ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Rysi si z prvních dvou zápasů Páňa Cupu odnesli tři body

Sobota, 22. srpna 2020 18:38

Hokejbalisté Kladna připravili na víkend již tradiční turnaj s názvem Páňa Cup, na kterém se opět sjela smetánka tohoto sportu. Domácí tým v úvodním duelu porazil mistra republiky Kert Park Praha po prodloužení a ve druhém duelu podlehl reprezentaci do 20 let po samostatných nájezdech. Rysi tak mají na svém kontě před posledním hracím dnem tři body.

Foto: KL

Kladno čekal v pátek hned na úvod turnaje hodně silný soupeř – Kert Park Praha, který je úřadujícím šampionem extraligy (již ze sezony 2018/19, jelikož poslední ročník kvůli koronavirové pandemii mistra nepoznal). Nejdůležitější události prvního duelu se odehrály ve druhé části, kdy byly k vidění celkem čtyři branky. Celek z hlavního města poslal dvakrát do vedení Vojtěch Jágr, Rysi však pokaždé odpověděli. Nejprve se trefil Martin Kohout a podruhé smazal rozdíl z trestného střílení Dominik Barnošák.

Dojít nakonec muselo až na prodloužení, ve kterém se štěstí přiklonilo k domácímu týmu. Barnošák nejprve z druhého trestného střílení neuspěl, a tak našlo Kladno jiného hrdinu. Jakub Arlt se vrátil z trestné lavice a rozhodl o vítězství svého mužstva. „Proti Kertu to bylo z obou stran syrové. Někdy plácaná, někdy hezká akce… Bylo vidět, že jsme ještě moc kvalitních tréninků na hřišti neměli,“ hodnotil asistent kladenského trenéra Jaroslav Procházka.

A ani ve druhém zápase Kladna, který se odehrál v sobotu odpoledne, nestačilo na rozhodnutí o vítězi základních pětačtyřicet minut. Rysi odstartovali proti české reprezentaci do dvaceti let špatně a ve druhé minutě už ztráceli o dvě branky. Po dvaceti sekundách hry skóroval Ondřej Tobiáš, kterého hned vzápětí doplnil David Magasanik. Kladno ale nesložilo zbraně a už za dalších 28 sekund hry snížilo. Martin Špaček rozjel akci po pravé straně a po jeho bekhendovém pokusu dorážel Daniel Pražák do odkryté klece.

Domácí si ale nedokázali pomoct přesilovou hrou, kterou sehráli špatně, a po tlaku z vlastní početní výhody naopak skóroval soupeř. Prosadil se Filip Macek. Do druhé části však vstoupili Rysi jako vyměnění. Zlepšeným pohybem si chodili pro fauly a v přesilovkách byli daleko nebezpečnější! Při hře pět na tři snížil Michal Dědič a už za vyrovnaného počtu hráčů na ploše srovnal Barnošák. Krátce před sirénou pak hosté odskočili zásluhou Jana Čejky a když se reprezentace prosadila i na konci 39. minuty z hole Magasanika, s domácími to vypadalo špatně.

To by ale nebylo Kladno, aby se smířilo s dvougólovou ztrátou. V přesilové hře snížil Jiří Hrabár a v oslabení srovnal z úniku David Šrámek, který vzbudil vlnu nadšení na slušně naplněné tribuně kladenské arény. Další branky ze hry už ovšem nepřibyly. Ke slovu se tak dostaly samostatné nájezdy, v nichž byl z domácích úspěšný pouze Barnošák. To z dvacítky se nemýlili hned dva střelci a právě skvěle hrající Magasanik rozhodl o triumfu svého týmu.

„Reprezentace má kvalitní výběr, takže jsme očekávali, že půjdou do pohybu. Bohužel ze začátku zápasu jsme to podcenili a oni nám díky pohybu a důrazu dali jednoduché góly. Když jsme se začali zvedat, tak jsme vyrovnali, ve třetí třetině myslím, že už jsme byli lepší. Mohli jsme vyhrát, ale byla to zasloužená remíza. Nájezdy nám nejdou pořád, to je naše slabina. Na tom se budeme snažit zapracovat v tréninku. Bod je pro nás samozřejmě málo,“ mrzelo kladenského trenéra Procházku, který byl ale jinak po prvních dvou zápasech spokojený.

„Ukázalo nám to, že jsme opět na dobré cestě. Do turnaje jsme šli z hrubé přípravy, což je na hřišti ještě znát. Po turnaji budeme mít 14 dní na to se do toho dostat před prvním extraligovým zápasem,“ doplnil Procházka.

Rysi před sebou mají ještě jeden hrací den, tedy neděli, během které odehrají poslední dva duely. Ve 13 hodin vyzvou Most a v 17 hodin zakončí celý turnaj utkáním proti Pardubicím.


Autor: (fa)



  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze