ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Na výhru proti Motoru nestačil ani hattrick Tomáše Gumana

Pondělí, 17. srpna 2020 20:03

Rytíři neodstartovali do odvety proti Motoru vůbec špatně, přesto si z jihu Čech nakonec odvezli porážku 4:7. Kladno dvakrát vedlo, přičemž podruhé mělo k dobru dvě branky, na začátku třetí části už měl ale stejný náskok soupeř. Hattrick proti svému bývalému týmu zaznamenal Tomáš Guman a třemi asistencemi se zase předvedl sedmnáctiletý bek Jiří Ticháček, ani to ale na body proti extraligovému sokovi nestačilo.
Foto: Ján Honza

Rytíři tentokrát zvládli vstup do zápasu daleko lépe než v případě prvního vzájemného duelu. Kladeňáci odstartovali dobrým pohybem a za aktivitu byli odměněni první trefou zápasu! Tomáš Guman si najel před branku od levého mantinelu a po individuálním průniku překonal i brankáře Marka Čiliaka – 0:1. A Kubíkova formace pokračovala v příkladné hře i nadále! Zakrátko mohl navýšit Vítězslav Bílek, který vytáhl Čiliaka z branky a chytře mířil k protější tyči, kotouč však branku těsně minul. V přesilové hře měl dvakrát výbornou možnost debutant Matyáš Šapovaliv, nakonec se ale blýskl fantastickým zákrokem zkušený slovenský gólman Motoru. Emoce posléze vzbudil ostrý, ale dle názoru sudích čistý hit Vsevoloda Sorokina na domácího Matouše Hrubce, který opustil ledovou plochu hodně otřesený. Zranění spoluhráče ale jako by domácím vlilo novou krev do žil. David Gilbert dokázal udržet na zádech bránící hráče Kladna a přihrál před odkrytou klec Karlu Plášilovi, jenž už nezaváhal – 1:1.

Druhá část začala tlakem kladenského celku, Motor si do ní totiž přenesl trest z první části. A nedisciplinovanost domácích byla nakonec potrestána! Tři vteřiny před koncem trestu vypálil z vrcholu pravého kruhu Tomáš Guman a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Už na tomto gólu měl veliký podíl Jiří Ticháček, který Gumanovi skvěle nabil, vzápětí pak mladý obránce zazářil ještě víc. Z pozice od mantinelu totiž pohotově nastřelil puk do ohně před brankovištěm a od hole Matyáše Filipa se kotouč odrazil do sítě – >b>1:3. Dvougólové vedení však nemělo dlouhého trvání. České Budějovice vybojovaly přesilovou hru a tu dokázaly využít. Roman Přikryl se dostal k dorážce Doležalovy střely a překonal rozhozeného Davida Stahla v kladenské bráně – 2:3. Při další přesilovce pak mohl vyrovnat do odkryté klece Adam Raška, jenže Stahl byl proti! Mladý brankář se bleskově přemístil a nataženým betonem zabránil téměř jistému gólu. Na další pokus už byl však krátký i on. Pavel Pýcha vypálil od modré čáry a Miroslav Indrák těsně před brankářem protečoval puk do sítě – 3:3. A domácí byli navíc dál produktivní. Další nahození Niklase Pavla usměrnil hokejkou do brány exkladenský Roman Přikryl – 4:3.

Třetí dějství odstartovalo pro Rytíře hodně smolně. Po necelých dvou minutách hry totiž vypálil od modré Jakub Suchánek a od Alberta Michnáče se kotouč obloučkem odrazil až do brány – 5:3. V polovině třetiny pak ideálně využil odraženého puku Vít Jonák, který s přehledem dorazil do odkryté klece – 6:3. Už o osmnáct vteřin později to však bylo opět jen o dva góly! Tomáš Guman se dostal do úniku a s přehledem uklidil kotouč do protějšího rohu brány – 6:4. Domácí však byli dál smrtelní v útočném pásmu a využili další přesilovou hru. Albert Michnáč vyslal zpoza klece krásnou přihrávku a Martin Novák jeho pobídku bez problémů využil – 7:4. Rytíři mohli vzápětí alespoň snížit rozdíl v přesilových hrách, nebyli v této činnosti ale ani zdaleka tak úspěšní jako jejich soupeř.

Branky a nahrávky: 18. Plášil (Gilbert), 29. Přikryl (Doležal), 32. Indrák (Pýcha, Voženílek), 36. Přikryl (Pavel, Doležal), 42. Michnáč (Suchánek), 50. Jonák (Pýcha, Raška), 56. Novák (Michnáč) – 4. Guman (Kubík, Ticháček), 22. Guman (Ticháček), 27. Bernat (Ticháček, Sorokin), 50. Guman (Bílek, Kubík).

Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček

Budějovice: Čiliak – Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov, Svach, Suchánek – Doležal, Přikryl, Voženílek – Hrubec, Prokeš, Jonák – Indrák, Toman, Raška – Michnáč, Gilbert, Novák

Kladno: Stahl – Zelingr, Kehar, Sorokin, Ticháček, Štochl, Mikliš – Bílek, Kubík, Guman – Š. Bláha, Šapovaliv, Hajný – Hlava, Routa, Jelínek – Urban, Filip, Bernat

VYLOUČENÍ VYUŽITÍ OBSAZENÍ DIVÁCI
5:4 3:1 0:0 1420
Foto: Ján Honza
Foto: Ján Honza
Foto: Ján Honza
Foto: Ján Honz

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze