ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Šnajdr je novým šéftrenérem elitních družstev. Dalšími šéftrenéry zůstávají Czeczinkar a Skuhrovec

Neděle, 17. května 2020 10:00

Florbaloví Kanonýři vstoupí do sezony 2020/21 s novým šéftrenérem elitních kategorií. Tuto pozici bude zastávat Miroslav Šnajdr, zkušený kouč a zároveň i útočník A-týmu, který do Kladna přestoupil v lednu z Karlových Varů. Už v uplynulé sezoně se podílel na trénování mládežnických družstev, teď je jeho role ještě významnější.

Šnajdr je novým šéftrenérem elitních družstev. Dalšími šéftrenéry zůstávají Czeczinkar a Skuhrovec (Foto: Kanonýři Kladno)

„Post šéftrenéra elitních kategorií jsem v minulé sezoně suploval já, ale už jsem cítil, že sedím na mnoha židlích. Chceme, aby péče o dorostence, juniory a ženy byla větší a pravidelnější. Míra se do této pozice hodí a já jsem ho pro ni připravoval,“  vysvětluje sportovní ředitel Kanonýrů a kouč A-týmu Jan Pazdera.

28letý Šnajdr patří k erudovaným trenérům s velkými zkušenostmi, neboť už několik sezon je součástí trenérského týmu Českého florbalu, který organizuje Kemp talentované mládeže. Po přestupu z Karlových Varů do Kladna se hned zapojil do trénování mládežnických družstev Kanonýrů, rotoval u několika týmů a především poznával zdejší prostředí. „Po půl roce u Kanonýrů dobře vidím, kam organizace směřuje, jaké má cíle a jak progresivní oddíl to je. Proto, když jsem dostal nabídku podílet se na rozvoji talentovaných dorostenců a juniorů, to byla pro mě čest a zároveň velká výzva, kterou jsem rád přijal. Zároveň bychom v Kanonýrech rádi v budoucnu vybudovali kompletní ženskou složku. Již nyní máme velmi nadějné dívky v žákovském a dorosteneckém věku a já bych chtěl přispět k jejich rozvoji i v seniorské kategorii,“ říká Miroslav Šnajdr.

Ten zároveň bude společně se Stanislavem Minářem trenérem dorostenců, u juniorů pak pokračuje Jan Buk. Vzhledem k tomu, že někteří talentovaní dorostenci už s A-týmem Kanonýrů trénují, bude se s nimi Šnajdr potkávat v zajímavé roli trenér-spoluhráč. „Bude to od něj vyžadovat velkou profesionalitu, ale Míra má všechny předpoklady, aby tu roli zvládl,“ ví Pazdera.

Jmenování Šnajdra je jen jedním z důležitých kroků, jak Kanonýři pro nadcházející sezonu znovu posouvají úroveň sportovního managementu u své mládeže. Celkem totiž mají šéftrenéry tři – tím dalším je Michal Skuhrovec, který má na starosti přípravku a Kanonýrskou školičku, a Martin Czeczinkar, pod něhož spadají elévové, mladší a starší žáci a rovněž elévky, žákyně a dorostenky. Jejich úkolem je především úzká spolupráce s trenéry jednotlivých ročníků či nastolení jednotné tréninkové metodiky klubu.

„S prací všech tří jsem velmi spokojen. Jsme na společné vlně, jak bychom florbal chtěli dělat a především ve druhé polovině minulé sezony jsme udělali kus práce. Investovali jsme spoustu času do vzdělání. Podařilo se nám přivést poměrně dost zajímavých osobností, které s námi sdíleli své know-how. Měli jsme na Kladně finského florbalového trenéra či kouče z fotbalu a hokeje,“ popisuje Pazdera.

Ten společně s týmem šéftrenérů využil koronavirovou pauzu k tvorbě metodiky a jednotné sportovní koncepce, která přesně popisuje, jak shodně na všech úrovních rozvíjet hráče Kanonýrů. „Chceme, aby ta péče byla efektivní a zároveň kontinuální. Aby hráč nebyl závislý, jaký konkrétní trenér ho vede, ale aby program byl sestavený tak kvalitně, že nám to bude generovat výtečné hráče z vlastní líhně. A k tomu by měli dopomoct právě nově uchopené role šéftrenérů,“ říká sportovní ředitel.

Zároveň má každý z tří šéftrenérů specifický úkol. U přípravek, které loni díky vydařeným náborům zažily velký boom, je potřeba kompetentní člověk, který umí pracovat s malými dětmi. „Který v nich zapálí lásku pro florbal, aby u toho sportu chtěly zůstat, a zároveň člověk, který zvládne komunikovat s rodiči. A to Michal Skuhrovec je. Martin Czeczinkar měl pod sebou loni hodně kategorií, chtěl jsem mu letos ulehčit, aby mohl jít v práci víc do detailů, v čem on je silný. A u dorostu, juniorů a žen jsem chtěl člověka, který se bude s trenéry pravidelně setkávat, bude vyhodnocovat jejich způsob práce, bude jim dávat zpětnou vazbu a pomáhat jim se sdílením jednotného know-how. Věřím, že s tímto týmem naši práci zase posuneme o jeden level výš,“ míní Pazdera.

Šéftrenéři jsou zároveň vedle trenérů jednotlivých družstev i kontaktními osobami pro rodiče. V případě potřeby se vždy obracejte na toho, jenž má jednotlivé kategorie na starosti.

Miroslav Šnajdr 721/411603 snajdr@kanonyrikladno.cz (dorost, junioři, ženy)

Martin Czeczinkar 773/241576 czeczinkar@kanonyrikladno.cz (elévové, mladší a starší žáci, elévky, žákyně, dorostenky)

Michal Skuhrovec 774/355458 skuhrovec@kanonyrikladno.cz (Kanonýrská školička, přípravka)

Autor: Robert Sára



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově