ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Smrtící standardky přinesly drama, postup v MOL Cupu ale nakonec slaví Benešov

Sobota, 15. srpna 2020 13:29

Po 45 minutách to vypadalo, že je hotovo. Fotbalisté Kladna ztráceli na domácím trávníku s Benešovem 1:6 a s postupem do dalšího kola MOL Cupu se mohli loučit. Pak ale přišel nástup do druhé půle a najednou bylo vše obráceně. David Čížek nastartoval skvělými standardkami stíhací jízdu, která nakonec vygradovala v jednogólovou porážku 5:6.

Foto: KL

Kladno zažilo doslova hororový vstup do zápasu. Už v první minutě se střela ze střední vzdálenosti odrazila od tyče před volného Richarda Kaloda, který lehkým trknutím poslal Benešov do vedení. Hned vzápětí navíc naskočil na centr velmi dobře Jakub Vosáhlo a bylo to o dvě branky. Stále přitom běžela teprve třetí minuta!

A mělo být hůř! Ve 14. minutě využil volného prostoru opět Richard Kaloda a v minutě 20. dokonal kladenský zmar brankář Martin Kindl, když nahrál Ladislavu Dufkovi před prázdnou bránu. V tu chvíli byli domácí zralí na ručník, zbraně však nesložili. V 31. minutě odstartoval svoje galapředstavení David Čížek, když z rohu našel přesně hlavičkujícího Antonína Holuba. Radost však neměla dlouhého trvání. Hned z protiakce se dostal k nádherné ráně Mario Lička a využil svoje zkušenosti na jedničku. Těsně před koncem půle pak sudí odpískal přísnou penaltu proti Kladnu za hru rukou a Zdeněk Vraňák upravil na 1:6.

„Ještě včera jsem se smál, jak může Barcelona dostat osm gólů. Sám jsem takový první poločas nikdy nezažil, ani v přípravce. S čím pak jít do druhé půle? Prostě jsme si řekli, že to odmakáme, že budeme přesouvat, a asi jsme viděli, že takhle je třeba hrát celý zápas,“ komentoval po utkání hlavní hrdina domácích David Čížek. Právě on měl největší podíl na velké stíhací jízdě, která se v druhém poločase rozeběhla.

Trenér Jan Pejša sáhl v poločase hned ke čtyřem střídáním a na trávníku se to projevilo okamžitě. Už ve 47. minutě snížil po rohovém kopu střídající Rastislav Stříška. O další dvě minuty přidal třetí zásah opět po rohu Antonín Holub a rázem to bylo zajímavější. Když byl pak Matěj Donát faulován ve vápně a Štěpán Hanzlík zkušeně proměnil pokutový kop, oba týmy od sebe dělily už jen dvě branky!

A definitivní drama přišlo v 75. minutě. David Čížek zahrával pokutový kop z dobrých čtyřiceti metrů, jeho centr ale nikdo nezasáhl a míč proskákal až do sítě. Kladno posléze ještě mohutně sahalo po vyrovnávací brance, v závěrečných minutách, kdy potřebovalo mít největší tlak, už se však k míči příliš nedostalo.

„Vyhrát půli 4:0, to jsem asi také nezažil a mohli jsme dát i pátého góla. Potřebovali jsme tak deset minut,“ vyprávěl po zápase Čížek.

Kladeňáci tak ve druhé půli smazali rozpačitý úvod zápasu a srdnatým výkonem málem dosáhli na vyrovnání. I přesto však jednobranková porážka stačí k tomu, že kladenský SK v MOL Cupu končí. Plně se tak může soustředit na další sezonu Fortuna Divize B, která odstartuje už příští víkend!

 SK Kladno – SK Benešov 5:6 (1:6)

Branky: 31. a 48. Holub, 47. Stříška, 64. Hanzlík (pen.), 75. Čížek – 1. 14. Kalod, 3. J. Vosáhlo, 20. Dufek, 32. Lička, 45. Vrňák (pen.). Rozhodčí: Mudra – Hodek, Fencl.

SK Kladno: Kindl – Ježdík, Janda, Hanzlík, Nosek (46. Stříška) – Čížek, Říha (46. Donát), Holub, Pospíšil (72. Dejčmar) – Tóth (46.Procházka) – Šnobl (46. Šíma).

SK Benešov: Rotbauer – Lupač, Pedro (68. Krunert), Vrňák, J. Vosáhlo – Dufek, Brokeš, Filip, Lička, Srb (60. Meszároš) – Kalod (60. Tomek).


Autor: (fa)



  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze