ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Velký obrat v Prostějově vedl k výhře v prodloužení. Bod navíc trefil Zacharčuk

Úterý, 1. prosince 2020 19:50

Rytíři vstoupili zpátky do sezony po téměř dvouměsíční přestávce hrozivě. Už v patnácté minutě ztráceli tři góly, předvedli ale obrovskou sílu a vývoj otočili až na konečných 5:4 po prodloužení! Postupně se trefili Tomáš Pitule, Zach Frye, Adam Kubík a Nicolas Hlava a Kladno rázem vedlo. Jestřábi ale ještě dokázali vyrovnat a o osudu utkání muselo rozhodnout prodloužení. V něm předvedl svoji pumelici z první Stěpan Zacharčuk, který při premiéře v dresu Rytířů rozhodl o výhře svého týmu.

Velký obrat v Prostějově vedl k výhře v prodloužení. Bod navíc trefil Zacharčuk (Ilustrační foto: KL)

Na tempu zápasu byla v úvodu znát téměř dvouměsíční přestávka, nakonec však bylo úvodních dvacet minut bohatých na góly. Týmy se zpočátku střídaly v nepříliš úspěšném útočení a první zajímavější šanci měla čerstvá kladenská posila. Stěpan Zacharčuk dobře podpořil ofenzivu, najel si na levý kruh a nebezpečně vystřelil. K dorážce se ale nikdo z Rytířů nedostal. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně v přesilové hře Jestřábů. Petr Mrázek využil volného prostoru, od mantinelu si vybruslil na levý kruh a prudkou střelou překonal Adama Brízgalu – 1:0. Další početní výhodu už domácí nevyužili, dlouho je to mrzet ale nemuselo. Kladno rozehrálo zajímavou souhru, Nicolas Hlava však kotouč přejel a Prostějov rozjel smrtící brejk. Tomáš Jandus dostal v přečíslení křížný pas a přesnou ranou navýšil – 2:0. A ani to nebylo od domácích vše! O 13 vteřin později si najel na kruh Daniel Vachutka a nenápadnou ranou přidal třetí trefu – 3:0. Kladeňáci ale těžili z přesilovky a hrozivé skóre dokázali zmírnit! Tomáš Pitule zahrál znovu skvěle před brankou a vteřinu po návratu vyloučeného hráče tečoval Račukovu pobídku do sítě – 3:1.

A ještě před polovinou utkání byl nakonec rozdíl už jen jednogólový! Domácí se provinili hrou v příliš mnoho hráčích a Rytíři jejich vyloučení potrestali! Zach Frye dostal nabito na modré čáře a nechytatelnou dělovkou skóroval – 3:2. V další početní výhodě však hosté mohli inkasovat! Oslabený soupeř vyrazil do přečíslení a do rány Dominika Rudla padl obětavě vracející se Marek Račuk. Čtyři minuty před koncem tak Kladno vyrovnalo vývoj! Tomáš Plekanec vypálil z otočky a vyražený kotouč dorazil za Bláhova záda Adam Kubík – 3:3.

Ve třetí části Rytíři svojí velkolepou otočku dokonali! Marek Račuk se uvolnil, od modré čáry si vybruslil mezi kruhy a jeho ránu tečoval z bezprostřední blízkosti do sítě Nicolas Hlava – 3:4. Hned nato mohl ještě navýšit Antonín Melka, od Vsevoloda Sorokina ale nedostal přesný pas. S odpovědí tak přišli Jestřábi! Tomáš Jandus zůstal trestuhodně volný před kladenskou brankou a po obdržení přihrávky poslal kotouč do sítě – 4:4. Do sirény už ale další gól nepadl! Ve veliké možnosti trefil Pitule jen brankáře Bláhu a ani domácí ze závěrečného náporu branku nevytěžili.

Rozhodnout tak muselo prodloužení! Z toho se stihla odehrát pouze necelá minuta a půl a Kladeňáci se mohli radovat z bonusového bodu. Stěpan Zacharčuk dostal nabito u pravého mantinelu a dělovkou z první ukončil zápas – 4:5.

VYLOUČENÍ VYUŽITÍ OSLABENÍ STŘELY NA BRANKU DIVÁCI
3:4 1:1 0:0 18:26 0

Branky a nahrávky: 10. Mrázek (Drtil, Žálčík), 15. Jandus (Novák, Motloch), 15. Vachutka, 49. Jandus (Chlán) – 17. Pitule (Račuk, Zacharčuk), 27. Frye (Plekanec, Hlava), 36. Kubík (Plekanec, Melka), 46. Hlava (Račuk), 62. Zacharčuk (Hlava, Račuk). Rozhodčí: Doležal, Marek – Beneš, Hnát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 18:26. Diváci: 0.

Rozhodčí: Doležal, Marek – Beneš, Hnát

Prostějov: O. Bláha – Matyáš, Pěnčík, Drtil, Piegl, Staněk, Rudl – Mrázek, Bartoš, Vachutka – Motloch, Kaut, Hrníčko – Žálčík, Chlán, Jandus – Podlaha, Novák, Janeček.

Kladno: Brízgala – Frye, Mikliš, Zelingr, Kehar, Sorokin, Zacharčuk, Štochl – Šapovaliv, Plekanec, Melka – Račuk, Pitule, Hlava – Bílek, Kubík, Guman – Hajný, Filip, Š. Bláha.

Autor: (Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze