ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Zástupci města Kladna představili občanům plánované investice

Čtvrtek, 4. června 2020 06:50

Ve středu se v kině Sokol odehrál restart politické reprezentace města s občany. Diskuze se vedla o Štechově ulici, zimním stadionu, Bukovce, propojení Sítenského údolí s Panskou loukou a ulicí Petra Bezruče. Hlavním tématem však byla investice do horní části hlavní třídy.  

Zástupci města Kladna představili občanům plánované investice (Foto: KL)

Dva měsíce pandemie vymazaly finance na většinu plánovaných investic, které chtělo město v příštím roce realizovat. Proto je nyní nutné, aby zástupci Kladna plánovali chytře a peníze rozprostřeli na projekty do celého města. Setkávání s občany jim v tomto ohledu hodně pomůže. Dozví se, co lidi v jednotlivých čtvrtích trápí, a budou tak moci cíleně mířit na důležité věci.

„Na dnešním setkání s občany jsme prezentovali probíhající rekonstrukce a revitalizace. Jednalo se o Štechovu ulici, otevření Sítenského údolí u Panské louky a na druhé straně u zimního stadionu, který také čeká rekonstrukce. Dále jsme lidem předložili dva návrhy úprav prostoru před kinem Sokol a sokolovnou. Dalším tématem byla Bukovka, která je ve fázi rozpracovanosti,“ uvedl pro Kladenské listy primátor Dan Jiránek.

Zástupci města lidem v kině Sokol představili dvě varianty řešení horní části hlavní třídy. Jedna z nich je z architektonické soutěže z roku 2016 a počítá s tím, že dojde k zásadní změně dopravního režimu. Na horní část třídy TGM by byl znemožněn vjezd automobilům a zrušila by se parkovací místa. „Na základě podnětu jsme vytvořili druhou variantu s tím, že jsme v ní zachovali stávající dopravní režim, který tu je nyní. Jenom jsme tu silnici zúžili a zachovali jsme parkovací místa, a tím došlo k rozšíření prostoru před kinem Sokol s tím, že se tam dají vysadit například stromy nebo doplnit zeleň,“ řekl radní Lukáš Hanes.  

Tak blízko a přitom tak daleko. Nejeden Kladeňák stál v nejzápadnějším cípu Sítenského údolí a přemýšlel, jak se co nejrychleji dostat k zimnímu stadionu nebo Sletišti, od kterého ho vzdušnou čarou dělily pouhé desítky metrů. To se nyní mění v realitu. Vedení radnice totiž pracuje na tom, aby do ulice Petra Bezruče vznikla propojka. Stejně tak chce změnit v umetenou cestičku zarostlou džungli podél Dlouhé ulice. Napojení Sítenského údolí na Panskou louku totiž prodlouží procházkovou cestu přírodou uprostřed města. „V době vegetačního klidu se uskutečnilo kácení, takže cesty jsou připravené. V tuhle chvíli máme podanou žádost o stavební povolení. Do konce letošního roku bychom chtěli, aby byl projekt dokončen,“ uvedl Lukáš Hanes.

Zimák se bude opravovat na etapy. Prioritou je dosluhující střecha a opláštění. Není kam uhnout. Město má na rekonstrukci stadionu už jen rok. „Rekonstruovat se bude střecha a opláštění zimního stadionu. K tomu chceme ještě z nové střechy dodat retenci vody. Ta by se poté mohla využívat k zalévání. Soutěž na zhotovitele bude zahájena letos, ten by přes zimu měl vytvořit ocelovou konstrukci a na konci sezóny 2020-2021 by měl být zimák uzavřen, stará střecha se demontuje a bude nainstalována nová. My totiž chceme, aby došlo k minimalizaci toho času, kdy nebude místní hokejový tým hrát doma své zápasy,“ zhodnotil radní Hanes.

Autor: (mv)



  1. krimi

    V pátek hasiči z Kladna a Rakovníka zachraňovali paraglidistu z vysokého modřínu

  2. video

    V Kladně se rozloučili se zimou a spálili Moranu

  3. zprávy

    Slánská porodnice jde s dobou: Nově mohou maminky rodit na porodnickém gauči

  4. sport

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  5. video

    Ve Slaném přivítalo první zákazníky nové obchodní centrum

  6. zprávy

    Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID

  7. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  8. kultura

    Na smrtnou neděli v Kladně spálí Moranu

  9. krimi

    Sieg Heil, takto zdravil muž strážníky v Kladně, skončil v rukách policie

  10. kultura

    Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

  11. zprávy

    Poděkování za uspořádání sbírky, od Nadačního fondu, do Oblastní nemocnice Kladno

  12. krimi

    Speed Marathon 2024, akce policie zaměřená na měření rychlosti

  13. zprávy

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně představí koláže Jiřího Hankeho

  14. info z radnice

    Pozvánka na páté zasedání Zastupitelstva města Kladna

  15. kultura

    Kladno bude v neděli pálit Moranu a vyhánět zimu

  16. zprávy

    Sleva na pronájem sálu pro svatbu snů v Královickém dvoře, poslední volně termíny

  17. zprávy

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla zahájily další sezonu

  18. komerční sdělení

    Máte pro strach uděláno? Šupitó do šapitó! V Kladně u OC Oaza

  19. soutěž

    Lemuří stezka Zooparku Zájezd se opět vrátila do Central Kladno

  20. kultura

    Městská knihovna Kladno připravila představení knihy Putování za Minísky