ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Útok na první místo nevyšel! Rytíři v Ústí nad Labem nezískali ani bod

Neděle, 7. února 2021 18:50

V případě jakéhokoliv bodového zisku v Ústí nad Labem by se Rytíři v neděli posunuli na první místo Chance ligy. Duel proti Slovanu ovšem vůbec nezvládli a po porážce 1:2 jsou nadále třetí. Kladno šlo do vedení jako první po přesilovkovém zásahu Tomáše Gumana, soupeř ale ještě ve druhé části otočil vývoj a ve zbytku zápasu už si svůj náskok pohlídal.
Útok na první místo nevyšel! Rytíři v Ústí nad Labem nezískali ani bod (Ilustrační foto: Roman Mareš)

Rytíři nedokázali napodobit vydařený vstup do zápasu, jaký měli proti Frýdku-Místku, a v úvodu se hrál hodně vyrovnaný hokej. Oba gólmani tak byli v permanenci, větším šancím ale nečelili. Kladno v přesilové hře předvedlo několik zajímavých kombinací, po kterých ale následovalo vždy nepřesné zakončení. Až po vypršení trestu se dostal do dobré pozice Ondřej Machala, z bezprostřední blízkosti však Petra Hamalčíka nepřekonal. Domácí mohli odskočit rovněž v přesilovce, Jiří Severa ale v největší šanci trefil jen tyč Brízgalovy branky. V závěru třetiny se ještě dostal do úniku hostující Machala, podruhé ale ztroskotal na domácím brankáři.

Skóre se tak měnilo až ve druhé části. Rytíři brzy vybojovali přesilovou hru a při ní se prosadili po podobné akci jako v posledním zápase! Rostislav Marosz nastřelil puk před brankoviště, kde operoval Tomáš Guman, a po jeho zásahu se kotouč vznesl do vzduchu a přeplachtil ústeckého gólmana – 0:1. Jenže domácí dokázali najít odpověď. Adam Brízgala ještě přestál dvě oslabení a zlikvidoval i Severův únik, vzápětí už ale inkasoval. Ústečtí se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Martin Tůma dostal kotouč od Aleše Furcha a se štěstím procpal puk do sítě – 1:1. Po Kubíkově špatné přihrávce mohli jít domácí dokonce v oslabení do vedení, když se krásně uvolnil Michal Trávníček. Kladenský gólman však znovu obstál a svůj tým podržel. Bezmocný byl až v poslední minutě v početní výhodě soupeře. Několik dorážek ještě zneškodnil, Daniel Vrdlovec už ale dokázal rozvlnit síť – 2:1.

Třetí dějství přineslo podle očekávání změny v kladenské sestavě a také zvýšenou aktivitu Rytířů. Slovan ale v defenzivě hrál velmi jistě, nepouštěl soupeře do větších šancí a mohl vyrážet do rychlých protiútoků. Brízgala tak potřetí v zápase stanul proti Severovi a potřetí byl zároveň úspěšný. Kladno dál usilovalo o vyrovnání, jenže z bezprostřední blízkosti neuspěl ani Adam Kubík, který se dostal k dorážce. Druhá lajna Rytířů mohla zase využít přečíslení, Marosz ale celou situaci prováhal a místo vyslání přihrávky si nechal kotouč vypíchnout soupeřem. V poslední minutě hosté ještě stáhli ze hry brankáře, ani se šesti bruslaři už se ovšem neprosadili.

OHLASY TRENÉRŮ

Ústí nad Labem: Jaroslav Roubík: Opět je škoda, že tu nemohli být diváci, protože ústečtí fanoušci by si tohle zasloužili. Druhý zápas, druhá výhra, dnes navíc proti Kladnu, které mělo v sestavě Jágra i Plekance. My jsme zápas začali dobře, s Kladnem jsme stíhali a všechny třetiny byly vyrovnané. Ve druhé se nám povedlo dát gól a urvat druhý. Kladno nemělo takový tlak, takže druhá třetina se dohrála. Ve třetí třetině to byl místo hokeje spíš boj. My jsme ho zvládli týmově úplně perfektně a vyhráli jsme.

Kladno: Jan Kregl: Předvedli jsme jeden z nejhorších výkonů této sezony. Bohužel to nebylo výjimkou. Nejsme schopni předvádět úroveň, kterou by od nás všichni čekali. Ústí zaslouženě bere body, protože jeho energie a nadšení byly na vyšší míře než naše. Nám to nestačilo a ztratili jsme důležité tři body.

VYLOUČENÍ VYUŽITÍ OSLABENÍ DIVÁCI
3:6 1:1 0:0 0

Branky a nahrávky: 32. Tůma (Furch), 40. Vrdlovec (Havránek, Severa) – 23. Guman (Marosz, Snuggerud). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Čáp, Barek – Roischel, Podrazil

Ústí nad Labem: Hamalčík – Drtina, Havránek, Brož, Klikorka, Voženílek, Jasečko, Mareš – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, Matějček, Furch – O. Bláha, Protasenja, Sklenář – M. Bláha, Costa, Jouza.

Kladno: Brízgala – Ticháček, Mikliš, Snuggerud, Zajíc, Suchánek, Kehar, Štochl – Hlava, Plekanec, Melka – Kubík, Marosz, Guman – Jágr, Filip, Machala – Hajný, Machač, Jelínek.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče