ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Ani závěrečný kladenský žár třineckou ocel neroztavil. Draci odvezli tři body

Neděle, 26. ledna 2020 18:25

Sváteční atmosféra utkání věnovaného legandárním Ivanu Hlinkovi a Eduardu Novákovi jako by Kladeňáky v první dvacetiminutovce zaskočila. Oceláři brzy odskočili do dvoubrankového vedení, které Rytíři částečně umazali kontaktní trefou v prostřední části. V té závěrečné pak soupeře několikrát dostali pod obrovský tlak, třinecká ocel ale kladenskému žáru odolala.

Foto: Jiří Hokův – Studio Fabrika

Vstup do zápasu Rytířům zpříjemnil už v první minutě faulující Haman, který přidržel Vampolu a věnoval Kladnu dvouminutovou přesilovku. Žádná z nadějně vyhlížejících kombinací domácích ale nevedla k přímému ohrožení Kváčovy klece. Brankář hostí se zapotil až při rovnovážném počtu hráčů na ledě, když po Jágrově zblokované střele doráželi Vampola se Zikmundem. Pak převzali iniciativu borci s drakem na prsou a několikrát ohrozili kladenského gólmana. Paradoxně se radovali až po nenápadně vyhlížejícím nahození Galvinše, jehož první trefa v sezoně znamenala třinecké vedení – 0:1. Ani druhá branka Ocelářů, která přišla jen o tři a půl minuty později, nepatřila zrovna do kategorie pohledných, ale co naplat – Michal Kovařčík to prostě zkusil a jeho střelu od hrazení přizvedl mimo Godlův dosah tečující Hrňa – 0:2. Ve zbytku první dvacetiminutovky se Rytíři dvakrát bránili ve čtyřech, ale další branku soupeři nedovolili.

Se změnou dresů se proměnil také obraz hry. Rytíři opět dostali časnou příležitost přesilovky a tentokrát už ji využili. Podobně jako v první třetině třinecký Galvinš střílel tahem od modré kladenský Austin a také jeho projektil měl gólový punc – 1:2. V početní výhodě si pak znovu zahráli i hosté. Nejblíže gólu byl obránce Roth, po jehož dělovce muselo Godlovi ještě pořádně dlouho zvonit v uších – puk se zastavil o břevno! Ani další přesilová hra hostí brankou neskončila a poté, co se Kladno oklepalo ze soupeřova tlaku, začalo se znovu vracet do hry. Ocelářům pod vysokou pecí zatápělo zejména Jágrovo útočné komando. Jenže bez gólového efektu.

V úvodu třetí periody se mezi kruhy zjevil osamocený Vrána, jehož střelu z první ale dokázal Godla vytěsnit mimo tři tyče. Na druhé straně vybídl Vampola chytrou přihrávkou zpoza branky Jágra, tomu ale střela nevyšla podle představ. Alfou omegou dnešního utkání byla hra v nerovném počtu hráčů na ledě. Rytíři měli převahu po vyloučení Galvinše, jehož prohřešek ale nepotrestali. Sám lotyšský bek pak bezprostředně po návratu na led naopak pořádně protáhnul strážce kladenské svatyně. Pak předvedl parádní kličkovanou Jágr, který se protáhl mezi dvěma obránci soupeře, ale pod tlakem skórovat nedokázal. Za hlavu se pak diváci chytali při obrovských příležitostech O´Donnella a Strnada, jejichž pokusům chybělo jen pár centimetrů. V závěrečné minutě chtělo Kladno svůj tlak ještě umocnit odvoláním brankáře, na vyrovnání už to ale nestačilo.

Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – Redlich, Melka, Strnad – Valský, Machač, Hovorka – Š. Bláha, Kaut, O’Donnell – Stach. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
HC Oceláři Třinec: Kváča – Zahradníček, Doudera, Galvinš, Haman, Gernát, Roth – Wolski, Vrána, Růžička – Hrehorčák, Marcinko, Stránský – Chmielewski, Kovařčík M., Kovařčík O. – Adamský, Polanský, Dravecký – Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina, Raszka.
Branky a nahrávky: 25. Austin (Jágr, Zikmund) – 7. Galvinš (Růžička), 10. Hrňa (Kovařčík M., Doudera). Třetiny: 0:2, 1:0, 2:2. Vyloučení: -:-. Využití: -:-. V oslabení: -:-. Střely na branku: -:-. Rozhodčí: Hodek, Obadal – Komárek, Malý. Diváci: 3713. Nejlepší hráči utkání: Brady Austin – Guntis Galvinš.

Autor: Jaroslav Keimar – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově