ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři v Sokolově třikrát smazali ztrátu a po úspěšných nájezdech berou dva body

Sobota, 5. prosince 2020 19:55

Rytíři těžký zápas v Sokolově zvládli a za výhru 4:3 po samostatných nájezdech zapsali dva body! Kladno na ledě soupeře třikrát stahovalo ztrátu, pokaždé ale odpovědělo. Postupně se prosadili Jakub Hajný, Marek Račuk a Antonín Melka. Rozhodující nájezd pak krásně proměnil Matyáš Filip. Kladeňáci tak zůstávají po vynucené přestávce dál neporažení!
Rytíři v Sokolově třikrát smazali ztrátu a po úspěšných nájezdech berou dva body (Ilustrační foto: Roman Mareš)

Kladno začalo na západě Čech hodně aktivně a už po dvou minutách hry mohlo jít do vedení. Adam Kubík dostal puk před brankoviště a Oldřich Cichoň vytáhl velmi dobrý zákrok. A mladý domácí gólman pokračoval ve skvělém výkonu i dál. V šesté minutě dokázal zlikvidovat samostatný únik Antonína Melky, který se snažil umístit puk mezi jeho betony. Baník mohl poprvé odskočit do vedení po ubráněném oslabení. Marek Račuk ztratil v útočném pásmu puk a domácí vyrazili do přečíslení, které však nevyřešili vůbec dobře. Z vlastní chyby se ale Sokolovští poučili. V dalším oslabení ujížděli opět ve dvou na jednoho a Patrik Kadeřávek otevřel přesnou ranou skóre – 1:0. Kladeňáci vzápětí nevyužili ani přesilovku pět na tři, dlouho je to mrzet ovšem nemuselo. Krátce po vypršení trestů dostal puk před branku Jakub Hajný, který už dokázal procpat kotouč do sítě – 1:1.

V úvodu druhého dějství si ale domácí vzali vedení zpět! Jiří Ticháček odehrál puk zpoza branky špatně, Jakub Vrána se dostal k zakončení mezi kruhy a nikým neatakován zamířil přesně – 2:1. Ve dvou velikých šancích posléze na druhé straně neuspěl Tomáš Guman, Rytíři ale stejně dokázali vyrovnat. Po střele Zacha Frye poskakoval kotouč v pokutovém území a Marek Račuk ho nadvakrát dorazil do brány – 2:2. Jenže blíže k dalšímu gólu měl ve zbytku třetiny opět domácí Baník. Sokolovští měli tlak, několikrát nebezpečně zakončili, překonat Košarišťana ale nedokázali.

Na začátku třetího dějství si šli za vítězstvím daleko více hosté, nutno však podotknout, že neúspěšně. Tomáš Pitule neuspěl z bezprostřední blízkosti a jeho jmenovec Plekanec zakrátko neuspěl ani v úniku. Z nenápadné akce tak šel do vedení opět Sokolov! Tomáš Rohan vrátil puk zpoza brány před brankoviště a od Pituleho brusle se kotouč odrazil až do sítě – 3:2. Rytíři však i tentokrát našli odpověď! Tomáš Plekanec zavezl puk do pásma, hodil ho od ohně před brankou a Antonín Melka srovnal – 3:3. Na konci základní hrací doby ale Kladno pohrdlo obrovskou šancí na tříbodové vítězství. Hosté měli k dispozici dlouhou přesilovku pěti proti třem, jenže nic nebezpečné si nevytvořili.

Dojít tak muselo až na prodloužení. V něm předvedl svoje zrychlení Marek Račuk, který se prodral do úniku, v němž byl faulován. Kladenská šedesát devítka se tak postavila k nařízenému trestnému střílení, zasáhla však jen připravenou vyrážečku brankáře Cichoně. Jelikož domácí poté nevyužili početní výhodu a v úniku neuspěl ani Zach Frye, musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Ty odstartoval úspěšným pokusem Adam Kubík a když domácí Jakub Vrána srovnal, rozhodl o kladenském vítězství Matyáš Filip – 3:4.

VYLOUČENÍ VYUŽITÍ OSLABENÍ DIVÁCI
6:5 0:0 1:0 0

Branky a nahrávky: 12. Kadeřávek, 22. Vrána (Jiskra, Zeman), 47. Rohan (Kropáček) – 15. Hajný (Šapovaliv, Jelínek), 27. Račuk (Pitule), 51. Melka (Plekanec, Zacharčuk), rozh. náj. Filip. Vyloučení: 6:5 + Frye (KLA) 10 min.. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Valenta, Šindel – Jindra, Bělohlav

Sokolov: Cichoň – Zeman, Kadeřávek, Houdek, Sýkora, Klejna, Rulík, Klodner – Kadlec, Kverka, Šik – Prymula, Vildumetz, Osmík – Švec, Rohan, Kropáček – Jiskra, Vrána, Konečný.

Kladno: Košarišťan – Frye, Zacharčuk, Zelingr, Kehar, Sorokin, Ticháček, Štochl – Guman, Plekanec, Melka – Račuk, Pitule, Hlava – Hajný, Filip, Kubík – Šapovaliv, Jelínek.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. zprávy

    Protidrogový vlak opět míří do Kladna, je to nejvýznamnější projekt Kladna v této oblasti

  2. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  3. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  4. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  5. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  6. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  7. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  8. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  9. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  10. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  11. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  12. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  13. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  14. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  15. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  16. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  17. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  18. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  19. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  20. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova