ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

V Hradci skórovali Rytíři až v samém závěru a vracejí se s nepořízenou

Úterý, 28. ledna 2020 20:40

Na slibný výkon ze závěru nedělního utkání s Třincem Rytíři bohužel v Hradci Králové nenavázali. Skulin v jejich obranné hradbě domácí Mountfield bezezbytku využil a vystřílel si čtyřbrankový náskok, který až třináct vteřin před závěrečnou sirénou korigoval jediným kladenským zásahem Brendan O‚Donnell. Středočeši tak počtvrté v řadě vyšli bodově naprázdno.

Ilustrační foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

Úvodních deset minut hry plynulo bez většího rozruchu na obou stranách. Postaral se o něj až Hovorka, jenž ve sprinterském souboji přebruslil Čápa, který ho zastavil jen za cenu faulu, a Kladno dostalo první přesilovku. Zikmundovu dorážku i Jágrovu bombu z pravého kruhu však Mazanec kryl. Potom se do zajímavé pozice dostal Žejdl, který na útočné modré zpracoval dalekonosný pas svého spoluhráče a postupoval vstříc Godlovi. Nachytat u bližší tyče ho ale nedokázal. Na druhé straně viděli rozhodčí útočný faul Hovorky proti Čápovi a z hromadné pošťuchované, která se na ledě následně rozpoutala, se vyčlenila dvojička Nash – Cibulskis, která zaplněné ČPP Aréně předvedla, co odpozorovala od Végha s Vémolou. Z pěstního souboje vyšel jako vítěz kanadský bek ve službách Rytířů. Hokej se ale hraje na góly a ten první dal už zakrátko domácí Cingel, jenž z pozice mezi kruhy zužitkoval pas Lva a prostřelil Godlu mezi nohy 1:0.

Na začátku druhého dějství domácímu Mazancovi zatápěli hlavně Jágr s Vampolou. Na druhé straně se zákrokem lapačkou proti Žejdlovi zaskvěl Godla. Jenže chvilku nato kladenského gólmana nechala obrana na holičkách proti nikým nehlídanému Klímovi, jenž prvotřídním způsobem zavěsil pod horní tyč a poslal Mountfield do trháku – 2:0. Nabuzený Hradec nadále pokračoval v aktivní hře, napadal kladenskou rozehrávku a dlouho Rytíře nepouštěl do žádné konstruktivnější hry. Když je navíc dokázal opětovně zmáčknout v jejich obranné třetině, byla z toho další branka. Gasparova střela z mezikruží ještě gólem neskončila, záhy však z podobné pozice pálil i Šalda, jehož pokus za Godlova záda dorazil důrazný Lev – 3:0. Pak se Rytíři pochlapili a na více než dvě minuty v kuse sevřeli soupeře v hloubi jeho obranného pásma. Silnou pasáž Kladna ukončil až Mazancův zákrok lapačkou proti Lakosově střele od modré.

Ze závěrečné části uplynulo teprve 19 vteřin, a Godla už musel vytáhnout další parádní zákrok. Tentokrát vleže zlikvidoval pokus Chalupy. Jeho snaha udržet tým nad vodou ale přišla vniveč, když Barinkovi kolem mantinelu proklouzl mladíček Poppel. Ten křižným pasem posadil puk přesně na hůl Gaspara, jehož projektil s cinknutím o tyč zapadl do kladenské klece – 4:0. Do další velké šance se probíjel Žejdl a po něm se blízko své premiérové extraligové trefy ocitl Poppel. Hradecký tlak se stupňoval a kladenský brankář si chvílemi musel připadat jako Kevin – sám doma. Likvidoval ale jak pokus Šidlíka, tak nájezd Lva, který ve vlastním oslabení ukázal záda kladenské obraně a vylámal si zuby až na slovenském brankáři. Poslední zápis na střeleckou listinu zápasu obstaral až třináct vteřin před závěrečnou sirénou O’Donnell, který usměrnil do klece povedenou přihrávku Machače – 4:0. Gólmana Mazance tak sice připravil o čisté konto, ale to podstatné – tři body – zůstalo v Hradci Králové. 

Mountfield HK: Mazanec – Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Čáp, Šidlík, Šlda, Gaspar – Smoleňák, Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Žejdl, Koukal, Perret – Poppel, Morong, Dragoun. Trenéři: Růžička, Martinec, Krátoška.
Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – Redlich, Melka, Strnad – Valský, Machač, Hovorka – Š. Bláha, Kaut, O’Donnell – Stach. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
Branky a nahrávky: 27. Cingel (Lev, Smoleňák), 27. Klíma (Chalupa, Cingel), Lev (Šalda, Klíma), 43. Gaspar (Poppel) – 60. O’Donnell (Machač, Strnad)Třetiny: 1:0, 2:0, 1:1. Vyloučení: -:-. Využití: 1:0. V oslabení: -:-. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Rampír, Komárek. Diváci: Nejlepší hráči utkání:  – .

Autor: Jaroslav Keimar – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově