ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři zlomili litoměřický odpor až v závěru, rozhodl Melka

Středa, 20. ledna 2021 20:55

Kladno sehrálo s Litoměřicemi pořádně vyrovnaný zápas plný neuznaných gólů, nakonec si ale odneslo tři body za výhru 3:2. Až necelé dvě minuty před koncem rozhodl díky dobrému důrazu na brankovišti Antonín Melka, který tak doplnil střelce předchozích dvou branek Rostislava Marosze a Tomáše Pituleho. Rytíři se v tabulce posunuli na čtvrté místo.

Rytíři zlomili litoměřický odpor až v závěru, rozhodl Melka (Foto: Roman Mareš)

Kladno vstoupilo do zápasu opět aktivně, gólovou radost ale zažili jako první hosté! Ti ujeli v sedmé minutě do přečíslení, které Andrej Košarišťan výborně vychytal. Před odkrytou brankou byl ale u puku jako první Tomáš Urban a do branky svého mateřského celku dorazil přesně – 0:1. Zakrátko už se Rytíři radovali z vyrovnání po Melkově střele z bezprostřední blízkosti, sudí byl ale nekompromisní a rozpažil. Puk nepřešel přes brankovou čáru. Domácí se ale nenechali rozhodit a o pouhých osm sekund později už opravdu srovnali! Marek Račuk zavezl puk za branku, zpětnou přihrávkou našel Rostislava Marosze a ten už Tomáš Krále propálil – 1:1. Zakrátko přidal Tomáš Plekanec další branku, zahrál však rukou a gól logicky nemohl platit. Ve zbytku třetiny pak byli aktivnější dál domácí, do vedení se ale nedostali.

V úvodu druhé části mohli Kladeňáci zahrozit při početní výhodě, kterou však nesehráli vůbec dobře. Většinu času hrozily Litoměřice a jen v úplném závěru trestu měl zajímavější možnost Tomáš Pitule. Už za vyrovnaného počtu hráčů mohli hosté využít Suchánkova zaváhání, jenže úplně volný puk před prázdnou brankou do sítě nedostrkali. Kladno tak po nevydařené přesilovce udeřilo v oslabení! Tomáš Pitule ujel sám na branku soupeře a trefil se přesně mezi Královy betony – 2:1. V závěru třetiny mohl srovnat stav opět hostující Urban, ve vzniklém přečíslení ale rozvlnil síť jen zvenčí. V posledních vteřinách zakončoval situaci dva na jednoho na druhé straně Patrik Machač, trefil však jen beton přesouvajícího se Krále.

I ve třetí části tak bylo dál vše otevřené. Rytíři lehce promíchali útoky a snažili se přidat uklidňující trefu. Litoměřice oproti dosavadnímu průběhu zápasu vrhly více sil do útoku a naopak si kráčely za vyrovnáním. A ve svém snažení byli nakonec úspěšnější hosté! Tomáš Svoboda byl po závaru dobře postavený mezi kruhy, dostal se k dorážce a napálil kotouč za Košarišťanova záda – 2:2. A začal úsek, ve kterém mohl každý gól rozhodovat. Za Rytíře měla veliký tlak první formace, ve které Jaromír Jágr nahradil Adama Kubíka. Do vedení však mohli jít hosté! Střela z úhlu se odrazila nad brankoviště, Košarišťan lapil kotouč do lapačky a Beran jeho ruku dotlačil do sítě. Rozhodčí nejprve branku uznali, po poradě s čárovými kolegy se ale rozhodli ji odvolat. Necelé dvě minuty před koncem mohl poslat hosty do vedení Martin Procházka, v tutové možnosti ale vypálil jen nad kladenskou branku. A Rytíři byli v útočném snažení úspěšnější! Čerstvá posila Jakub Suchánek vypálila od modré čáry a Antonín Melka nadvakrát dorazil kotouč do sítě – 3:2. Hosté si v závěru vylepšili přesilovku odvoláním brankáře, gól už ale nedali.

VYLOUČENÍ VYUŽITÍ OSLABENÍ DIVÁCI
3:2 0:0 1:0 0

Branky a nahrávky: 11. Marosz (Račuk, Guman), 28. Pitule (Hlava), 59. Melka (Suchánek) – 7. Urban (Procházka, Jánský), 49. Svoboda (Miškář, Beran).

Rozhodčí: Souček, Micka – Jindra, Bělohlav

Kladno: Košarišťan – Frye, Mikliš, Sorokin, Ticháček, Suchánek, Kehar, Štochl – Kubík, Plekanec, Melka – Račuk, Marosz, Guman – Jágr, Machač, Filip – Hajný, Pitule, Hlava.

Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Kremláček, Holý, Jebavý, Černohorský – Beran, Miškář, Svoboda – Procházka, Konečný, Jánský – Stehlík, Urban, Pajer – Jindra, Soukup, Berka – Bernat.

Autor: Filip Ardon – Rytí\ři Kladno



  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy