ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Série porážek trvá, Kladno nedokázalo stáhnout náskok Beranů

Středa, 12. února 2020 19:57

Rytíři nezvládli slušně rozehraný zápas proti Zlínu a prohráli 2:3. Série jejich porážek se tak protáhla už na sedmizápasovou. Kladeňáci přitom nezačali špatně a v první části šli do vedení po zásahu Brendona Nashe. V prostředním dějství ale Berani otočili vývoj a na začátku posledních dvaceti minut svoje vedení navýšili. Jaromír Jágr z přesilovky ještě snížil, závěrečný tlak ale k další brance nevedl.

Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

Tempo v úvodu zápasu určila zejména brzká přesilovka, kterou Rytíři sehráli výborně. Po O’Donnellově přihrávce byl v ideální pozici Jaromír Jágr, Libora Kašíka ale nepřekonal a neuspěl ani o chvíli později s odvážným výjezdem před branku. Obránce Brady Austin mohl v jednu chvíli střílet do prázdné branky, když se Kašík zapomněl vedle své klece, na ránu do chumlu těl si ale netroufl. Po skončení oslabení měl těžkou práci na druhé straně i Lukáš Cikánek, poradil si ale výborně. Navrátilec do sestavy Jakub Hajný mohl v úniku po bekhendové kličce zakončovat do odkryté sítě, puk mu však ujel příliš daleko. Zakončení do téměř prázdné branky měli vzápětí k dispozici i hosté, Cikánek se ale znovu vytáhl. Skóre se tak měnilo až necelých pět minut před první sirénou! Brendon Nash si připravil puk na pravém kruhu a parádně trefil protější roh branky – 1:0.

Ve druhé části začalo Kladno prožívat horké chvíle, protože Zlín se oproti úvodnímu dějství dostal více do hry. Z toho pramenily také zlínské přesilovky, z nichž hosté druhou využili. Jan Dufek dostal nabito na podobném místě jako v první části Brendon Nash a střelou lehce nad ledem překonal skvěle chytajícího Cikánka – 1:1. Za chvíli navíc mohlo být pro Rytíře ještě hůř. Dalibor Řezníček poslal od modré čáry skrytou střelu a puk cinkl o spojnici za Cikánkovými zády! K nevoli domácích fanoušků i hráčů se ale hosté nakonec dočkali. Martin Novotný vypálil od modré a od Jiřího Ondráčka se kotouč odrazil do sítě – 1:2. Rytíři se jen marně dohadovali s rozhodčím, že puk v předchozí situaci už opustil pásmo. Tím si ovšem domácí všechnu smůlu ještě nevybrali. O chvíli později pálil od modré hodně tvrdě Matyáš Zelingr a blokující hráč přizvedl puk přímo do Melkova obličeje.

Do třetí periody se Antonín Melka i přes ošklivé zranění v obličeji vrátil, Rytíři ale dlouho neměli důvod k radosti. Už po dvou a půl minutách se dostal k odraženému puku Pavel Kubiš a s přehledem uklidil kotouč za kladenského gólmana – 1:3. V přesilové hře se ale dostal ke slovu ten nejpovolanější a opět ukázal svoje umění! Jaromír Jágr si nabruslil na pravý kruh a přesnou ranou překonal Libora Kašíka – 2:3. Vstřelená branka dodala Kladnu nových sil a byli to právě domácí, kdo měl tlak a tlačil se za dalším gólem. Necelé dvě minuty před ovšem Brendon Nash nevyužil dvě obrovské možnosti a k další zajímavější šanci už se Kladeňáci nedostali.

Rytíři Kladno: Cikánek – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Zelingr, Zajíc – Jágr, Vampola, Zikmund – Strnad, Melka, Redlich – Hovorka, Stach, Machač – Hajný, Kaut, O‘Donnell. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
PSG Berani Zlín: Kašík – Žižka, Nosek, Freibergs, Ferenc, Řezníček, Novotný, Buchta – Herman, Fořt, Dufek – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Claireaux – Kubiš, Sedláček, Ondráček. Trenéři: Svoboda, Hamrlík.
Branky a nahrávky: 16. Nash (O’Donnell), 44. Jágr (O’Donnell, Austin) – 29. Dufek (Claireaux, Freibergs), 33. Ondráček (Novotný, Kubiš), 43. Kubiš (Ondráček, Buchta). Třetiny: 1:0, 0:2, 1:1. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Šír, Sýkora – Kajínek, Špringl. Diváci: 2916. Nejlepší hráči utkání: Brendan O’Donnell – Pavel Kubiš.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy