ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Divoká bitva s Karlovými Vary vedla k jedinému bodu

Pátek, 31. ledna 2020 21:11

Zápas proti Karlovým Varům, to byla pořádná divočina! Týmy se přetahovaly o vedení a celkem diváci viděli během základní hrací doby osm uznaných branek. Kvůli využité trenérské výzvě Rytířům nebyl jeden gól uznán, domácí se ale ani tak nevzdali a vypjatou bitvu nakonec dovedli až do prodloužení. V něm už se ale radovali hosté. Kladno tak zapsalo jeden bod a po čtyřech duelech prolomilo bezbodovou sérii.

Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

Utkání odstartovalo velikým paradoxem. Kladno bylo aktivní a mělo tlak, z ojedinělé šance šli ale do vedení hosté! Tomáš Rachůnek kličkou oblafl Ladislava Romančíka, natlačil se před branku a procpal puk za Denise Godlu – 0:1. Odpovědí však byl pokračující nápor Rytířů! Přesilovku ještě domácí nevyužili, sedm vteřin po jejím vypršení už se ale radovali. Jaromír Jágr našel před brankovištěm Ladislava Zikmunda a ten krásným bekhendem z otočky rozvlnil síť – 1:1. Zakrátko navíc z kladenského tlaku vyplynula další branka. Ladislav Zikmund byl sražen do brankoviště a puk dotlačil do sítě. Sudí se došli poradit s videem a gól uznali, následně si ale hosté ještě vyžádali Coach’s Challenge a podruhé už páni v pruhovaném rozpažili. A v závěru to mohlo být úplně obráceně. Graňákovo nahození od modré totiž propadlo až za Godlu a cinklo do tyče.

Kladno ale ani ve druhé části nepolevilo v aktivní hře a nakonec bylo odměněno gólem, který už musel být uznán! Přesilovku domácí ještě nevyužili, po ní si ale vyjel zpoza klece Jaromír Jágr a prudkou střelou poslal svůj tým do vedení – 2:1. Energie mohla bleskově odpovědět, v tutové možnosti ji ale zastavil famózní Godla. Srovnání tak přišlo až o chvíli později! Kladenský gólman neudržel střelu od modré a Petr Koblasa dorazil do odkryté klece – 2:2. Hosté navíc dokázali bleskově využít svoji druhou přesilovku v utkání a opět šli do trháku. Václav Skuhravý vyhrál buly, dostal puk zpět a trefil přesně roh branky – 2:3. Po dalším závaru pak zůstal v brankovišti ležet zraněný Godla a zaskočit za něj musel parádním zákrokem Martin Kehar. Slovenský gólman však nemohl v zápase pokračovat a po krátké zkoušce pustil mezi tři tyče Lukáše Cikánka. 14 vteřin před koncem pak Brady Austin využil přesilovku a dělovkou srovnal – 3:3. Podruhé už hostům Coach’s Challenge nevyšla!

Do třetí části přišlo pro domácí fanoušky veliké překvapení. S Rytíři totiž vyjel na led s maskou Denis Godla, který se opět postavil do brankoviště! Zanedlouho ale opět inkasoval. Hosté znovu uspěli v početní výhodě a Dávid Gríger dorazil volný puk do brány – 3:4. Kladno se ale rozhodně nechtělo vzdát a pokračovalo dál v tlaku! Ve 49. minutě se tak puk odrazil tak příhodně, že si jej Matěj Stříteský srazil do vlastní brány – 4:4. Gól byl připsán Martinu Keharovi, který byl autorem střely od modré čáry, a zapsal tak první trefu v Tipsport extralize! Kladeňáci posléze přestáli horké chvilky a ubránili oslabení ve třech. Závěrečná hra nahoru dolů už ale další gól nepřinesla.

Z prodloužení nestihla uběhnout ještě ani minuta a půl a byl konec. Tomáš Rachůnek dostal křižný pas od Jakuba Fleka a překonal Godlu – 4:5.

Rytíři Kladno: Godla (40. – 40. Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – Redlich, Melka, Strnad – Hovorka, Kaut, O‘Donnell – Bílek, Stach, Machač – Š. Bláha. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Rohan, Stříteský, Graňák, Plutnar, Mikyska, Eminger, Šafář – Rachůnek, Gríger, Flek – Mikúš, Vildumetz, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – Zabloudil, Skuhravý, Vondárček. Trenéři: Pešout, Mariška.
Branky a nahrávky: 13. Zikmund (Jágr), 28. Jágr (Vampola), 40. Austin (Vampola, Jágr), 49. Kehar (Lakos, Strnad) – 5. Rachůnek (Flek), 31. Koblasa (Graňák, Plutnar), 37. Skuhravý (Rohan), 43. Gríger (Rachůnek), 62. Rachůnek. Třetiny: 1:1, 2:2, 1:1 – 0:1. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Frodl, Ganger. Diváci: 3800. Nejlepší hráči utkání: Jaromír Jágr – Tomáš Rachůnek.

Autor: Filip Ardon – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově