ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Čeští koulaři kralovali i v Kladně, halovou výšku ovládl Litevec

Úterý, 9. února 2021 07:00

Kladno dokázalo uspořádat i v nelehké situaci halový atletický mítink Kladno Indoor a na Sletiště přivezlo velké hvězdy světové atletiky. Soutěž ve vrhu koulí ovládli čeští závodníci Markéta Červenková a Tomáš Staněk, které doplnila ve skoku vysokém další domácí reprezentantka Michaela Hrubá. Mužskou výšku ovládl Litevec Adrius Glebauskas, který si zdoláním 227 centimetrů vytvořil nový osobní rekord.

Čeští koulaři kralovali i v Kladně, halovou výšku ovládl Litevec (Foto: SAMK)

I v koronavirové době jde pořádat sportovní akce na světové úrovni. Právě to dokázali čeští pořadatelé, kteří během jediného týdne připravili hned tři halové atletické mítinky. Poslední z nich hostilo v pondělí Kladno, kam přijeli výborní koulaři, koulařky i skokané a skokanky. Ve sportovní hale na Sletišti vládla přísná hygienická pravidla a dovnitř se dostali po prokázání negativním testem jen sportovci, trenéři, pořadatelé a novináři. I bez přítomnosti diváků ale byly k vidění skvělé sportovní výkony. Organizátoři z A. C. TEPO Kladno je zprostředkovali fanouškům atletiky alespoň prostřednictvím živého přenosu.

Podle správného gentlemanského přístupu dostaly jako první prostor ženy. Soutěž koulařek měla od úvodu jasný průběh a nakonec ji s velikým přehledem opanovala závodnice USK Praha Markéta Červenková. Ta hodila hned prvním pokusem 17,33 metru a výkon, kterému se žádná další závodnice nepřiblížila, postupně ještě vylepšovala. Nakonec vyhrála s výkonem 17,81 metru a nechala za sebou druhou Lenku Valešovou z AK ŠKODA Plzeň (14,93 m) i třetí Hillen Jamesovou, jež reprezentovala Trinidad a Tobago (14,82 m). „Jsem spokojená. Je to nejlepší letošní výkon, takže super,“ usmívala se po závodu vítězka.

Ve skoku vysokém žen už to byla o poznání vyrovnanější partie. Postupně zůstaly ve hře už jen domácí Michaela Hrubá a Řekyně Tatiana Gousinová a Panagiota Dosiová, které šly bojovat přes hranici 180 centimetrů. Druhá jmenovaná cizinka skončila na výšce 181 centimetrů, zbylé dvě závodnice ale uspěly i o tři centimetry výše a pokoušely se překonat 187 centimetrů. Neuspěla nakonec ani jedna, díky lepšímu zápisu ale závod ovládla Hrubá z USK Praha. Pro všechny tři zmíněné skokanky se jednalo o nejlepší sezonní výsledky.

Největší pozornost fanoušků atletiky se však upírala ke kouli mužů, kde nastoupil také český rekordman Tomáš Staněk, který už ovládl oba předešlé halové mítinky. A uspěl i v Kladně! Vrhem dlouhým 21,20 metru ovládl závod a nechal za sebou jak Egypťana Mostafu Amr Hassana (20,37 m), tak Lucemburčana Boba Bertemese (20,06 m). „Nepotkal jsem se s koulí. Už jsem doufal, že to půjde trošku dopředu, ale nelétá to podle mých představ,“ komentoval Staněk, který i přes triumf nebyl příliš spokojený s předvedeným výkonem.

Atletické odpoledne na Sletišti zakončovala mužská výška, ve které dominovali cizinci. Jasným vítězem závodu se stal Litevec Adrius Glebauskas, který si překonáním 227centimetrové výšky vytvořil nový osobní rekord. Nejblíže se mu přiblížil Mexičan Edgar Rivera (221 cm) a třetí byl reprezentant Baham Jamal Wilson (215 cm).

Kladenské barvy reprezentovala na mítinku trojice atletů. Ve vrhu koulí brali páté a šesté místo Tadeáš Procházka a David Tupý, přičemž druhý jmenovaný výkonem 17,06 metru překonal své osobní maximum. Ve výšce žen skončila na hodnotě 165 centimetrů domácí závodnice Kristýna Dvořáková, pro níž se jednalo o nejlepší sezonní výkon.

Autor: (fa)



  1. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  3. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  4. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  5. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  6. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  7. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  8. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  9. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  10. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  11. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  12. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  13. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  14. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  15. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  16. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  17. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  18. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  19. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  20. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona