo až minutu a půl před koncem třetiny. Hamalčík jen vyrazil Miklišovu ránu od modré a před brankou byl na dorážku připravený Antonín Melka – 4:0.

V úvodu závěrečného dějství dokázalo Kladno svoje pohodlné vedení ještě navýšit. Už po 21 sekundách hry přidal pátou trefu Tomáš Plekanec. Jágr vybojoval puk za brankou, Machala nabil před klec a kladenský kapitán ranou z první nezaváhal – 5:0. O chvíli později pak využil přesilovku Tomáš Guman – 6:0. A pro změnu v oslabení zakončil přečíslení naprosto přesně Matyáš Filip – 7:0. Kladenskému brankáři ale první nula v sezoně nebyla přána. Při přesilovce pět na tři vypálil od modré nechytatelně Jiří Drtina – 7:1. A v klasické početní výhodě přidalo Ústí další gól! Nepřesná střela od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu příhodně pro Michala Trávníčka a Košarišťan už se přesouval marně – 7:2. Poslední slovo ale mělo mít Kladno! Hosté odpálili Jágrův pokus přímo na Plekance, který s přehledem trefil odkrytý kout branky – 8:2. Definitivní tečku za kanonádou udělal v přesilovce Rostislav Marosz – 9:2.

VYLOUČENÍ VYUŽITÍ OSLABENÍ DIVÁCI
7:5 3:2 2:0 0

Branky a nahrávky: 10. Jelínek (Hlava, Snuggerud), 13. Hlava (Jágr, Machala), 35. Račuk (Hlava), 39. Melka (Mikliš, Jelínek), 41. Plekanec (Machala, Jágr), 43. Guman (Račuk, Marosz), 46. Filip (Račuk), 58. Plekanec (Jágr), 58. Marosz (Guman) – 47. Drtina (Vrdlovec), 49. Trávníček (Vrdlovec). Vyloučení: 7:5. Využití: 3:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Zavřel, Doležal – Maštalíř, Bohuněk

Kladno: Košarišťan – Frye, Mikliš, Kehar, Ticháček, Snuggerud, Zajíc, Štochl – Jágr, Plekanec, Machala – Račuk, Marosz, Guman – Jelínek, Melka, Hlava – Hajný, Filip, Bláha.

Ústí nad Labem: Hamalčík (46. Haas) – Drtina, Havránek, Brož, Klikorka, Voženílek, Vala, Mareš – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, Matějček, O. Bláha – Sklenář, Protasenja, Furch – M. Bláha, Costa, Zich.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno




  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče