ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Vedení klubu i města se sešla se zástupci fanklubu. Řešil se stadion, ale i časté otázky na mužstvo

Čtvrtek, 20. února 2020 13:09

V pondělí odpoledne proběhla na ČEZ stadionu avizovaná schůzka vedení klubu Rytíři Kladno, zástupců Statutárního města Kladna, architekta Antonína Buchty a zástupců fanklubu. Hlavním tématem byla rekonstrukce kladenského hokejového stánku, ale v závěru zbyl také prostor na otázky k aktuální situaci okolo extraligového mužstva, které bojuje o setrvání v extralize.

Vedení klubu i města se sešla se zástupci fanklubu. Řešil se stadion, ale i časté otázky na mužstvo (Foto: Lukáš Jůdl)

Na schůzce byl přítomný správce ČEZ stadionu Josef Poláček, radní pro sport Jiří Chvojka, Petr Dubravský (odbor investic), Martin Kraus (dotace), radní pro rozvoj Lukáš Hanes, Radek Větrovec (zastupitel), architekt Antonín Buchta, majitel Rytířů Kladno Jaromír Jágr, tiskový mluvčí hokejového klubu Lukáš Jůdl a marketingový manažer kladenského hokeje Jiří Kalla.

V plánu je více etapová rekonstrukce. „V rámci té první se bavíme o nutné výměně střechy, čímž se zlepší i akustika na stadionu. Stadion bude také zateplený a opláštěný. Do budoucna máme v plánu další etapy, ale ty zatím zůstávají jen na papíře. Po sezoně 2020/21 se začne s realizací první etapy,“ potvrdil uznávaný architekt Antonín Buchta, který je projektantem třeba i moderní Werk Areny v Třinci.

A jak se bude teď postupovat? „Do konce roku 2020 chceme mít jasno o vítězi soutěže, ze které vzejde zhotovitel celé rekonstrukce. Nechceme slibovat, že se tato soutěž rozhodne třeba během čtrnácti dní. To není kvůli zákonným lhůtám ani možné. Reálně se jedná o horizont půl roku,“ vysvětlil Petr Dubravský.

Řešila se také otázka uzavírání stadionu během dní, které na území Česka doprovázel silný vítr. „Opakuji, že jsme stadion uzavřeli z pouze preventivních důvodů. Nehrozilo žádné bezprostřední nebezpečí, ale i tak jsme ho chtěli maximálně eliminovat. Situace díky tomu byla zcela pod kontrolou a pokud by se něco podobného opakovalo, zachováme se stejně. Nicméně opravdu jen preventivně,“ zdůraznil Josef Poláček.

Do budoucna by se mohl ČEZ stadion proměnit i uvnitř a v okolí. „Sice to teď není na pořadu dne, ale pokud by se objevily dostupné finanční prostředky, rádi bychom stadion zmodernizovali i uvnitř. To znamená, že by se zlepšilo zázemí pro fanoušky, ale i pro hráče, pro které by mohla být vybudována zcela nová kabina,“ naznačil Buchta.

„Dále chceme vybudovat chodník podél hlavní cesty na stadion tak, aby po skončení zápasu byli fanoušci odděleni od vyjíždějících automobilů. Mohla by také vzniknout druhá cesta ze stadionu, a to skrz prostor bývalých mrazíren,“ dodal na závěr Lukáš Hanes.

S majitelem klubu Jaromírem Jágrem o aktuální situaci Rytířů (Foto: Lukáš Jůdl)

Zástupci fanklubu měli po besedě o rekonstrukci stadionu prostor na to, aby se mohli ptát majitele klubu Jaromíra Jágra na často kladené otázky veřejnosti. V posledních hodinách se objevovala řada spekulací, které byly na setkání vyvráceny. „Tak třeba kapitán Kuba Strnad chyběl v pátečním i nedělním utkání proto, že měl střevní virózu. Věříme, že se vrátí už v průběhu tohoto týdne,“ uvedla hrající legenda. „Rovněž věříme v brzký návrat Denise Godly. Nicméně chceme, aby se cítil zcela v pořádku,“ vysvětlila slavná osmašedesátka.

Vzhledem k tomu, že A tým využívá služeb všech šesti možných hrajících cizinců, nebylo v závěru sezony příliš možností, kde brát posily. „Jednali jsme s jedním českým hráčem, který se však rozhodl pro jiné angažmá. Ostatní kluby pak o naše hráče stály, ale zájem byl pochopitelně o klíčové hráče, které jsme si nemohli dovolit v závěru náročné sezony uvolnit jinam,“ pokračoval Jágr. „Nemá cenu řešit spekulace, kdo s kým jedná. Jsou to stejně jen spekulace. Jsem přesvědčený o tom, že všichni hráči, kteří tu jsou, chtějí Kladno zachránit, a že hrají a trénují v jejich maximálních možnostech,“ těší ho.

A trenérský štáb? „Nemyslím si, že kdybych vyměnil trenéry, že by se něco změnilo. O trenérech to není. Vždyť byli i o postupu do extraligy. Vzpomeňte si na výměnu trenérů v jiných týmech, které jsou dole, nebo se jim nedaří. Změnilo se tam pak něco? Nic zásadního. Trenéři takto zůstanou, ale jsem v kontaktu s některými lidmi, kteří by do kádru mohli přivést zase třeba něco svěžího. Uvidíme, jak to dopadne,“ svěřil se Jágr.

Na mužstvo padla deka, není však konec. „Ten bude až po 52. kole. Do té doby budeme dělat všechno proto, abychom ubojovali záchranu v extralize. Padla na nás deka, ale viděli jste v Liberci, že stále můžeme dávat góly a hrát s nejlepšími týmy kvalitně. Jen se tohle musí zlomit,“ neskládá zbraně Jágr. „Na stadionu máme tu nejlepší atmosféru ze všech a kluci to vnímají. V tomto ohledu jsme v extralize jednoznačně první,“ váží si podpory Jaromír Jágr.

Autor: Lukáš Jůdl



  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče